Έκθεση φωτογραφίας HOLY (Ιερό) της Σοφίας Τζιράρκα στο Μέγαρο Δουκίσσης Πλακεντίας στην Πεντέλη

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν στις 30/1/2023 και ώρα 19:00, με ελεύθερη είσοδο.

Τι είναι πραγματικά η «Πίστη» και πως μπορεί να αποδοθεί μέσα από μια έκθεση φωτογραφίας; Βεβαιότητα και πεποίθηση; Συμπάθεια και σεβαστότητα; ή απλώς αποδοχή ενός ισχυρισμού ανθρώπων που ακολουθούν μια θρησκεία;

Σε αυτά τα ερωτήματα η φωτογράφος Σοφία Τζιράρκα προσδοκά να απαντήσει, μέσα από τη δική της προσωπική πίστη και σεβασμό, στο μεγαλείο της Θείας παρέμβασης. Με εργαλείο τον φακό της παρουσιάζει την προσωπική της έκθεση HOLY (ΙΕΡΟ) στο Μέγαρο Δουκίσσης Πλακεντίας στη Πεντέλη από 30/1 έως 1/2/2023.

Φωτογραφίζοντας ένα φυσικό πρόσωπο, έναν Ιερωμένο, εντός ενός ναού όπου χρονολογείται μεταξύ 10ου και 11ου αιώνα, επιδίωξε να αποδώσει με τη δέουσα σοβαρότητα, σεβασμό και ταπεινότητα το κλίμα, το Μεγαλείο και την πνευματική ατμόσφαιρα που επικρατεί στο χώρο ενός Ιερού Ναού ή ενός μοναστηριού αντίστοιχα, με ευλάβεια και σεβασμό στα Θεία.

Μέσα από τις φωτογραφίες της, θέλησε να τονίσει πόσο όμορφο, σημαντικό, ελπιδοφόρο και σοβαρό, είναι να πιστεύει ο άνθρωπος σε κάτι που ενώ δεν έχει δει ποτέ, μπορεί να εμπιστεύεται!

Η έκθεση HOLΥ τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Πεντέλης, του ομίλου για την Unesco Πειραιώς & Νήσων και της International Action Art, σε επιμέλεια και επικοινωνία της Dreamteam.

Σκοπός και όνειρο της φωτογράφου και των συνεργατών της, είναι η έκθεση HOLΥ να ταξιδέψει και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, με απώτερο στόχο το Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης.

Promo link HOLY you tube: https://youtu.be/iacIo7vWcAI

Κατόπιν πρωτοβουλίας της Φωτογράφου, κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα πραγματοποιείται συγκέντρωση φαρμάκων για το κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου Πεντέλης.

Η έκθεση HOLY θα λειτουργεί καθημερινά από 18:30 έως 21:30.

*Η Σοφί ντε Μαρμπουά-Λεμπρύν, η οποία έφερε τον τίτλο Δούκισσα της Πλακεντίας, υπήρξε φιλελληνίς Αμερικανο-Γαλλίδα, κόρη Γάλλου διπλωμάτη και σύζυγος του Δούκα της Πλακεντίας (Πιατσένσα), πόλης στη βόρεια Ιταλία που είχε κατακτήσει ο Ναπολέων τον 18ο αιώνα. Η δράση της εστιάστηκε στην ενίσχυση του απελευθερωτικού αγώνα των Ελλήνων, με μεγάλη οικονομική και κοινωνική συνεισφορά κατά τα πρώτα χρόνια εδραίωσης του Ελληνικού κράτους, εν μέσω πολιτικών ταραχών.

** Μέγαρο Δουκίσσης Πλακεντίας: Λόρδου Βύρωνος 3, Πεντέλη 152 36

***Πληροφορίες γιατην έκθεση HOLY στο τηλέφωνο: 6985015875 κος Πετρίδης Χρήστος

Facebook & Instagram: dreamteam.org.gr www.dreamteam.org.gr
Χορηγός Επικοινωνίας
http://polismagazino.gr