Τι κρεβατοκάμαρα να πάρω; Ο απόλυτος οδηγός

Η μετακόμιση, ή η ανακαίνιση του υπνοδωματίου, μας δίνει την ευκαιρία να εμπνευστούμε και να πάρουμε ιδέες για να δημιουργήσουμε ένα νέο, ιδιαίτερο και χαλαρωτικό αποτέλεσμα στον ιδιαίτερο αυτό χώρο του σπιτιού. Σε τέτοιες περιπτώσεις γεννάται συχνά το ερώτημα σχετικά με το τι κρεβατοκάμαρα να πάρω. Η απάντηση είναι πολύ απλή και μπορεί να έρθει με τις κατάλληλες ερωτήσεις που μπορείτε να θέσετε στον εαυτό σας.

Ας δούμε λοιπόν τι ερωτήσεις θα πρέπει να κάνετε σχετικά με την επιλογή κρεβατοκάμαρας, ώστε να επιλέξετε αυτή που θα ταιριάξει στις προτιμήσεις και τις ανάγκες σας.

Για ποιον προορίζεται η κρεβατοκάμαρα;

Η νέα κρεβατοκάμαρα προορίζεται για το δικό σας υπνοδωμάτιο, για ένα παιδικό, ή για το δωμάτιο ενός εφήβου; Αναλογιστείτε την προσωπικότητα του κατόχου του δωματίου, και αντικατοπτρίστε την με το θέμα, το χρώμα, το σχέδιο και τα γούστα όσον αφορά την επίπλωση. Αυτά θα αποτελέσουν τα βασικά στοιχεία για να θέσετε ένα στυλ διακόσμησης.

Προτιμάτε ένα συγκεκριμένο στυλ;

Όσον αφορά το στυλ διακόσμησης, το μοντέρνο και το κλασικό ξεχωρίζουν, με κάθε μια από τις κατηγορίες αυτές να έχει τα θετικά της στοιχεία. Σε περίπτωση που είστε θαυμαστές του μοντέρνου, θα πρέπει να κοιτάξετε τις πιο σύγχρονες τάσεις. Το μοντέρνο έχει την τάση να αλλάζει ανά χρονικά διαστήματα. Ωστόσο, μερικά στοιχεία παραμένουν σταθερά. Συνήθως ξεχωρίζει για τις απλές, λείες γραμμές και την κομψότητα του.

Από την άλλη, το κλασικό διακρίνεται για την διαχρονικότητα του, η οποία δεν ξεφεύγει ποτέ από τις τάσεις του interior design. Συνήθως συνδυάζει περίτεχνα στοιχεία και γραμμές, ενώ δίνεται προσοχή στην κάθε λεπτομέρεια. Τα έντονα, πλούσια και ζεστά χρώματα ολοκληρώνουν την κομψή αυτή δημιουργία.

Πόσο μεγάλο είναι το δωμάτιο;

Το μέγεθος του δωματίου παίζει καθοριστικό ρόλο στην επιλογή των επίπλων. Τα έπιπλα θα πρέπει να βρίσκονται σε ισορροπία με το μέγεθος του χώρου. Σε περίπτωση που έχετε ξεκινήσει έρευνα, οραματιστείτε αν τα έπιπλα που είδατε ταιριάζουν στις διαστάσεις του χώρου. Εστιάστε και σε λεπτομέρειες, όπως για παράδειγμα τις γωνίες, ή τον χώρο που καταλαμβάνει η πόρτα όταν ανοίγει. Κάντε τους απαραίτητους υπολογισμούς για να εντοπίσετε πόσο μεγάλα ή μικρά μπορούν να είναι τα έπιπλα σας.

Τι είδους έπιπλα χρειάζεστε;

Ίσως να πρέπει να αντικαταστήσετε όλα σας τα παλιά με καινούρια, και να ξεκινήσετε από την αρχή. Ίσως πάλι να θέλετε να κρατήσετε μερικά, όπως για παράδειγμα το κομοδίνο σας. Σε περίπτωση που μοιράζεστε το υπνοδωμάτιο με κάποιον σύντροφο, τότε για την επιλογή κρεβατιού θα πρέπει να υπολογίσετε το ύψος που έχετε και οι δύο, αλλά και τον χώρο που χρειάζεστε όταν κοιμάστε. Από την άλλη, αν θέλετε συρταριέρα αλλά δεν έχετε αρκετό χώρο για το άνοιγμα των συρταριών, τότε η αγορά αυτή ίσως να μην είναι η κατάλληλη για εσάς.

Καθημερινές συνήθειες

Τέλος, θα πρέπει να λάβετε υπόψη την καθημερινότητα και τις συνήθειες σας. Μήπως το πρωινό της Κυριακής βρίσκει όλη την οικογένεια στο μεγάλο υπνοδωμάτιο των γονιών; Μήπως έχετε κάποιο κατοικίδιο που απολαμβάνει να κοιμάται μαζί σας; Σε τέτοιες περιπτώσεις ένα μεγάλο κρεβάτι αποτελεί την ιδανική επιλογή για εσάς.

Ανακαλύψτε στον Konstantaras μια μεγάλη συλλογή σε χειροποίητες κρεβατοκάμαρες και πολλά ακόμη χειροποίητα έπιπλα, τα οποία θα δημιουργήσουν την κρεβατοκάμαρα των ονείρων σας.