O Κήπος διοργανώνει το Εργαστήρι για παιδιά 8-12 ετών: Παιδιά! Γνωρίστε τις Χώρες

Εισηγήτρια: Δώρα Βογιατζή

Συνάντηση γνωριμίας την Παρασκευή 17/1 στις 17:30

O Κήπος διοργανώνει το βιωματικό εργαστήρι «Παιδιά! Γνωρίστε τις Χώρες», κατάλληλο για παιδιά 8 – 12 ετών και με εισηγήτρια την Δώρα Βογιατζή.
Παιδιά! Γνωρίστε τις Χώρες : Παιδαγωγικό και ψυχαγωγικό εργαστήρι

Οι ΧΩΡΕΣ είναι μία διαδρομή αναψυχής για τα παιδιά που ακόμη δεν έχουν γνωρίσει τον κόσμο. Ολόκληρη η γη παρελαύνει μπροστά τους και αποτελεί το κίνητρο για να ονειρευτούν, να εμπνευστούν και να δημιουργήσουν. Και κάπως έτσι ανακαλύπτουν πόσο όμορφος είναι αυτός ο διαφορετικός κόσμος και πόσοι πολλοί είναι οι λόγοι για να τον αγαπάμε.
Σε αυτό το βιωματικό και πολυπολιτισμικό εργαστήρι, τα παιδιά που αγαπούν να μαθαίνουν για τον κόσμο κι αναζητούν το διαφορετικό, θα γνωρίσουν μέσα από δομημένες παρουσιάσεις τους πολιτισμούς και τις χώρες του κόσμου, φυλές και σημαντικά μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.
Όμορφα «ταξίδια» που αναπτύσσουν την πολυπολιτισμική συνείδηση των παιδιών, την ενσυναίσθησή τους, ενισχύουν την αποδοχή της διαφορετικότητας του κόσμου, ενδυναμώνουν τη συνύπαρξη και την επικοινωνία τους με ανθρώπους διαφορετικών πολιτισμικών καταβολών αλλά και προβληματίζουν για παγκόσμια και κοινωνικά φαινόμενα.

Τα παιδιά ακούν τη μουσική των λαών, μιλούν τις γλώσσες των ανθρώπων, δοκιμάζουν γεύσεις διαφορετικές, παίζουν και κατασκευάζουν παραδοσιακά παιχνίδια ξένων χωρών, γνωρίζουν και δημιουργούν με τις τέχνες του κόσμου, διαβάζουν βιβλία από τόπους μακρινούς και χορεύουν όπως κάθε λαός.
Από τη Χιλή στη Φινλανδία, από την Τζαμάικα στο Καζακστάν, από το Ισραήλ στην Κένυα, από το Μεξικό στη Νέα Ζηλανδία κι από το Κατάρ στην Ελβετία, ξεκινάει το ταξίδι στις ΧΩΡΕΣ!

Η εισηγήτρια, Δώρα Βογιατζή σπούδασε στο Τμήμα Επιστημών Προσχολικής Αγωγής κι Εκπαίδευσης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στο τμήμα «Επιστήμες της Εκπαίδευσης» του Πανεπιστημίου Vincennes Saint- Denis, ParisVIII με ειδίκευση στη Δυναμική των Ομάδων και στη Διαπολιτισμική Εκπαίδευση. Τα πρώτα χρόνια της επαγγελματικής της πορείας εργάστηκε ως παιδαγωγός προσχολικής ηλικίας σε νηπιαγωγεία των ενόπλων δυνάμεων, του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα ενώ από το 2012 δραστηριοποιείται ως επιμορφώτρια σε εκπαιδευτικά προγράμματα ανηλίκων κι ενηλίκων. Έχει συνεργαστεί με το «The American College of Greece – Institute of Public Health», το Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών Ακαδημίας Αθηνών (ΙΙΒΕΑ), το Goethe-Institut Thessaloniki και το Πάντειο Πανεπιστήμιο για την υλοποίηση επιμορφωτικών προγραμμάτων και συμμετείχε στην εκπόνηση της εργασίας «Παρεμβάσεις για την πρόληψη του καπνίσματος στη σχολική κοινότητα» που απέσπασε το βραβείο «Σπύρος Δοξιάδης για τον έφηβο» από τη Διαγνωστική και Θεραπευτική Μονάδα για το παιδί. Υπήρξε υπεύθυνη σπιτιού φιλοξενίας σε χώρο προστασίας ανηλίκων κι έχει παρακολουθήσει επιμορφωτικά προγράμματα Εκπαίδευσης Ενηλίκων στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο και στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Διαθέτει γνώσεις κι εμπειρία στη δημιουργία εκπαιδευτικών παρουσιάσεων και στην ανάπτυξη επικοινωνιακών σχέσεων με παιδιά διαφόρων ηλικιών.
Είναι δημιουργός του ψυχαγωγικού-παιδαγωγικού προγράμματος «ΧΩΡΕΣ».

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί σε δώδεκα συναντήσεις κάθε Παρασκευή 17:30-19:00 (Έναρξη: 17/01/2020 – Λήξη: 24/04/2020) και το συνολικό του κόστος θα είναι 105€ (95€ για άνεργους). Περιορισμένος αριθμός θέσεων.

Η συνάντηση γνωριμίας του εργαστηρίου, ανοιχτή για το κοινό, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 17/1 στις 17:30, όπου η εισηγήτρια Δώρα Βογιατζή θα μιλήσει για το πρόγραμμα και θα λύσει τυχόν απορίες.

Πληροφορίες – εγγραφές:
Κήπος (σεμινάρια, workshops, εκδηλώσεις)
Ορφανίδου 6, Θεσσαλονίκη – τηλ: 2313078962 (17:00 – 22:00)
e: [email protected]/
http://www.kipos-seminaria.gr,
https://www.facebook.com/kipos.seminaria/
twitter.com/kiposseminaria

Γραφείο Τύπου : Βάσω Μιδούχα, [email protected], 6973 552599