“Άπειρες Μορφές”: έκθεση αφιερωμένη στη δημιουργική επανάχρηση στη Luminous Eye

Οι εικαστικοί επιμελητές Ιάσων Καιροφύλας  και  Πάρης Καπράλος σε συνεργασία με 22 εικαστικούς καλλιτέχνες  σας προσκαλούν να επισκεφθείτε την έκθεση “Άπειρες Μορφές” και να τιμήστε με την παρουσία σας τα εγκαίνιά της, την Παρασκευή 7 Ιουλίου 2023 ώρες 18:00 – 22:00.

Η έκθεση, που προτείνει τη δημιουργική επανάχρηση (upcycling art) ως τρόπο τέχνης και διεύρυνσης της αντίληψης της, λαμβάνει χώρα σε φυσική μορφή στην Αθήνα στο χώρο τέχνης Luminοus Eye (Μητσαίων 2Α, περιοχή Ακρόπολης, Αθήνα 117 42), και παράλληλα διαδικτυακά, σε συνεργασία με την ARTgrID (https://artgrid.gr). Facebook Event ΕΔΩ

Σημειώνουν οι Επιμελητές:Συζητείται πως η τέχνη της δημιουργικής επανάχρησης μετατρέπει σε καλλιτεχνήματα τα ανακυκλώσιμα άχρηστα του κόσμου τούτου, ιδέα που μάλλον αδικεί ένα από τα σημαντικότερα κινήματα της εποχής μας. Απότοκος περισσότερο της οικολογικής ιδεολογίας, παρά των πρακτικών της, εισηγείται τη δημιουργική επανάχρηση (upcycling) έναντι της απόρριψης και της συμβατικής ανακύκλωσης υλικών, ιδεών, συμβόλων και εικόνων, δημιουργώντας αντικείμενα που ανώτερης πολιτισμικής συμβολής και κοινωνικής αξίας του αρχικού. Η επανάχρηση δεν επανανοηματοδοτεί μονάχα το υλικό στοιχείο: αφορμάται από μια ισχυρή οικολογική συνείδηση, όμως ενθαρρύνει καλλιτέχνες και κοινό να σκέφτονται αντισυμβατικά, να αμφισβητουν τις παραδοσιακές έννοιες της εικαστικής δημιουργίας. Το κίνημα προτείνει την επανάχρηση της ίδιας της Τέχνης. Ολοένα και συχνότερα βλέπουμε τα τελευταία χρόνια καλλιτέχνες να μη διστάζουν να δημιουργούν κολλάζ με τα παλιά τους έργα. Το κίνημα είναι ένα ηχηρό κοινωνικό σχόλιο, σε ευθυγράμμιση με τη βιωσιμότητα και την επινόητικότητα, μια κριτική της παραδοσιακής έννοιας της υλικής αξίας, του πρόσκαιρου, και της συνολικής καταναλωτικής κουλτούρας. Παράλληλα, η τέχνη της δημιουργικής επανάχρησης εισηγείται ότι κάθε τι, εννοιολογικό ή υλικό, ζει καλύτερα μέσα απο μια ζωή άπειρων μεταμορφώσεων, επανεννοιολογήσεων και αναθεωρήσεων”.

Ο επισκέπτης θα δει έργα ζωγραφικής -με έντονα μικτές τεχνικές και μέσα, αλλά και μικρές εγκαταστάσεις, γλυπτά, κατασκευές, ψηφιακή τέχνη, κολλάζ.

Στην έκθεση έχουν συμβάλλει με τα έργα τους οι εικαστικοί καλλιτέχνες: Γωγω Πιτσόκου, Σταύρος Τσιάκαλος, Αθανάσιος Μπίρλης, Χριστίνα Μακροπούλου, Αναστασία Χρυσανθοπούλου, Χρήστος Χριστόπουλος, Κώστας Παπαγεωργίου, Διονύσιος Μπουλέρος, Αγγελική Ασημακοπούλου, Αμαλία Κορωνάκη, Λένα Σπάνια, Μαρία Αθανασέκου, Δημήτρης Τσακίρης, Γιάννος Μπουζιούκος, Σάββας Ζημαντάκος, Μίνα Κουζούνη, Μάγδα Δημούδη, Γεώργιος Σαράντης, Κωνσταντίνα Σαμαρά, Ντοροτέ Μεσάντερ.

Guest Artists: bodarch -Πέτρος Πέτρος & Στέλλα Χατζηπαναγιώτου με την Εγκατάσταση & Performance “Let the flowers…” (σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί προσεχώς)

Για την έκθεση έχει εκδοθεί αναμνηστικός κατάλογος -βιβλίο διαθέσιμος σε όλους τους επισκέπτες δωρεάν.

Ώρες / Μέρες:  Τετάρτη 14:00 έως 18:00 και Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή 17:00 έως 21:00. Είσοδος ελεύθερη.

Instagram: #infiniteformsinart

Σχετικά με τη Luminous Eye

Χώρος για τις τέχνες με άξονα την φωτογραφία,  που συνδυάζει και εκφράζει τις ιδέες και το πνεύμα των ιδρυτών της Βασίλη Γεροντάκου, Χάρη Κακαρούχα, Εύης Καραγιαννίδη, Κατερίνας Καρανίκα, Παύλου Παυλίδη με ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει εκθέσεις, σεμινάρια, παρουσιάσεις, ομιλίες, δράσεις, εκδόσεις και συνεργασίες με ξένες γκαλερί. Σε ένα φιλικό, φωτεινό, σύγχρονο χώρο, με ένα μικρό καφέ και μια ενημερωμένη βιβλιοθήκη πάντα στην διάθεση των επισκεπτών και των φίλων της, δίνοντας το δικό της στίγμα ποιότητας στα καλλιτεχνικά πράγματα των Αθηνών.

Περισσότερες πληροφορίες: https://luminouseye.net

Διαδικτυακή Υποστήριξη

ARTgrID | https://artgrid.gr

Χορηγοί Επικοινωνίας

Arts & Antiques CCR | http://www.artsantiquesccr.gr

Metafox | https://metafox.gr

Polis Magazino | https://www.polismagazino.gr