Mind Departure: Η δημιουργική έκφραση μέσα από τα τραγούδια, τα δικά μας «παιδιά»

Καλησπέρα παιδιά & Καλώς ήρθατε στο polismagazino.gr !!!

Greetings! Ευχαριστούμε για την φιλοξενία!

Αρχικά, συστηθείτε μας! Ποιοι είστε και ποιο είναι το μουσικό είδος που εκπροσωπείτε;

Είμαστε οι Mind Departure, μια τετραμελής Alternative Rock μπάντα από την Αθήνα.

Ποιά είναι η πρώτη σας Μουσική ανάμνηση;

Αν αναφέρεσαι ατομικά στον καθένα τότε θα σου λέγαμε ένας δίσκος στο πικάπ, το MTV, οι κασέτες που γράφαμε τραγούδια από το ραδιόφωνο, το πρώτο μας μουσικό όργανο. Σαν Mind Departure, η πρώτη μας πρόβα πίσω στο 2011, η πρώτη μας προσπάθεια να δέσουμε, να βγάλουμε ήχο μέσα από όλο αυτό.

Με ποιόν Μουσικό θα θέλατε να βρεθείτε επί σκηνής;

Σίγουρα είναι πάρα πολλοί για τον καθένα ξεχωριστά, αλλά σαν μπάντα θα θέλαμε να βρεθούμε επί σκηνής με τους MUSE.

Περιγράψτε μας τη μέχρι σήμερα πορεία σας στη μουσική. Υπήρξαν επιρροές καθοριστικές θετικές ή αρνητικές;

Η μπάντα ιδρύθηκε τον Μάρτιο του 2011. Η πρώτη μας κυκλοφορία ήταν το EP “Mind Departure” το 2014, ενώ το 2015 κυκλοφορήσαμε τον πρώτο μας δίσκο “ROOTS”. Πέρυσι τον Νοέμβριο βγάλαμε το δεύτερο μας άλμπουμ το “Something’s Rotten In The State”.
Καθοριστική στιγμή για την ίδρυση της μπάντας ήταν η γνωριμία του Χρήστου (κιθάρα) και του Κριστιάν (μπάσο) το 2009. Στην συνέχεια το 2011 η συνάντηση αυτών με τον Δημήτρη (φωνή) και τον Νίκο (ντράμς), η πορεία των πρώτων χρόνων της μπάντας και η κυκλοφορία του 1ου δίσκου. Ύστερα η αποχώρηση του Νίκου και η έλευση του Βαγγέλη στα ντραμς το 2015, η οποία συνέπεσε με τη δημιουργική εξέλιξη της μπάντας, και με νέα τραγούδια που μετουσιώθηκαν στον 2ο δίσκο.
Όμως σίγουρα, πέρα από τα πρόσωπα και τις καταστάσεις εντός του συγκροτήματος, τα όσα διαδραματίζονται γύρω μας θετικά ή αρνητικά επηρέασαν τον τρόπο σκέψης και δημιουργίας μας.

Ποιο είναι το σπουδαιότερο πράγμα που θεωρείτε ότι έχετε καταφέρει μέχρι στιγμής ως μουσικοί/μπάντα;

Το σπουδαιότερο που έχουμε καταφέρει ως σήμερα είναι η ελευθερία που έχουμε στο να γράφουμε για όσα μας απασχολούν και μας κεντρίζουν χωρίς συμβιβασμούς. Η δημιουργική έκφραση μέσα από τα τραγούδια, τα δικά μας «παιδιά».

Σας “τρομάζει” η επιτυχία ή η αποτυχία;

Η επιτυχία και η αποτυχία απέχουν ελάχιστα μεταξύ τους. Για όλους. Εμείς ως Mind Departure στοχεύουμε στο να πετύχουμε πολλά πράγματα, αλλά δεν το σκεφτόμαστε και πολύ. Το σίγουρο είναι πάντως πως η προοπτική της επιτυχίας δεν μας τρομάζει.

Ποιά είναι η άποψή σας για τα μουσικά τηλεοπτικά talent show; Έχει νόημα η συμμετοχή νέων σε αυτά;

Είναι κάτι αντίθετο στην ιδιοσυγκρασία μας, γι’ αυτό και δεν λάβαμε ποτέ μέρος σε κάποιο αντίστοιχο show. Υπάρχουν περιπτώσεις νέων που πέτυχαν πράγματα μέσα από τη συμμετοχή τους, αλλά είναι μια διαδικασία που δεν μας κινεί ιδιαίτερα το ενδιαφέρον.

Μια συνεργασία που ονειρεύεστε να σας «κάτσει» κάποια στιγμή; Ποιά είναι τα μελλοντικά μουσικά σας σχέδια;

Να ακολουθήσουμε σε περιοδεία τους Radiohead! Στα κοντινά μας σχέδια είναι να μεταφέρουμε τα τραγούδια μας εκτός Αθήνας, σε φεστιβάλ και stages στην υπόλοιπη Ελλάδα και μακροπρόθεσμα στην Ευρώπη.

Πώς προέκυψε το «It’s a chess game fest»; Ξέρουμε ότι πρόκειται για ένα party χωρίς μουσικό προσδιορισμό! Αλήθεια, πώς θα ταιριάξετε τα τόσο διαφορετικά μουσικά είδη;

Είναι ένα φεστιβάλ για τον ένα χρόνο της One Woman Show και λόγω της συνεργασίας μας μαζί της, καλεστήκαμε και θα δώσουμε το παρών! Είναι μια έξυπνη ιδέα το να συνυπάρξουμε διαφορετικά είδη σε ένα live στον ίδιο χώρο, την ίδια μέρα, και αυτό ευχόμαστε να κινήσει την περιέργεια σε πολύ κόσμο!

Ο επίλογος δικός σας!

Σας προσκαλούμε με την σειρά μας να βρεθείτε στο Ίλιον Plus την Πέμπτη 14/11 στις 8 ώρα για να κάνουμε αυτό το party δικό μας! Let’s Rock!

Mind Departure

Οι Mind Departure σχηματίστηκαν το 2011 και είναι ένα αγγλόφωνο Alternative – Ιndie Rock συγκρότημα από την Αθήνα. Η μουσική τους χαρακτηρίζεται από έντονα ρυθμικά και ατμοσφαιρικά delay, γεμάτο ενέργεια rhythm & bass section, φωνητικά με ιδιαίτερες δυναμικές και λυρισμό και στίχους , εμπνευσμένους από προσωπικά βιώματα αλλά και κοινωνικές ανησυχίες. Ξεκίνησαν να δηλώνουν την παρουσία τους το 2014 κυκλοφορώντας ένα ομώνυμο EP και συνέχισαν το 2015 με το πρώτο τους album το οποίο ονόμασαν “Roots” (Phonographic Society Records). Τον Νοέμβριο του 2018 κυκλοφόρησε η δεύτερη δουλειά τους που ονομάζεται “Something’s Rotten In The State”.