Rhodium μελωδικό heavy metal που αξίζει να ακουσεις

Λουκάς Αντωνίου (κιθαρίστας των Rhodium): “η μουσική είναι ένας εξαιρετικός ”συνοδοιπόρος” στα γεγονότα της ζωής μας, ένα μέσο εκτόνωσης των συναισθημάτων μας”

Η μουσική ενώνει τους λαούς και τους πολιτισμούς;

Η μουσική είναι μια Παγκόσμια γλώσσα που βοηθά να κατανοήσουμε ότι αν και διαφέρουμε στο τρόπο που έχουμε μεγαλώσει, παρά τις διαφορετικές εμπειρίες και βιώματα, έχουμε κοινές ανάγκες.

Η βιβλική ρήση ”οίνος ευφραίνει καρδία ανθρώπου” θα λέγαμε ότι ταιριάζει και στην περίπτωση της μουσικής.

Η μουσική ”μαλακώνει” τις καρδιές μας, μας κάνει να βλέπουμε ότι τα κοινά μας είναι περισσότερα από τις διάφορες μας.

Είναι ένας εξαιρετικός ”συνοδοιπόρος” στα γεγονότα της ζωής μας, ένα μέσο εκτόνωσης των συναισθημάτων μας.

Παρ’οτι κάποιοι μπορούν ανά περιόδους να έχουν χρησιμοποιήσει τη μουσική για να εκφράσουν μηνύματα με βία, οι πραγματικά μουσικόφιλοι ξέρουν να απομονώνουν αυτούς που χρησιμοποιούν τη μουσική για σκοπιμότητες.

Η μουσική των Rhodium είναι ένα πάντρεμα επιρροών και κυρίως οι στίχοι εκφράζουν κοινωνικά μηνύματα που ενώνουν τους λαούς, την καταπολέμηση της διαφθοράς και της φτώχειας, την αφύπνιση, την αλλεγγυη των λαών και την προστασία των παιδιών από τη λέπρα της σωματεμπορίας και παιδεραστίας.

Ποιον μουσικό θαυμάζετε και γιατί;

Θα αναφέρω έναν εν ζωή καλλιτέχνη, τον κιθαρίστα τον Pink Floyd David Gilmour.

Πέρα από τη συνθετική του ικανότητα και τη μεγάλη προσφορά του στους Pink Floyd που θεωρώ κορυφαία μπάντα, έμαθα πρόσφατα ότι έκανε κάτι πολύ ξεχωριστό, πούλησε τις κιθάρες του για να πολεμήσει την κλιματική αλλαγή.

Όσοι κιθαρίστες το διαβάζουν αυτό ξέρουν πόσο δύσκολο είναι να αποχωριστείς τις αγαπημένες σου κιθάρες και όμως το έκανε για να μαζέψει λεφτά που δώρισε σε δράσεις για την κλιματική αλλαγή. Πραγματικά αξιοθαύμαστο!

“Η μουσική είναι μία, οι μουσικοί πολλοί.” Πως θα περιγράφατε αυτή την πρόταση;

Υπαρχουν τόσα πολλά είδη μουσικής, τόσο διαφορετικοί καλλιτέχνες τόσοι τρόποι να εκφραστείς όμως η μουσική μπορεί να σε κάνει να καταλάβεις ποιος είσαι και τι χρειάζεσαι για να είσαι καλά.

Γιατί χρειάζεται η μουσική παιδεία; Είναι πολυτέλεια ή ανάγκη;

Απο την αρχαία Ελλάδα η μουσικη αποτελούσε σημαντικό κομμάτι της διαπαιδαγώγισης των νέων.

Η μουσική παιδεία θεωρούσαν ότι μπορεί να επηρεάσει το ήθος των ανθρώπων και να έχει θεραπευτική δράση στη ψυχή των ανθρώπων.

Πιστεύω ότι η μουσική, το θέατρο και οι γενικότερα οι τέχνες είναι ένας πολύ υγιής τρόπος έκφρασης και είναι αναγκαία η εντάξη τους σε χώρους εκπαίδευσης, θεραπευτικά κέντρα αλλά και στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Πώς μπορεί ένας γονιός να ανακαλύψει το ταλέντο του παιδιού του στη μουσική;

Ευτυχώς οι περισσότεροι γονείς στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια ασχολούνται με το να αναπτύξουν χομπυ τα παιδιά τους και τα παιδιά δοκιμάζουν από νωρίς μουσικόκινητική αγωγή, να παίξουν κάποιο μουσικό όργανο ή να παίξουν σε μια μουσική παράσταση.

Αυτό είναι πολύ ενθαρρυντικό γιατί ολοένα και παιδιά ανακαλύπτουν εγκαίρως το ταλέντο τους και αναπτύσσουν από μικρή ηλικία μουσική παιδεία.

Πες μας λίγα λόγια για το τι είναι η Heavy metal για εσάς.

