Selfie: Η συγκλονιστική ζωγραφική της Χριστίνας Μιχαλοπούλου στην Αθήνα

“Οι πίνακες της Μιχαλοπούλου είναι στιγμιότυπα της καθημερινής μας προσωρινότητας. Είναι εφήμερα πλαίσια μιας απόλυτα ανθρώπινης αποσύνθεσης, χειρονομίες μιας πολιτικής γήρανσης, που παρόλα αυτά διακατέχονται από πάθη και πυρακτωμένους πόθους.   Καλώς ήλθατε στη νέα selfie, καλωσορίσατε στον παλιό σας, κουρασμένο εαυτό! Αυτό είναι και το επίκεντρο αυτής της δουλειάς: μία ανελέητη selfie που παρουσιάζει μια ιστορία πόνου και επιθυμίας, ένα βάρος οστρακισμένης και χαμένης ταυτότητας, μια καταγραφή ανεκπλήρωτων ονείρων αλλά και εκπληρωμένων εφιαλτών. Η Μιχαλοπούλου μας ωθεί βαθύτερα στις πιο οικείες μας μάχες. Δημιουργεί ένα χώρο συνάντησης που αντιστέκεται σε ταμπού και κοινωνικές λεπτότητες. Η δουλειά αυτή είναι ωμή.  Και ωστόσο, αυτή η ωμότητα είναι το κύριο επίτευγμα της ζωγράφου”

Μία εντυπωσιακή και πολυαναμενόμενη έκθεση, αυτή της Χριστίνας Μιχαλοπούλου με τίτλο “SELFIE”, εγκαινιάζεται την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2019 στις 20:00 στον γνωστό αθηναϊκό χώρο τέχνης Chili Art Gallery, με την επιμέλεια του Πάρη Καπράλου, ενώ το κείμενο τεκμηρίωσης της ομώνυμης σειράς έργων υπογράφει ο Ανδρέας Φιλιππόπουλος, Επιμελητής Τέχνης, και δημιουργός του picpoet.net.

Σε καλλιτεχνική δήλωση που συνοδεύει την σειρά, η εικαστικός γράφει: “Επέστρεψα στην ζωγραφική μετά από ένα τεράστιο διάστημα αποφυγής. Απομνημόνευα, πιθανά, μανιωδώς εικόνες, φόρμες, υφές. Εδώ και μερικά χρόνια, οι μνήμες εκρήγνυνται με λάδια και ακρυλικά, σε αφαιρετικά περιβάλλοντα και υπερρεαλιστικές μορφές, σε χρωματικούς κατακλυσμούς ή ασφυκτικές μονοχρωμίες, χωρίς να μπορώ πάντα να τις ελέγξω. Οι μορφές μου ταλαντεύονται ανάμεσα στην επιθυμία, την αγάπη, τις εμμονές, την επαφή, τη θλίψη, την κλειστοφοβία, την ελευθερία, την μοναξιά, το θάνατο. Διηγούνται ιστορίες μέσα από ουλές, σημάδια, τραύματα και μνήμες του δέρματος. Τα σώματά μου συχνά βυθίζονται, πνίγονται ή αγκαλιάζονται από αντιφατικά περιβάλλοντα: σκληρά, γωνιώδη, αυστηρά και κλειστοφοβικά ή απαλά και γεμάτα παιδικότητα. Το περιβάλλον δημιουργεί πάντα ένα διάλογο με την μορφή, μία γέφυρα επικοινωνίας ανάμεσα στο εξωτερικό και το εσωτερικό, το πραγματικό και το φανταστικό. Προστατεύει, φοβίζει, αγαπά ή απειλεί τη μορφή. Τα έργα μου είναι αυτοβιογραφικές χαράδρες στις καμπύλες άλλων. Δικές μου ανάσες στα κύτταρα άλλων σωμάτων. Δικές μου εμμονές στα σημάδια άλλων.

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι και το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2019. Η  Chili Art Gallery θα είναι ανοικτή στην διάρκεια της έκθεσης  Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή 10.30 – 18.00, Σάββατο 11.00 – 15.00 με Ελεύθερη  Είσοδο για το κοινό.

Συνοπτικό Βιογραφικό
Η Χριστίνα Μιχαλοπούλου είναι ζωγράφος, επιχειρηματίας, μητέρα και σύζυγος γεννημένη στην Θεσσαλονίκη, όπου ζει και ασχολείται επαγγελματικά με τις σύγχρονες μορφές ζωγραφικής. Είναι Πτυχιούχος Marketing του KING’S COLLEGE UNIVERSITY OF LONDON ενώ, παράλληλα έχει μελετήσει αρχιτεκτονικό σχέδιο στην σχολή ζωγραφικής «Εργαστήρι», σύνθεση χρωμάτων στο καλλιτεχνικό εργαστήριο «Παπιώτης» και ελεύθερο σχέδιο στο καλλιτεχνικό εργαστήρι «Ψαράκης». Για πολλά χρόνια εργάστηκε στο χώρο των Media & της Διαφήμισης, στον τομέα Marketing, Στρατηγικής & Επικοινωνίας μέσα από σημαντικές θέσεις ευθύνης. Το 2008 ιδρύει την εταιρία & διαδικτυακό κατάστημα Happyrooms με αντικείμενα τέχνης για παιδιά & διακόσμηση παιδικών χώρων, η οποία λειτουργεί έως σήμερα, και το 2018 δημιουργεί την γκαλερί- ατελιέ ΔΕΚΑ5/ΕΝΔΕΚΑ Art Space στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.  Τα τελευταία χρόνια έχει λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις εντός Ελλάδος καθώς και σε σημαντικές εκθέσεις του εξωτερικού, στις οποίες έχει τιμηθεί και βραβευθεί για τις συμμετοχές της, ενώ παράλληλα έργα της παρουσιάζονται σε Διεθνείς ψηφιακές εκθέσεις. Πίνακές της βρίσκονται σε προσωπικές συλλογές της Ελλάδας και του εξωτερικού.  Τα υλικά που χρησιμοποιεί στην δουλειά της είναι κυρίως λάδια ή ακρυλικά χρώματα σε μεγάλης έκτασης καμβάδες. Τα έργα της είναι κατά βάση ρεαλιστικές μορφές σε σουρεαλιστικά περιβάλλοντα. Ο ρεαλισμός, σχεδόν φωτορεαλισμός, των ανθρώπινων στοιχείων και μορφών της έρχεται πάντα σε αντιδιαστολή με σύγχρονα, αφαιρετικά ή ποπ, περιβάλλοντα.  Μία αίσθηση σουρεαλισμού που πολλές φορές δείχνει να μοιάζει φαινομενικά με κολάζ.

Σχετικά με την  Chili Art Gallery
Η Chili Art Gallery ιδρύθηκε το 2010 και βρίσκεται στο Θησείο δίπλα στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων «Μελίνα», μια ανάσα από το πιο ζωντανό σημείο της πόλης μας, το Γκάζι. Αποτελεί έναν πολιτιστικό χώρο, όπου οι φιλότεχνοι και το κοινό γενικότερα μπορούν να έρχονται σε επαφή με όλες τις μορφές της Σύγχρονης Τέχνης. Βασικός στόχος της Chili Art Gallery είναι η υποστήριξη ανερχόμενων αλλά και καταξιωμένων Ελλήνων και Ξένων Καλλιτεχνών.

Χορηγός Φωτογράφισης: Studio Kotsireas | www.studiokotsireas.gr

Χορηγός Επικοινωνίας: Polis Magazino