Terrapin & Polaroid Buffalo Club live στο Rockwood την Παρασκευή 23/10

Δύο από τις πιο ενδιαφέρουσες μπάντες της πόλης θα εμφανιστούν μαζί στο Rockwood για μία και μοναδική βραδιά: οι νεοψυχεδελικοί – folk – progressive Terrapin και οι psych – pop/rockers Polaroid Buffalo Club.

TERRAPIN

Βιογραφικά στοιχεία
Οι Terrapin είναι ένα trio που δημιουργήθηκε το 2013 στην Αθήνα από τον κιθαρίστα και τραγουδιστή των No Man’s Land Βασίλη Αθανασιάδη, τον Γιώργο Τζίβα στα τύμπανα και τον Γιώργο Παπαγεωργιάδη στο μπάσο (επίσης ιδρυτικό μέλος των No Man’s Land).

Το πρώτο τους album με τίτλο “Sanctuary” κυκλοφόρησε το 2017 από το label GOD (Garden Of Dreams) αποσπώντας εξαιρετικές κριτικές.

Την ίδια χρονιά αποχωρεί ο Γιώργος Παπαγεωργιάδης και στη θέση του έρχεται ο Κώστας Σιδηροκαστρίτης, ο οποίος εκτός από το μπάσο, συνεισφέρει στα φωνητικά, στα πλήκτρα και στην κιθάρα.

Από το 2013 μέχρι σήμερα, οι Terrapin διατηρούν μια συνεχή παρουσία στην ελληνική μουσική σκηνή, παίζοντας σε μικρούς ή μεγαλύτερους χώρους, σε bars, μουσικές σκηνές και festivals, κυρίως στην Αθήνα. Οι ζωντανές τους εμφανίσεις διακρίνονται για την εσωτερική ένταση, το πάθος και την προσήλωση στη στιγμή, χαρακτηριστικά που δημιουργούν κάθε φορά μια ξεχωριστή, απόλυτα ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα.

Ο ήχος τους ξεκινά από το folk rock και περνά από τη ψυχεδέλεια, το prog και τη folk jazz, φτάνοντας ενίοτε ως τον ελεύθερο αυτοσχεδιασμό, με σταθερό άξονα την rock τραγουδοποιΐα.

Το δεύτερο άλμπουμ των Terrapin με τίτλο “Zero Repercussions” θα κυκλοφορήσει το φθινόπωρο του 2020 από την Ikaros Records.

Πληροφορίες για το νέο album
Το “Zero Repercussions” ηχογραφήθηκε το καλοκαίρι του 2019 στο Suono Studio της Αθήνας. Για την παραγωγή και τις ενορχηστρώσεις είναι υπεύθυνη όλη η μπάντα, η ηχογράφηση και η μίξη έγινε από τον Gustav Penka (Steams, Los Tre μεταξύ άλλων), ενώ το mastering έγινε από τον Nick Townsend στην Costa Mesa (California, USA).

Η μουσική και οι στίχοι είναι του Βασίλη Αθανασιάδη (εκτός του track “(Prolonged accusation) Mind Probe”, στο οποίο τους στίχους έχει γράψει η Sandra Dillon).

To artwork είναι μια δημιουργία του drummer της μπάντας Γιώργου Τζίβα.

Στα links που ακολουθούν μπορείτε να παρακολουθήσετε τα videos για τα singles “The Woods” και “(Prolonged accusation) Mind Probe”.

https://www.youtube.com/watch?v=Ta5Ddzoe-V4

https://www.youtube.com/watch?v=D5J2YOtH_do

Η tracklist του “Zero Repercussions”:

 1. In the Fields of Unknown Graves
 2. Hymn
 3. (Prolonged accusation) Mind Probe
 4. The Woods
 5. Infinite Trajectories
 6. Early Morning
 7. Epithalamion
 8. Graciously

Οι Terrapin είναι οι:
Βασίλης Αθανασιάδης – φωνή, ηλεκτρική / ακουστική δωδεκάχορδη κιθάρα, cümbüş, korg monotron

Γιώργος Τζίβας – drums, κρουστά

Κώστας Σιδηροκαστρίτης – ηλεκτρικό μπάσο, φωνητικά, keyboards, ηλεκτρική κιθάρα

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους Terrapin και να ακούσετε δείγματα του “Zero Repercussions” στα ακόλουθα links:

Facebook: https://www.facebook.com/terrapin.gr/
Bandcamp: https://terrapin3.bandcamp.com/releases
Instagram: https://www.instagram.com/terrapin_music/
Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCbj3KT9qfELyb-2ts5-xP8g
https://www.youtube.com/channel/UCziO7DZfpYu0yKQ1Xb49duQ

Το “Zero Repercussions” θα κυκλοφορήσει το φθινόπωρο του 2020 από την Ikaros Records. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με την εταιρία.