Η Heavy metal μουσική αντιμετωπιστηκε παλιότερα από τον τύπο σαν ” τη μουσική των οργισμένων εφηβων” μια μόδα τυπαδων με μακριά μαλλιά και δερματινα που ήρθε και θα φύγει. Όμως ο χρόνος τους διέψευσε.

Στην πραγματικότητα η Heavy metal μουσική ειναι στάση ζωής, είναι μια παγκόσμια κοινότητα όπου οι άνθρωποι νιώθουν ότι μπορούν να είναι ο εαυτός τους, είναι ανοιχτή σε όλους τους ανθρώπους ανεξάρτητα από το χρώμα, τη θρησκεία και τις πολιτικές τους πεποιθήσεις και αυτό κάνει τους ανθρώπους να νιώθουν αποδεκτοί.

Μέσα από τη μουσική μας ονειρευομαστε ένα καλύτερο αύριο, έναν κόσμο που όσοι αδικούνται θα αντιδρούν.

Ποια είναι τα μελλοντικά μουσικά σας σχέδια;

Ξεκινήσαμε τη μπάντα με σκοπό να δημιουργήσουμε μουσική που μας εκφράζει, που μας γεμίζει όμορφα συναισθήματα και με την ελπίδα ότι θα ταυτιστούν και άλλοι άνθρωποι μαζι μας.

Όταν στέλνουμε το CD μας στον κόσμο που μας ακούει και παίρνουμε feedback ότι το άκουσαν το αγάπησαν και ένιωσαν όπως εμείς αυτό είναι και η ανταμοιβή μας.

Έχουμε όλοι πρωινές δουλειές, δε ζούμε από τη μουσική και αυτό γιατί η δουλειά του μουσικού είναι πολύ δύσκολη και οι οικονομικές απολαβες στις περισσότερες των περιπτώσεων δε φτάνουν για να ζήσεις.

Στα άμεσα σχέδια μας είναι το χειμώνα να κυκλοφορήσει το δεύτερο άλμπουμ της μπάντας με τίτλο ” Sea of the Dead”.

Το άλμπουμ θα περιλαμβάνει 10 τραγούδια μελωδικά, ατμοσφαιρικά και δυναμικά κάποια εκ των οποίων θα έχουν και πιο κλασσικά όργανα στη σύνθεση όπως βιολί και πιάνο.

Μετά από αυτό θα οργανώσουμε μια περιοδεία σε Ελλάδα και εξωτερικό για να ακουστεί η μουσική μας.

Rhodium

Είναι μια power metal μπάντα από την Αθήνα με κιθαρες τον Λούκα Αντωνίου και τον Στέργιο Τελή, με φωνητικά τον Mike Liva και τύμπανα τον Στέλιο Παύλου.

Έχουν στο ενεργητικό τους το άλμπουμ ” Scream into the void” με εξαιρετική αποδοχή από Ελληνικό και ξένο τύπο. Λίγους μήνες μετα κυκλοφόρησαν 2 τραγούδια single το ” Memory of Light” και το’ ‘Doomsday’ ‘ με τις ονομασίες αυτές θα τα βρείτε στο YouTube.

Το χειμώνα του 2019 αναμένεται να κυκλοφορήσει και το νεο τους άλμπουμ ”Sea of the Dead”.

Η μουσική τους μελωδική ατμοσφαιρική δυναμική βαδίζει στα χνάρια των Iced Earth, Queensryche, Crimpson Glory, Fates Warning.

Η μπάντα το 2018 έκανε 9 μεγάλα Live σε όλη την Ελλάδα και σύντομα θα κάνει περιοδεία στο εξωτερικό.

Τα τραγούδια τους θιγουν διαχρονικα κοινωνικά θέματα όπως ο πόλεμος, η κατάθλιψη, η αγάπη, ο ιδανικός κόσμος, η βοήθεια που πρέπει να ζητά κάποιος που παίρνει εξαρτήσεις, να μην εγκαταλείπει κάποιος τα όνειρα του και άλλες ανησυχίες..

Σύντομα θα κυκλοφορήσει το νέο CD τους ” Sea of the Dead” και από την προπαραγωγή που ακούσαμε περιμένουμε τόσα πολλά από αυτούς.

Ακολούθησε τους Rhodium στο Facebook:

https://www.facebook.com/RhodiumOfficial/

– Video clip σαν ταινια για το ομώνυμο τραγούδι ” Scream into the Void”:
https://youtu.be/KASSM-Jk1V0

– Αυτό το lyric video θα το ακούσετε τερμα ” Memory of Light!!!
https://youtu.be/ramJktzhMFk

-Για τους λάτρεις των ταινιών καταστροφής : https://youtu.be/Av5rYihQ1JY

Για να ακούσετε όλο το CD :

https://rhodium-official.bandcamp.com/album/scream-into-the-void

Οι Rhodium θα εμφανιστούν με την θρυλική μπάντα Maurader στις 11 Οκτωβρη στο Crow Club. Δείτε την εκδήλωση εδω

https://www.facebook.com/events/2315865305322762/?ti=cl11