Γιάννης Μουσάκος: Η Ελλάδα είναι “καταδικασμένη” να κάνει πρωταθλητισμό στον τουρισμό…

Τα νέα παιδιά έχουν άποψη και γνώμη για να διεκδικήσουν το μέλλον που τους αρμόζει. Συμμετέχουν ενεργά στις κοινωνικές αλλαγές και παίρνουν θέση για τον Πολιτισμό, την Κοινωνία, τον Τουρισμό και το μέλλον τους στην Ελλάδα.

Ο Γιάννης Μουσάκος φοιτητής στη διοίκηση Τουρισμού “τοποθετείται” με τις απαντήσεις του, στο polismagazino.gr.

Γιάννη καλησπέρα. Καλώς ήρθες στο polismagazino.gr Καλώς σας βρήκα. Ευχαριστώ για την πρόσκληση.

Μίλησε μας για εσένα και τις σπουδές σου. Ειμαι τελειόφοιτος της σχολής Διοίκηση Τουρισμού του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

Πως βλέπεις την επόμενη ημέρα στον τουρισμό; Η επόμενη ημέρα θα κρίνει το μέταλλο του νικητή, από το οποίο είμαστε φτιαγμένοι. Η Ελλάδα είναι καταδικασμένη να κάνει πρωταθλητισμό στον τουρισμό και με βάση τα νούμερα των κρουσμάτων των άλλων ανταγωνιστών μας (Ισπανία, Ιταλία, Τουρκία) θεωρώ ότι θα βγούμε νικητές.

Φαίνεται ότι από την σχολή σου έχεις αποκτήσει το πνεύμα του νικητή… Χαχα (γελαει). Έχω γεννηθεί νικητής και δεν τα παρατάω εύκολα. Σαφώς η σχολή, μου έχει μάθει πολλά πράγματα γύρω από το τουριστικό κομμάτι. Θυμάμαι χαρακτηριστικά όταν ήμουν πρωτοετής, ένας καθηγητής σε ένα μάθημά του, μας είπε κάποια σοφά λόγια που τα ακολούθησα στην μέχρι τώρα καριέρα μου “Κάθε μεγάλη επιτυχία έρχεται μετά από μια μακρά περίοδο σκληρής, πολύ σκληρής δουλειάς προς μια μοναδική κατεύθυνση, έχοντας έναν ξεκάθαρο στόχο”… Αναφώνησε εν μέσω κρίσης που πολλοί φοιτητές δούλευαν για 400 ευρώ σε μεγάλες τουριστικές μονάδες.

Πλησιάζουν οι πανελλήνιες θα προέτρεπες και άλλα παιδιά να ακολουθήσουν το τμήμα τουρισμού; Αδιαμφισβήτητα, μια ματιά εάν ρίξουμε στα επίσημα στοιχεία του κράτους, το 25% του ΑΕΠ προέρχεται από τον τουρισμό. Συνεπώς πολλά παιδιά θα πρέπει να έχουν τον τουρισμό ως πρώτη επιλογή. Από εκει και πέρα γίνεται μια εξαιρετική δουλειά από το Α ως το Ω από τους καθηγητές και το εργαστηριακό προσωπικό.

Covid 19 και εξεταστική… Και σε αυτό το κομμάτι έχουμε πρωτοπορήσει. Ήμασταν από τους πρώτους που τα μαθήματά μας πραγματοποίηθηκαν μέσω τηλεδιάσκεψης. Έτσι και η εξεταστική θα γίνει εξ’ αποστάσεως!

Ποια είναι τα όνειρα σου και οι στόχοι; Από μικρός ήθελα να ταξιδέψω σε όλο τον κόσμο, να συναντήσω διάφορους πολιτισμούς και κουλτούρες. Στα 22 μου έχω επισκεφτεί 7 χώρες, ένας άμεσος στόχος μου είναι τελειώσω όσο πιο γρήγορα μπορώ την σχολή μου και να ακολουθήσω κάποιο μεταπτυχιακό πρόγραμμα στον τουρισμό, για να εμπλουτίσω τις γνώσεις μου αλλά και το βιογραφικό μου. Να έχω πολλά όπλα στη φαρέτρα μου όταν βγω στην αγορά εργασίας!

Η επόμενη ημέρα που θα σε βρει επαγγελματικά; Έχω κλείσει συμφωνία με το Kalypso hotel στην Πάρο. Θα βρίσκομαι για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν στο μαγευτικό νησί των Κυκλάδων, να εξυπηρετήσω με το χαμόγελό μου όσους τουρίστες, μας τιμήσουν με την παρουσία τους!