Άννα Ψυχογιού: “…Εύχομαι πάντα να συνεργάζομαι με ανθρώπους που έχουμε κοινή ματιά στη ζωή και στη μουσική”

“…Το «Μάγια θα κάνω», είναι αγαπημένο μου τραγούδι που κυκλοφόρησε λίγο πριν την καραντίνα, είναι σε στίχους του Γιώργου Μπουκουβάλα και μουσική του Νίκου Ps, το αγάπησα από την πρώτη στιγμή που το άκουσα, και το βασικότερο, χαίρομαι κάθε φορά που το τραγουδάω…”

Ποια είναι η πρώτη σας Μουσική ανάμνηση; Θυμάμαι πολύ μικρή είχα γράψει το πρώτο μου τραγούδι για ένα σκυλάκι που είναι μόνο του στο βουνό. Είχα κασετόφωνο και έτσι μπορούσα να ηχογραφήσω την φωνή μου. Τραγουδούσα ασταμάτητα από πολύ μικρή.

Με ποιόν Μουσικό θα θέλατε να βρεθείτε επί σκηνής; Θαυμάζω τους μουσικούς και τον κάθε ένα για τους δικούς του λόγους αισθητικής. Μέχρι τώρα με αυτούς που έχω επιθυμήσει από την καρδιά μου να συνεργαστώ έχει γίνει. Είμαι πολύ περήφανη για της συνεργασίες που μέχρι τώρα έχω κάνει. Και εύχομαι πάντα να συνεργάζομαι με ανθρώπους που έχουμε κοινή μάτια στην ζωή και στη μουσική.

Περιγράψτε μας τη μέχρι σήμερα πορεία σας στη μουσική. Υπήρξαν επιρροές καθοριστικές θετικές ή αρνητικές; Πολλές φορές εκεί που νομίζεις ότι έχεις κάνει μια πορεία κάτι γίνεται και αλλάζουν όλα, και ίσως αυτό τελικά είναι το ωραίο στην τέχνη. Όλα μετατρέπονται και αλλάζουν συνεχώς. Λόγω της οικογένειάς μου, στο σπίτι μου γινόταν ένας βομβαρδισμός από μουσικές. Η καταγωγή́ της μητέρας μου είναι από την Ουγγαρία, μεγαλωμένη στην Σουηδία όπου γεννήθηκα και εγώ. Ωστόσο, επειδή η ελληνική, κρητική́, καταγωγή του πατέρα μου ήταν πολύ έντονη, υπερίσχυε πάντα η λαϊκή μουσική και φυσικά η παραδοσιακή μουσική στο σπίτι μου! Οι μουσικές μου επιρροές αρχίζουν από τα παλιά λαϊκά τραγούδια που αγαπώ, τα ρεμπέτικα, τα σμυρναίικα που είναι και η πιο πρόσφατη αναζήτησή μου τα τελευταία χρόνια. Ακόμη, έχω μεγάλη αγάπη στα παραδοσιακά και τα μπαλκαν.

Σας “τρομάζει” η επιτυχία ή η αποτυχία; Η αποτυχία με τρομάζει όταν εγώ δεν εγώ καλύψει της προσδοκίες μου, όσον αφορά τις επιλογές μου στο καλλιτεχνικό κομμάτι. Η επιτυχία λοιπόν για εμένα είναι το όμορφο αποτέλεσμα σε κάθε τι που κάνω και κάνουμε με τους συνεργάτες μου παρέα.

Ποια είναι η άποψή σας για τα μουσικά τηλεοπτικά talent show; Δεν είμαι ούτε υπέρ ούτε κατά, ο καθένας μας έχει ένα τρόπο να δείξει με την αγάπη της μουσικής στον κόσμο το ταλέντο του. Αν όμως ρωτάτε εμένα, μου αρέσει ο δρόμος με τα πιο αργά βήματα, να χτίζονται παρέες, μουσικές, να παίξεις και σε δέκα ανθρώπους να παίξεις και σε πενήντα εκατό και πάει λέγοντας..

