Έκθεση ζωγραφικής και χαρακτικής της εικαστικού Λιλίκας Αρνάκη με τίτλο: “Ανοιξιάτικα Σχεδιάσματα”

Το Ίδρυμα Πολιτισμού “Υδρία” υποδέχεται κι επισήμως την άνοιξη και σας προσκαλεί στην έκθεση ζωγραφικής και χαρακτικής της εικαστικού Λιλίκας Αρνάκη με τίτλο  “Ανοιξιάτικα Σχεδιάσματα”, την Τετάρτη 5 Απριλίου στις 7.30 μ.μ.

Τη βραδιά θα πλαισιώσει μουσικά η Κασσάνδρα Δημοπούλου με το τσέλο της.

Πίνακες ζωγραφικής γεμάτοι φως και έντονα χρώματα, πρόσωπα που μιλούν και μορφές που αποκαλύπτουν τον ψυχισμό τους, χαρακτικά που ξεφεύγουν από τις συνήθεις νόρμες και υλικά ετερόκλητα αποτελούν τα βασικά χαρακτηριστικά της συγκεκριμένης έκθεσης, η οποία έχει ως τελικό σκοπό να δημιουργήσει στον επισκέπτη της αυτό το αίσθημα ευφορίας και αισιοδοξίας που η άνοιξη σημαίνει.

Ώρες λειτουργίας έκθεσης: 

Δευτέρα έως Παρασκευή: 11:00 – 15:00

Τετάρτη 18:00 – 21:00

Η έκθεση θα διαρκέσει έως 31 Μαΐου 2023

Λίγα λόγια για τη δημιουργό

H Λιλίκα Αρνάκη γεννήθηκε στην Κοκκινόγη Ελασσόνος Λαρίσης σε αγροτική οικογένεια. Σπούδασε μηχανικός και εργάστηκε στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ωστόσο η ζωγραφική και η χαρακτικής παρέμειναν το πάθος της, η βαλβίδα απελευθέρωσης των συναισθημάτων της, όπως η ίδια δηλώνει. 

Στο έργο της πρωταγωνιστικό ρόλο παίζει η ανθρώπινη μορφή την οποία επεξεργάζεται ποικιλότροπα προκειμένου να αναδείξει όχι μόνο τα εξωτερικά φυσιογνωμικά στοιχεία άλλα και τον εσωτερικό καλά κρυμμένο κόσμο του κάθε εικονιζόμενου.

Έχει στο ενεργητικό της 10 ατομικές εκθέσεις στην Θεσσαλονίκη και συμμετοχή σε 52 ομαδικές εκθέσεις σε όλη την Ελλάδα.

Επιπλέον, έχει πάρει μέρος σε διεθνείς διαγωνισμούς κι έχει εκδώσει δύο βιβλία. Είναι μέλος του Συλλόγου Ζωγράφων Βορ. Ελλάδος και της ΟΥΝΕΣΚΟ Πειραιώς και Νήσων.

Ίδρυμα Πολιτισμού «Υδρία»

Τάσου Φάλκου – Αρβανιτάκη & Τιτίκας Αρβανιτάκη

Παπαμάρκου 28, Πλ. Άθωνος, Θεσσαλονίκη Τηλ. 2310 221289