Σγουρά μαλλιά: 5 tips επαναφοράς για το φθινόπωρο

Τα σγουρά μαλλιά είναι συνήθως ένα από τα πιο δύσκολα «cases» για την περιποίηση της γυναίκας. Η δυσκολία στο χτένισμα αλλά και στο φορμάρισμα, μπορεί να σε αποτρέπουν από το να τα περιποιηθείς σε βάθος αλλά και με μεγαλύτερη προσοχή. Εμείς είμαστε εδώ για να σου δώσουμε τα top 5 tips που θα σου προσφέρουν τη λύση στην περιποίηση των μαλλιών σου, τώρα που το φθινόπωρο προστάζει την απόλυτη φροντίδα.

Το σωστό λούσιμο

Το σγουρό μαλλί χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή ακόμη και στο λούσιμο. Αυτό σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να το λούζεις πολύ συχνά, καθώς η τρίχα αφυδατώνεται και απομακρύνονται τα φυσικά έλαια, με αποτέλεσμα να γίνεται θαμπή και λιπαρή. Φρόντισε να λούζεις τα μαλλιά σου 1-2 φορές την εβδομάδα και να καθαρίζεις σωστά το τριχωτό της κεφαλής.

Προϊόντα περιποίησης

Μπορεί να έχεις διαφορετικό τύπο μαλλιών, αλλά σίγουρα αυτό δεν συνεπάγεται ότι δεν μπορείς να τα κάνεις να φαίνονται όσο το δυνατόν πιο περιποιημένα. Γι’ αυτό αξίζει να επενδύσεις σε προϊόντα υψηλής ποιότητας για σγουρά μαλλιά, που θα επιφέρουν και το τέλειο αποτέλεσμα που επιθυμείς. Ξεκίνα για αρχή από το σωστό σαμπουάν που θα κάνει τις μπούκλες σου να δείχνουν ζωηρές και φυσικές. Επίλεξε ένα επαγγελματικό προϊόν που ενυδατώνει σε βάθος και αφήνει τα μαλλιά ευκολοχτένιστα και απαλά. Στην κατηγορία των προϊόντων για μαλλιά curly μπορείς να προσθέσεις και την κατάλληλη κρέμα για styling που θα χαρίσει διαμορφωμένους και ανάλαφρους κυματισμούς στα μαλλιά, θα τα προστατέψει από την υγρασία και θα τα αφήσει μαλακά, χωρίς καμία σκληρότητα.

Extra περιποίηση με θεραπείες ενυδάτωσης

Οι μπούκλες χρειάζονται συνήθως μια extra περιποίηση, συγκριτικά με τα ίσια μαλλιά. Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να αφιερώνεις λίγο χρόνο παραπάνω -είτε στο κομμωτήριο είτε στο σπίτι- και να κάνεις κάποιες θεραπείες ενυδάτωσης. Με αυτό τον τρόπο μπορείς να προσφέρεις στα μαλλιά σου την ενυδάτωση που χρειάζονται, αλλά και υγιή όψη για τις μπούκλες σου. Εξίσου super ενυδάτωση μπορούν να προσφέρουν και οι μάσκες, τις οποίες είναι καλό να εφαρμόζεις 1 φορά την εβδομάδα και ανάλογα με τις ανάγκες των μαλλιών σου.

Κατάλληλο χτένισμα

Όταν λούζεις τα μαλλιά σου είναι σημαντικό να προσέχεις το χτένισμα που θα ακολουθήσεις. Για αρχή πρέπει να επιλέξεις την κατάλληλη βούρτσα που δεν θα σπάει την τρίχα. Έπειτα, σημαντικό ρόλο παίζει και ο τρόπος που χτενίζεις τα μαλλιά σου, ο οποίος δεν είναι ο κλασικός που φαντάζεσαι. Αν λοιπόν έχεις σγουρά μαλλιά, είναι πιο πρακτικό να τα χτενίζεις από κάτω προς τα πάνω, με σκοπό να προστατεύεις την τρίχα σου, με τον πιο εύκολο και πρακτικό τρόπο, ενώ έχει σημασία να το κάνεις όσο είναι ακόμη βρεγμένα.

Πες «όχι» στο πιστολάκι

Αν θέλεις να προστατέψεις την υγεία και την ποιότητα της τρίχας σου, αξίζει να αποφεύγεις όσο μπορείς το πιστολάκι μαλλιών, που κατά βάση, την καταστρέφει και δημιουργεί ξηρότητα στις άκρες. Αυτό που μπορείς να κάνεις, είναι να χτενίζεις τα μαλλιά σου μετά το λούσιμο και να τα αφήνεις να στεγνώνουν φυσικά,  ώστε να τους προσφέρεις την κατάλληλη προστασία.

Ανάδειξε τα σγουρά σου μαλλιά και χάρισε στις μπούκλες σου την όψη αλλά και την απαλότητα που τους αξίζει. Ακολούθησε τα παραπάνω tips και ξεχώρισε, μαγνητίζοντας τα βλέμματα. Είσαι έτοιμη να δοκιμάσεις τις top προτάσεις μας; Ξεκίνα από εδώ!