Pulse R: “…παίζουμε ένα κράμα μεταλ και ροκ με heavy riffs και δυναμικές μελωδίες”

Καλησπέρα παιδιά & Καλώς ήρθατε στο Polismagazino.gr !!!

Καλησπέρα! Ωραία είστε εδώ!

Αρχικά, συστηθείτε μας! Ποιοι είστε και ποιο είναι το μουσικό είδος που εκπροσωπείτε;

Είμαστε οι Pulse R και παίζουμε ένα κράμα μεταλ και ροκ με heavy riffs και δυναμικές μελωδίες. Είναι δύσκολο να δώσουμε όνομα στο είδος που παίζουμε αλλά είναι δικό μας και το αγαπάμε!

Ποιά είναι η πρώτη σας Μουσική ανάμνηση;

Συλλογικά, όταν προβαραμε για πρώτη φορά μαζί. Νομίζω παίξαμε το Wild flower από Cult!

Με ποιόν Μουσικό θα θέλατε να βρεθείτε επί σκηνής;

Με τους Alter Bridge!

Περιγράψτε μας τη μέχρι σήμερα πορεία σας στη μουσική. Υπήρξαν επιρροές καθοριστικές θετικές ή αρνητικές;

Κυκλοφόρησαμε ένα EP το ‘Until the end’ μέσα στο 2013 το οποίο ήταν μια πρώτη απόπειρα στο songwriting. Έκτοτε με κάποιες αλλαγές στο lineup μπήκαμε σε μια διαδικασία να πειραματιστούμε για να βρούμε τον ήχο μας. 3 χρόνια αργότερα κυκλοφορήσαμε το ‘In Chains’ μια πολύ πιο ολοκληρωμένη δουλειά για εμάς και το πρώτο μας full length album. Είχαμε την ευκαιρία να βρεθούμε σε διοργανώσεις με πολύ ταλαντούχα άτομα και αγαπημένες μας μπάντες όπως οι Uriah Heep αλλά και να πραγματοποιήσουμε το πρώτο μας gig στο εξωτερικό, στη γειτονική Ιταλία.

Ποιο είναι το σπουδαιότερο πράγμα που θεωρείτε ότι έχετε καταφέρει μέχρι στιγμής ως μουσικοί/μπάντα;

Πιστεύουμε ότι ο δίσκος στον οποίο δουλεύουμε τα τελευταία χρόνια είναι το πιο σημαντικό έργο μας μέχρι στιγμής και ανυπομονούμε να τον παρουσιάσουμε όταν θα είναι έτοιμος.

Σας “τρομάζει” η επιτυχία ή η αποτυχία;

Η αποτυχία και η επιτυχία είναι σχετικά concepts… Εμείς αρχικά λαμβάνουμε την ολοκλήρωση της δημιουργίας και αυτός είναι και ο κύριος σκοπός της τέχνης που υπηρετούμε. Από εκεί και πέρα η υποστήριξη που έχουμε από τον κόσμο που έρχεται στα live και αγοράζει τις κυκλοφορίες μας είναι αυτή που μας κάνει να προσπαθούμε κάθε φορά να ξεπεράσουμε τους εαυτούς μας.

Ποιά είναι η άποψή σας για τα μουσικά τηλεοπτικά talent show; Έχει νόημα η συμμετοχή νέων σε αυτά;

Έπειτα από σχετική εμπειρία μπορώ να σας πω ότι δεν έχει κανένα νόημα. Είναι μια ενδιαφέρουσα εμπειρία ατομικά αλλά στην πραγματικότητα της ελληνικής μουσικής σκηνής δεν έχει κάποια σημασία. Μέσω αυτών παίρνεις μια εφήμερη προβολή σε κοινό που στη μεγάλη του πλειοψηφία δεν ενδιαφέρεται για τον σκληρό ήχο. Οι δισκογραφικές πίσω από αυτά δεν ενδιαφέρονται ουσιαστικά να βρουν νέους καλλιτέχνες και νέα μουσική αλλά να δημιουργήσουν νέα πρόσωπα στα μέτρα τους τα οποία θα μπορούν να υπηρετήσουν το υπάρχων πελατειακό κατεστημένο.

Μια συνεργασία που ονειρεύεστε να σας «κάτσει» κάποια στιγμή; Ποιά είναι τα μελλοντικά μουσικά σας σχέδια;

Υπάρχουν πολλοί μουσικοί και μπάντες που θα θέλαμε να συνεργαστούμε και θα ήταν δύσκολο να διαλέξουμε έναν αυτή τη στιγμή!
Σύντομα θα ξεκινήσουμε τις ηχογραφήσεις για το 2ο album μας το οποίο θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2020. Περισσότερες πληροφορίες για αυτό θα ανακοινώσουμε σύντομα!

Πώς προέκυψε το «It’s a chess game fest»? Ξέρουμε ότι πρόκειται για ένα party χωρίς μουσικό προσδιορισμό! Αλήθεια, πώς θα ταιριάξετε τα τόσο διαφορετικά μουσικά είδη;

Είναι ένα νέο fest που γίνεται για να γιορτάσει τον ένα χρόνο λειτουργίας του One:Woman:Company και χαιρόμαστε πολύ που θα παίξουμε κι εμείς! Πιστεύω ότι η ενέργεια και η όρεξη που θα φέρουν όλες οι μπάντες με τη μουσική τους θα είναι ο κοινός παρονομαστής που θα δώσει συνοχή στην διαφορετικότητα μας!

Ο επίλογος δικός σας!

Αυτό το live θα είναι μια πρώης τάξεως ευκαιρία να πάρει κάποιος μια ιδέα για τη νέα μας δουλειά, καθώς θα παίξουμε και κάποια νέα κομμάτια! Σας περιμένουμε στις 14/11 στο Ίλιον+ παρέα με τους Mind Departure, τους Skull Korruptor και τους Aubade!