SLEEPING DOGS: “Θέλουμε να παίζουμε τη μουσική που μας αρέσει, να μας κρατάει συντροφιά από τα παιδικά μας χρόνια μέχρι και σήμερα…”

Καλώς ήρθατε το Polismagazino.gr. Λίγα λόγια να σας γνωρίσουμε. Πότε ξεκινήσατε σαν σχήμα; Το σχήμα ξεκίνησε το 2017 από μια αγγελία που έβαλε ο Βαγγέλης Ζιάκας, ψάχνοντας μπασίστα και ντράμερ, αφού η θέση των φωνητικών είχε ήδη καλύψει ο Νίκος Αρώνης, μιας και οι δύο τους είχαν μια πολύ καλή συνεργασία σε ένα κομμάτι από τον πρώτο προσωπικό δίσκο του Νίκου.

Ποια είναι η πρώτη σας μουσική ανάμνηση; Σαν μπάντα, η πρώτη μουσική ανάμνηση, πέρα από την πρώτη συνάντηση και τις “αναγνωριστικές” πρόβες, είναι σίγουρα το πρώτο μας λάιβ, μιας και εκεί καταλάβαμε πραγματικά ποιοί είμαστε και τι μπορούμε να κάνουμε σαν συγκρότημα.

Ποια είναι τα μέλη του σχήματος; Ο Νίκος Αρώνης στα φωνητικά. Ο Βαγγέλης Ζιάκας στη κιθάρα. Ο Γιώργος Κελεπούρης στο μπάσο. Ο Βαγγέλης Φαραντάτος στα τύμπανα.

Περιγράψτε μας τη μέχρι σήμερα πορεία σας στη μουσική. Υπήρξαν επιρροές καθοριστικές θετικές ή αρνητικές; Και οι τέσσερις μας έχουμε παίξει με άλλες μπάντες και έχουμε συνεργαστεί κατά καιρούς με διάφορους μουσικούς. Μετά από τόσα χρόνια είναι λογικό και επόμενο η “μουσική μας προσωπικότητα” να έχει διαμορφωθεί μέσα από την αλληλεπίδραση με όλους αυτούς τους ανθρώπους, όλα αυτά τα χρόνια. Ευτυχώς η πλειοψηφία των επιρροών έχουν θετικό πρόσημο. Σε ένα βάθος χρόνου αυτή η προσωπική επαφή είναι που σε στιγματίζει σαν μουσικό, ίσως περισσότερο από τις επιρροές που όλοι έχουμε στα πρώτα μας βήματα, από μεγάλα ονόματα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής.

Σας “τρομάζει” η επιτυχία ή η αποτυχία; Αυτό που θέλουμε είναι να παίζουμε τη μουσική που μας αρέσει, που μας κρατάει συντροφιά από τα παιδικά μας χρόνια μέχρι και σήμερα. Και θέλουμε αυτό που κάνουμε να το κάνουμε όσο καλύτερα γίνεται, γιατί όπως μας αρέσει να λέμε, ο κόσμος που έρχεται να μας δεί σε ένα live, θέλουμε να περνάει όσο καλά περνάμε και εμείς. Και θέλουμε , γράφοντας δικιά μας μουσική, να γίνουμε η παρέα σε άλλους ανθρώπους. Δεν μπαίνει θέμα επιτυχίας – αποτυχίας. Ένας άνθρωπος να ακούσει τη μουσική μας, να την εκτιμήσει και να τον αγγίξει, για εμάς είναι επιτυχία, για άλλους όχι. Αυτό δεν σημαίνει ότι βάζουμε τον πήχη χαμηλά, ή ότι δεν κάνουμε μεγάλα όνειρα….

Πείτε μας λίγα λόγια για την τελευταία κυκλοφορία σας. Το πρώτο μας single με τίτλο “Broken Man’s Blues” κυκλοφόρησε στις 7 Ιουλίου του 2020. Υπεύθυνος για τους στίχους και τη μουσική του κομματιού είναι ο Βαγγέλης Ζιάκας, κιθαρίστας της μπάντας. Η σύνθεση του κομματιού έγινε μέσα στους μήνες της καραντίνας, με την ηχογράφηση να ολοκληρώνεται τον Μάιο στα Zero Gravity Studios από τον Δημήτρη Δημητριάδη, ενώ το mastering έγινε από τον Ανέστη Ψαραδάκο στο Athens Mastering Studio. Το βίντεο γυρίστηκε στο Rockwood Athens.
Η αρχική ιδέα του σεναρίου ήταν του Βαγγέλη Ζιάκα μιας και η σύνθεση του τραγουδιού ήταν δική του έμπνευση, το τελικό αποτέλεσμα όμως ήρθε μέσα από ιδέες όλων των μελών της μπάντας, αλλάζοντας σε μεγάλο βαθμό την αρχική ιδέα. Το βίντεο πήρε την τελική του μορφή με την επαγγελματική σκηνοθετική πινελιά της Νανάς “DaNool” Φατσή, όπου σε συνδυασμό με τα πλάνα του Chris Stefanou μας έδωσε ένα τελικό αποτέλεσμα που κανείς από εμάς δεν είχε φανταστεί. Πολύ σημαντικό ρόλο έπαιξαν και όλοι οι φίλοι, που πλαισίωσαν την μπάντα στους διάφορους ρόλους μέσα στο βίντεο. Χωρίς αυτούς δεν θα υπήρχε αυτό το αποτέλεσμα.

Ποια είναι τα μελλοντικά μουσικά σας σχέδια; Ετοιμάζουμε την ολοκληρωμένη δισκογραφική μας δουλειά και για το άμεσο μέλλον το δεύτερο single που θα περιέχεται σε αυτήν. Δεν μπορούμε να δώσουμε περισσότερες λεπτομέρειες γιατί είναι νωρίς ακόμα. Νούμερο ένα στόχος είναι πάντα για εμάς οι ζωντανές εμφανίσεις.

Ευχαριστούμε πολύ για την φιλοξενία Polismagazino.gr !!!!

https://www.facebook.com/Sleeping_Dogs-2078480959062422/

https://www.instagram.com/the_sleepingdogs/

https://www.youtube.com/channel/UCWst2NGgW8-G-wPuZFSkxkQ

BROKEN MAN’S BLUES – VIDEO

https://www.youtube.com/watch?v=rkHFMs884kQ