Μια συνεργασία που ονειρεύεστε; Και πάλι μέχρι τώρα έχουν γίνει αρκετά από τα όνειρα μου, όπως η συνεργασία μου με τους Barcelona Gipsy balKan Orchestra από την Ισπανία, με τον κύριο Διονύση Σαββόπουλο, και με τον αγαπημένο μου λαϊκό τραγουδιστή τον Μανώλη Λιδακη. Και τώρα που το σκέφτομαι.. με τον Γιάννη Κότσιρα θα ήθελα να βρεθώ επί σκηνής, μου αρέσει η ενέργεια του και η φωνή του..

Πείτε μας λίγα λόγια για το πρόσφατο single σας «Μάγια θα κάνω» που κυκλοφορεί από το Ogdoo Music Group. Το «Μάγια θα κάνω» , είναι αγαπημένο μου τραγούδι που κυκλοφόρησε λίγο πριν την καραντίνα, είναι σε στοίχους του Γιώργου Μπουκουβάλα και μουσική του Νίκου Ps, το αγάπησα από την πρώτη στιγμή που το άκουσα , και το βασικότερο, χαίρομαι κάθε φορά που το τραγουδάω..

Ποια είναι τα μελλοντικά μουσικά σας σχέδια; Θα έχω εμφανίσεις μέσα στο καλοκαίρι αν όλα πάνε καλά, με όλα αυτά τα άσχημα γεγονότα που συμβαίνουν με την πανδημία. Θα ενημερώνω μέσα από το Facebook και το Instagram για τις ημερομηνίες. Εύχομαι από καρδιάς καλό καλοκαίρι σε όλους!

Άννα Ψυχογιού: «Μάγια θα κάνω» (Digital single & video clip) Ένα τραγούδι για τα πάθη του έρωτα από μία αέρινη φωνή.
Η Άννα Ψυχογιού διανύει μια από τις πιο δημιουργικές περιόδους της καριέρας της, καθώς παρουσιάζει ένα νέο και πολλά υποσχόμενο τραγούδι με τίτλο «Μάγια θα κάνω» σε στίχους του Γιώργου Μπουκουβάλα και σε μουσική που υπογράφει ο Νίκος P.S.
Το «Μάγια θα κάνω» κυκλοφορεί σε ψηφιακή μορφή από το Ogdoo Music Group.
Την ιδιαίτερα εμπνευσμένη σκηνοθεσία του Video Clip που οπτικοποιεί το τραγούδι, επιμελήθηκε ο Νίκος Κασταμούλας και η Ναταλία Μαργωμένου.
Το τραγούδι «Μάγια θα κάνω» αναδεικνύει τις μεγάλες φωνητικές ικανότητες της Άννας Ψυχογιού καθώς και την ιδιαίτερη εκφραστική της δύναμη.
Η Άννα Ψυχογιού μας συστήθηκε πριν λίγα χρόνια με το τραγούδι «Έτσι μ’ αρέσει να ζω», παρακινώντας μας να δούμε τη ζωή διαφορετικά, δίνοντας μια αλλιώτικη διάσταση στα όνειρα.
Το είπε και το έκανε λοιπόν! Πιστή στο όνειρό της, ετοίμασε την πρώτη της ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά που φέρει τον τίτλο «Ρέντα» και κυκλοφόρησε τον Νοέμβρη του 2018, κερδίζοντας το στοίχημα και τις εντυπώσεις. Πρόκειται για μια μουσική πανδαισία από βαλκανικές ρυθμολογίες, ροκ και ποπ επιρροές έως και πιο λαϊκά μονοπάτια, δίνοντας το στίγμα της.
Τον περασμένο χειμώνα ο Διονύσης Σαββόπουλος, την ξεχώρισε για το ταλέντο της και την κάλεσε να τραγουδήσει σε σειρά εμφανίσεων στο Άλσος, στις βραδιές των νέων ταλέντων. Συνεργάστηκε επίσης με τον Μανώλη Λιδάκη σειρά εμφανίσεων στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο.
Επίσης έχει συνεργαστεί με την Barcelona Gipsy Balkan Orchestra, σε live εμφανίσεις ενώ έχουν διασκευάσει μαζί και την «Τσιγγάνα» .
Η Άννα έχοντας ως εφόδιο τη σπουδαία φωνή της και την ζεστή ερμηνεία της, φέτος τον χειμώνα θα μας ταξιδέψει μουσικά με ένα πρόγραμμα από το χθες στο σήμερα, μέσα από την μοναδική ικανότητά της να κινείται με άνεση και αγάπη, τόσο σε αυθεντικά λαϊκά ακούσματα όσο και σε ηλεκτρικές μπαλάντες και τραγούδια της εποχής. Ένα ταξίδι επί σκηνής, με απρόσμενες διασκευές αγαπημένων τραγουδιών που όλοι έχουμε τραγουδήσει και συνεχίζουμε να τραγουδάμε. Μαζί της επί σκηνής εξαιρετικοί συνεργάτες μουσικοί!
Το τραγούδι «Μάγια θα κάνω» κυκλοφορεί από το Ogdoo Music Group σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες.
Δείτε το Video Clip
Καλή Ακρόαση
Ogdoo Music Group
Ιανουάριος 2020

