SELFIE με την Εύα Θεοτοκάτου & τον Παναγιώτη Κουντουρά

Νέοι, ωραίοι, χαρούμενοι. Τρεις λέξεις που πλαισιώνουν τους δύο πρωταγωνιστές της πολιτιστικής σειράς SELFIE. Είναι μια διαφορετική εκπομπή από τις άλλες γιατί συνδυάζει την πολιτιστική ενημέρωση με διασκεδαστικές δοκιμασίες και με selfies φωτογραφίες.

Ας γνωρίσουμε τους πρωταγωνιστές. Την Εύα Θεοτοκάτου & τον Παναγιώτη Κουντουρά μέσα από την αποκλειστική συνέντευξη για το polismagazino.gr

• Πόσο πολιτισμός “χωράει” σε μία εκπομπή;

Εύα Θεοτοκάτου: Το ερώτημα είναι πόσο πολιτισμό επιθυμεί ο τηλεθεατής… και αν αυτή τη στιγμή κάναμε ένα γκάλοπ είμαι σχεδόν σίγουρη οτι ο κόσμος επιθυμεί και ψάχνει τις πληροφορίες και το πολιτιστικό περιεχόμενο.

《Από την εμπειρία μου μπορώ να σας πω ότι ο πολιτισμός πρέπει να βρίσκει τη θέση του》

Αρκεί να δίνεται με ένα καλά δομημένο τρόπο ή με ένα ωραίο concept.

Παναγιώτης Κουντουράς: Συμφωνώ απόλυτα με την Εύα. Ο πολιτισμός μας αγκαλιάζει, μας φέρνει κοντά, μας χαρακτηρίζει ως λαό.

《Η χώρα μας είναι ένα θησαυροφυλάκιο ιστορίας, λαογραφίας, γραμμάτων και τεχνών》

Το πρόβλημα είναι ότι δεν φτάνουν ούτε μια ούτε δέκα εκπομπές για να χωρέσουν όλα εκείνα που πρέπει να προβληθούν μαζικά. Έχουμε χρέος να εκμεταλευτούμε στο μέγιστο δυνατό το concept που δημιουργήσαμε και να φέρουμε στο τηλεοπτικό φως όλα εκείνα τα οποία ενεργοποιούν το ενδιαφέρον και μας προτρέπουν να τα αποτυπώσουμε.

Το σημείο των καιρών μας που λέγεται αυτοφωτογράφιση (selfie) δίνει το τέλειο είδος κάδρου προκειμένου να αφηγηθούμε με τρόπο άμεσο και σύγχρονο τις ιστορίες μας.

• Γιατί επιλέξατε τη δημόσια τηλεόραση και όχι κάποιο ιδιωτικό σταθμό ;

Εύα Θεοτοκάτου: Γιατί όχι;

Παναγιώτης Κουντουράς: Μόνο η ΕΡΤ θα μπορούσε να σταθεί υποστηρικτής σε αυτό το εγχείρημα. Δεν σας κρύβω οτι το SELFIE ξεκίνησε να δημιουργείται για μεγάλο ιδιωτικό σταθμό και το concept επικοινωνήθηκε σε διευθυντές προγράμματος που ήθελαν να το φέρουν κοντά στα πρότυπα και όλα εκείνα που υποτίθεται ότι ζητάει το φιλοθεάμων κοινό. Συνεπώς, μια από τα ίδια σε μια τηλεοπτική πραγματικότητα των ξένων format ή των ασφαλών ελληνικών συνταγών.

《Το κοινό διψάει για το νέο και διαφορετικό

Προσμένει να δει χαρά, νέα πρόσωπα και όχι παρουσιαστές, κατασκευές μέσα στην ασφάλεια των μεγάλων πλατώ》

Είμαστε ευτυχείς που η ΕΡΤ υποστήριξε το όραμα της δημιουργικής μας ομάδας για αυτή την εκπομπή. Ειδικά στη δεύτερη σεζόν, το SELFIE είναι ακριβώς αυτό που ονειρευτήκαμε για τους συνταξιδιώτες μας, για όλους εσάς.

