“Portobello γεμιστό με λιαστή ντομάτα, κρέμα κατσικίσιου τυριού με μαύρο σκόρδο και βασιλικό”

Ένας τέλειος μεζές για ούζο, τσίπουρο, μπύρα, κρασί…

Υλικά για 4 – 6 άτομα
8 – 10 μέτρια μανιτάρια portobello
200 γρ λιαστή ντομάτα
500 γρ κατσικίσιο αλοιφώδες τυρί
3 – 4 σκελίδες μαύρο σκόρδο
100 ml ελαιόλαδο έξτρα παρθένο
αλάτι και πιπέρι κατά βούληση
7 – 8 φύλλα βασιλικού
6 – 7 ντοματίνια για ντεκόρ
Εκτέλεση
Βγάζουμε τα κοτσάνια από τα μανιτάρια και τα αλατοπιπερώνουμε.
Στη συνέχεια τα ραντίζουμε με ελαιόλαδο και τα ψήνουμε στους 200° C για 10 λεπτά.
Χτυπάμε το μαύρο σκόρδο στο μούλτι και το ανακατεύουμε με το κατσικίσιο τυρί.
Κατόπιν περνάμε τη λιαστή ντομάτα στο μούλτι.
Έπειτα στρώνουμε στα μανιτάρια πρώτα τον πολτό ντομάτας και μετά το κατσικίσιο τυρί με το μαύρο σκόρδο.
Ψήνουμε στους 180° C για 10 λεπτά περίπου και στολίζουμε με τα
κομμένα ντοματίνια και τα φύλλα βασιλικού.
Tip για την παραπάνω συνταγή
Εάν δεν τρώτε μανιτάρια, χρησιμοποιείστε αυτά τα υλικά πάνω
από μπρουσκέτες.