Site: http://www.ikarosrecords.gr/
Facebook: https://www.facebook.com/Ikarosrecord/
Email: [email protected]

POLAROID BUFFALO CLUB

Βιογραφικά στοιχεία
Οι Polaroid Buffalo Club είναι μια νεοσύστατη ψυχεδελική pop/rock μπάντα με έδρα την Αθήνα, η οποία αποτελείται από τον Κώστα Μηλιαρά (Φωνή-Κιθάρα), τον Νικόλα Μαμάση (Τύμπανα), τον Βασίλη Γάκη (Μπάσο) και τον Γιώργο Παπακώστα (Πλήκτρα).

Οι Polaroid Buffalo Club αντλούν έμπνευση από τις psych pop και surf σκηνές της Καλιφόρνιας της δεκαετίας του 1960, αλλά και από την Βρετανική σκηνή της ίδιας εποχής η οποία ήταν πιο σκληρή ηχητικά και με πολλά στοιχεία blues. Άλλες επιρροές της μπάντας προέρχονται από παραδοσιακές μουσικές του κόσμου – όπως για παράδειγμα ινδική raga – αλλά και από soundtracks παλαιών ταινίών spaghetti western και b-movies επιστημονικής φαντασίας.

Το ντεμπούτο άλμπουμ τους “Twisted Collage” κυκλοφόρησε από την Ikaros Records τον Δεκέμβρη του 2019 και σας προσκαλεί να ταξιδέψετε μέσω των πληθωρικών μελωδιών και των άλλοτε καταιγιστικών, άλλοτε υπνωτιστικών ρυθμών του.

Πληροφορίες για το debut album
Η σύνθεση, ηχογράφηση, παραγωγή και η μίξη έγιναν από τον Κώστα Μηλιαρά ενώ το mastering από τον Theo Nt. Επίσης στο κομμάτι “ Change of Scene” συμμετέχει η Ειρήνη Παναγοπούλου των ψυχεδελικών rockers Echo Train.

Το λογότυπο της μπάντας έχει σχεδιαστεί από τον Bewild Brother, η καλλιτεχνική επιμέλεια του album είναι του Γιάννη Βαλυράκη και οι φωτογραφίσεις έγιναν από τον Θάνο Παπαστερργίου και τη Μαρίζα Καψαμπέλη.

H tracklist του “Twisted Collage”:

 1. Good Ol’ Buddy Karma
 2. Seasons
 3. Blackbird (Revisited)
 4. Those Dirty Hands
 5. Till I Have Wings
 6. Wild & Electric (Prelude)
 7. Mystical Dream
 8. Change of Scene (συμμετέχει η Ειρήνη Παναγοπούλου)
 9. I’ll Hold My Breath
 10. My Last Trip

Οι Polaroid Buffalo Club είναι οι:
Κώστας Μηλιαράς– φωνητικά, κιθάρα
Βασίλης Γάκης– μπάσο
Νικόλας Μαμάσης– drums
Γιώργος Παπακώστας – keyboards

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους Polaroid Buffalo Club στα ακόλουθα links στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

Facebook: https://www.facebook.com/polaroidbuffaloclub
Instagram: https://www.instagram.com/polaroidbuffaloclubband
Email: [email protected]

Μπορείτε να ακούσετε το album στους παρακάτω ιστότοπους:

Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCNlyNdekjwatTcYi85_Oyng
Soundcloud: https://soundcloud.com/polaroidbuffaloclub
Spotify: https://open.spotify.com/artist/5Xbapz7nATGRdLVWnl1vgP
Bandcamp: https://polaroidbuffaloclub.bandcamp.com/releases

Το “Twisted Collage” κυκλοφόρησε από την Ikaros Records τον Δεκέμβρη του 2019. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με την Ikaros Records στα ακόλουθα links:
Site: http://www.ikarosrecords.gr/
Facebook: https://www.facebook.com/Ikarosrecord/
Email: [email protected]