Άννα Ψυχογιού – Βιογραφικό
Η Άννα Ψυχογιού μας συστήθηκε πριν λίγα χρόνια με το τραγούδι «Έτσι μ’ αρέσει να ζω», παρακινώντας μας να δούμε τη ζωή διαφορετικά, δίνοντας μια αλλιώτικη διάσταση στα όνειρα.
Το είπε και το έκανε λοιπόν! Πιστή στο όνειρό της, ετοίμασε την πρώτη της ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά που φέρει τον τίτλο «Ρέντα» και κυκλοφόρησε τον Νοέμβρη του 2018, κερδίζοντας το στοίχημα. Πρόκειται για μια μουσική πανδαισία από βαλκανικές ρυθμολογίες, ροκ και ποπ επιρροές έως και πιο λαϊκά μονοπάτια, δίνοντας το στίγμα της.
Τον περασμένο χειμώνα ο Διονύσης Σαββόπουλος, την ξεχώρισε για το ταλέντο της και την κάλεσε να τραγουδήσει σε σειρά εμφανίσεων στο Άλσος, στις βραδιές των νέων ταλέντων. Συνεργάστηκε επίσης με τον Μανώλη Λιδάκη σειρά εμφανίσεων στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο.
Επίσης έχει συνεργαστεί με την Barcelona Gipsy Balkan Orchestra, σε live εμφανίσεις ενώ έχουν διασκευάσει μαζί και την ‘’Τσιγγάνα’’ .
Η Άννα έχοντας ως εφόδιο τη σπουδαία φωνή της και την ζεστή ερμηνεία της, φέτος τον χειμώνα θα μας ταξιδέψει μουσικά με ένα πρόγραμμα από το χθες στο σήμερα, μέσα από την μοναδική ικανότητά της να κινείται με άνεση και αγάπη, τόσο σε αυθεντικά λαϊκά ακούσματα όσο και σε ηλεκτρικές μπαλάντες και τραγούδια της εποχής. Ένα ταξίδι επί σκηνής, με απρόσμενες διασκευές αγαπημένων τραγουδιών που όλοι έχουμε τραγουδήσει και συνεχίζουμε να τραγουδάμε.
Μαζί της επί σκηνής εξαιρετικοί συνεργάτες μουσικοί!
Η Άννα Ψυχογιού διανύει μια από τις πιο δημιουργικές περιόδους της καριέρας της, καθώς ετοίμασε ένα νέο και πολλά υποσχόμενο κομμάτι με τίτλο “Μάγια θα κάνω” σε στίχους Γιώργου Μπουκουβάλα, ενώ τη σύνθεση υπογράφει ο Νίκος P.S. Το τραγούδι κυκλοφορεί από το Ogdoo Music Group.
Την ιδιαίτερα εμπνευσμένη σκηνοθεσία του Video Clip, επιμελήθηκε ο Νίκος Κασταμούλας με τη Ναταλία Μαργωμένου.