Η Σίσσυ Μέρκλη συμμετέχει στην έκθεση ζωγραφικής mta-art με τίτλο “συναισθήματα”

“…να ακούμε την ψυχή μας “που μας μιλάει” μέσω του πιο πολύτιμου που έχουμε. Το σώμα μας”

Ποιοι είναι οι λόγοι που σας έδωσαν ώθηση να ασχοληθείτε με τη ζωγραφική; Ζωγραφίζω από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου. Η δασκάλα μου στην πρώτη δημοτικού κάλεσε την μητέρα μου και της είπε ότι γεννήθηκα ζωγράφος. Ενιοτε χαριτολογοντας έλεγα μουντζουρωνω.

Σε ποιο ρεύμα ή κίνημα θα εντάσσατε τα έργα σας; Αυτη την περίοδο, τα έργα μου ανήκουν στο Σουρεαλισμό θα έλεγα.

Από που αντλείτε την έμπνευση σας; Η έμπνευσή μου είναι η ίδια η ζωή.

Ποιά είναι η μεγαλύτερη πρόκληση που έχετε θέσει στον εαυτό σας ως καλλιτέχνης; Από μικρή μου άρεσε να παρατηρώ και πιο πολύ τον άνθρωπο γιατί άνθρωπος είμαι και εγώ. Όνειρο να μουντζουρωνω έως και να εξελίσσομαι έως την τελευταία μου αναπνοή.

Ποιο μήνυμα θα θέλατε να μεταδώσετε στους επισκέπτες της έκθεσης; Το μήνυμά μου είναι να ακούμε την ψυχή μας… που μας μιλάει μέσω του πιο πολύτιμου που έχουμε το σώμα μας.

Τα έργα σας θα μπορούσε να είναι επηρεασμένα από τα βιώματά σας και από το περιβάλλον σας; Τα ερεθίσματα προέρχονται από το περιβάλλον και γενικά εικόνες ακόμα λέξεις …οτιδήποτε από τον εξωτερικό χώρο.

Εγκαίνια: Σάββατο 1 Απριλίου 2023 στις 20:00 στον Α’ όροφο.
Διάρκεια έκθεσης 1-9/04/2023.
Ώρες λειτουργίας καθημερινά 12:00-14:00 & 19:00-23:00.
Απλίκα: Κ. Παλαιολόγου 17 & Μ. Αλεξάνδρου Νέα Σμύρνη – τηλ. 211.4065509

Θα μπορούσατε να ασχοληθείτε με κάποια άλλη μορφή τέχνης εκτός από τη ζωγραφική; Έχω ασχοληθεί με αναπαλαιώσεις κτιρίων και επίπλων. Γενικά αγαπάω τα παλιά αντικείμενα γιατί μου μιλάνε… και μου αρέσει να τα τοποθετώ στην σύγχρονη μοντέρνα διακόσμηση. Έχω τελειώσει μάσκα στην Βενετία ….είχα γραφείο αρχιτεκτονικής διακόσμησης προτού πάρω τα βουνά… στην Αθήνα Η γοητεία της τέχνης είναι ότι έχει πάντα κάτι να σου δείξει…

Υπάρχει κάποιο project που να αποτελεί όνειρο ζωής; Τώρα πλέον ασχολουμαι με το Σαλέ μου στα όμορφα Τζουμέρκα και την ζωγραφική. Project: ενα μεγάλο εργαστήρι που δωρεάν θα μπορεί ο καθένας να μάθει πώς να δημιουργήσει τον κύκλο των σκέψεών του και των συναισθημάτων του.