• Νέοι, ωραίοι, ευχάριστοι. Πόσο αληθινό είναι το συναίσθημα που ακτινοβολείτε;

Εύα Θεοτοκάτου: Απόλυτα και νομίζω εκεί είναι και το κλειδί της ιδιαιτερότητας της εκπομπής εκτός από την ανατρεπτική προσέγγιση των προορισμών μας.

《Πολύ γρήγορα με τον Παναγιώτη νιώσαμε αληθινά φίλοι, με σεβασμό ο ένας προς τον άλλο》

Δεν έχουμε ανασφάλειες και απολαμβάνουμε τη διαδικασία κινηματογράφησης. Το μόνο που μας νοιάζει είναι να εκμαιεύσουμε ωραίες πληροφορίες από τους συνεντευξιαζόμενους και βέβαια να κερδίσει η ομάδα μας!

Παναγιώτης Κουντουράς: Το SELFIE είναι η αλήθεια μας. Ό,τι βλέπετε είναι 110% πρωτότυπο, αληθινό και γεννιέται εκείνη τη στιγμή. Ο τόπος και οι άνθρωποι δίνουν πνοή σε όλα εκείνα που έχουμε κατά νου. Εμείς πρέπει να έχουμε τα ραντάρ μας ανοιχτά. Να πιαστούμε από τα ερεθίσματα που μας δίνονται και να μετουσιώσουμε τα δρώμενα σε κομμάτι της τηλεοπτικής ιστορίας μας.

《Με την απίθανη Εύα Θεοτοκάτου απλά δε βλέπουμε την ώρα να ανοίξουν οι κάμερες》

Το γύρισμα για εμάς είναι μια γιορτή δημιουργικότητας και ιδεών. Το διασκεδάζουμε με όλη μας την ψυχή. Δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό για το αποτέλεσμα που βλέπετε στους δέκτες σας. Αν ακτινοβολούμε κάτι θετικό, να είστε σίγουροι ότι δεν πρόκειται για ειδικά φίλτρα σαν αυτά που βάζουμε στο instagram.

• Μία Selfie….. χίλιες λέξεις;

Εύα Θεοτοκάτου: Χιλια συναισθήματα. Αυτά που οι λέξεις μπορεί να μην μπορούν να περιγράψουν γλαφυρά!

Παναγιώτης Κουντουράς: Μια εικόνα μπορεί να λειτουργήσει σαν ένα ανοιχτό βιβλίο.

《Οι Selfie μας είναι όντως λέξεις που στη σωστή σειρά διαμορφώνουν το πορτρέτο ενός τόπου》

Σε κάθε επεισόδιο μας, αυτό είναι και το στοίχημα. Να το βλέπουν πρώτα οι άνθρωποι του τόπου που επισκεπτόμαστε και να νιώθουν περήφανοι για την περιοχή τους και όλα εκείνα που έχουν να μοιραστούν.

• Υπάρχει σκέψη να προβληθούν οι εκπομπές και στο εξωτερικό με σκοπό την τουριστική – πολιτιστική προβολή της χώρας μας;

Εύα Θεοτοκάτου: Τέλεια θα ήταν. Παναγιώτη για πες υπάρχει;

Παναγιώτης Κουντουράς: Η Ελλάδα έχει ανεξάντλητες εικόνες, προορισμούς και ομορφιές.

《Παρ’ όλα αυτά, δεν θα σας κρύψω πως το όνειρο μου για αυτή την παραγωγή είναι να αποτελέσει την εκπομπή των ελλήνων της ομογένειας》

Μέσα από τα μάτια τους να ταξιδέψουμε και να γνωρίσουμε τις πόλεις που φιλοξενούν τα δικά τους όνειρα.

Ολη η δημιουργική ομάδα του SELFIE γνωρίζω πως έχει κοινό όραμα. Πιστεύω πως η Δημόσια Τηλεόραση θα μας επιτρέψει κυριολεκτικά να απογειώσουμε τη σελφο-ομάδα μας και να οδηγηθούμε σε ανατρεπτικές περιπέτειες εκτός συνόρων.

Facebook: www.facebook.com/ertselfie
Instagram: @selfiegamegr

Δείτε το Selfie στη WebTV της ΕΡΤ https://webtv.ert.gr/ert2/selfie/22ion2019-selfie