MARGARITA TSOUKARELAS: Σκοπός μου είναι με τις συνθέσεις, τους στίχους και τις ερμηνείες μου να ταξιδέψω τον κόσμο σε μέρη “πρωτόγνωρα” και “ονειρικά”

Η MARGARITA TSOUKARELAS, ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΡΙΑ / ΜUSICAL PERFORMER / VOCAL COACH / ΣΥΝΘΕΤΗΣ – ΣΤΙΧΟΥΡΓΟΣ απαντάει στις ερωτήσεις της δημοσιογραφικής ομάδας του polismagazino.gr

Ποιά είναι η πρώτη σας Μουσική ανάμνηση; Το δρόμο της τέχνης τον διάλεξα από πολύ μικρή, ήτανε ένα “μικρόβιο” που είχα μέσα μου, η πηγή της ευτυχίας μου. Η μουσική, το θέατρο, καθώς επίσης και ο χορός ήταν πάντα ο τρόπος έκφρασης μου. Όταν τα άλλα παιδάκια παίζανε στη παιδική χαρά, εγώ έκανα για παράδειγμα κούνια τραγουδώντας… Χόρευα, έπαιζα θέατρο λες και ήμουν σε έναν μαγικό κόσμο που δημιούργησα με τη φαντασία μου.
Μια μοναδική και αξέχαστη μουσική ανάμνηση που έμεινε χαραγμένη βαθειά στην ψυχή μου ήτανε η πρώτη μου εμφάνιση επί σκηνής όταν ήμουν 7 ετών. Είχα παίξει τότε τον ρόλο της Νεράιδας της όρασης σε μια υπερπαραγωγή μιούζικαλ το οποίο σκηνοθέτησε και έγραψε η μητέρα μου και ανέβηκε στο Κηποθέατρο Αλκάζαρ της Λάρισας..
Απο τότε ένιωσα ότι αυτό με το οποίο ήθελα πραγματικά να ασχοληθώ και μου έδινε απερίγραπτη χαρά ήταν το μουσικό θέατρο. Μετά ακολούθησαν φυσικά και άλλοι ρόλοι σε μουσικοθεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, διαγωνισμοί τραγουδιού κτλ….. Βέβαια να τονίσω ότι από 6 ετών είχα ξεκινήσει ήδη, το θεατρικό παιχνίδι (Tsoukarelas Theater Pedagogy), το χορό και το πιάνο στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας. Από μικρή συμμετείχα σε διάφορους πανελλήνιους διαγωνισμούς τραγουδιού, όπου είχα διακριθεί και λάβει πρώτα βραβεία.

Ποιόν μουσικό θαυμάζετε και με ποιόν Μουσικό θα θέλατε να βρεθείτε επί σκηνής; Πολλοί από τους μουσικούς τους οποίους θαυμάζω για το έργο τους και θα ήθελα να βρεθώ επί σκηνής δυστυχώς δεν είναι εν ζωή.. Και για το λόγο του ότι εχω πολλών ειδών διαφοροποιημένα ακούσματα από πολύ μικρή (soul, jazz, ethnic, pop, classical) θα ήταν δύσκολο και άδικο να ξεχωρίσω μόνον έναν από αυτούς. Θεωρώ ότι ακούγωντάς τους έχω “διδαχθεί” από εκείνους πολλά στο ερμηνευτικό κομμάτι. Είμαι αφοσιωμένη ιδιαίτερα σε ερμηνευτές του 20ου αιώνα όπως : Leontyne Price, Judy Garland, Ella Fitzgerald, Frank Sinatra, Edith Piaf, Charles Aznavour, Quincy Jones, Aretha Franklin, Celine Dion, Freddie Mercury, Sting, Luther Vandross…Αλλά εάν θέλετε θα διακρίνω την αγαπημένη μου Barbra Streisand η οποία αισθανόμουν ότι ήταν πάντα διπλά μου αγκαλιάζοντάς με, με τις ονειρεμένη και εκφραστική φωνή της και η αλήθεια είναι ότι την ακούω απο μικρό παιδάκι. Θα με συγκινούσε να βρισκόμουν μαζι της επι σκηνης.

Περιγράψτε μας τη μέχρι σήμερα πορεία σας στη μουσική. Υπήρξαν επιρροές καθοριστικές θετικές ή αρνητικές; Είμαι περίπου 15 χρόνια στο εξωτερικό συμπεριλαμβάνοντας και τις σπουδές μου πάνω στο κλασικό τραγούδι στην Πολωνία και αργότερα στη Γερμανία. Είμαι ευγνώμων για τις πραγματικά σημαντικές συνεργασίες μου έξω, από τις οποίες αποκόμισα πολλές γνώσεις και εμπειρίες και ειχαν θετικό αντίκτυπο στην περαιτέρο καλλιτεχνική μου πορεία. Οι συνεργασίες αυτές με “πλούτισαν”, με ωρίμασαν και με διαμόρφωσαν ως καλλιτεχνικό ών. Συμμετείχα σε διάφορες μεγάλες μουσικοθεατρικές παραγωγές μιούζικαλ και οπερέτες σημαντικών θεάτρων και φεστιβαλ της Γερμανίας, Πολωνίας, Αυστρίας, Ουγγαρίας, Ελλάδας κτλ. Για αρκετά χρόνια ήμουν ηθοποιός / τραγουδίστρια του “Theater der Jungen Welt Leipzig” (Θέατρο Λειψίας), musical performer στο ensemble “Musical Company Leipzig” του Θεάτρου “König Albert Theater Bad Elster” του Bad Elster της Γερμανίας, σοπράνο στο „Kammeroper Dresden„ (όπερα Δρέσδης) καθώς και musical performer στο Gallisas Theater του Βερολίνου κ.α. Επίσης συνεργάζομαι από το 2014 με το “Polnisches Institut Berlin” (Πολωνικό Ινστιτούτο Βερολίνου) για το οποίο παρουσιάζω τακτικά συναυλίες με διεθνής ρεπερτόριο (σε 10 διαφορετικές ξένες γλώσσες).
Καθοριστικό ρόλο στην καριέρα μου παίζει το επιτυχημένο συναυλιακό (swing/klezmer/musical) προγράμμα – show που δημιούργησα, «Lady Margarita-Bei mir bist du scheen!», τα οποίο επιλέχτηκε απο το Κεντρικό Συμβούλιο των Εβραίων της Γερμανίας “Zentralrat der Juden Deutschland” να συμπεριληφθεί στο Πρόγραμμα της Κουλτούρας τους για το 2019 και θα συνεχίσει να παίζεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα σε περιοδείες, σημαντικές εκδηλώσεις και φεστιβάλ της Γερμανίας. Ένα σημαντικό κομμάτι για μένα είναι επίσης οι εμφανίσεις μου ως καλεσμένη σε γνωστές τηλεοπτικές εκπομπές της κρατικής τηλεόρασης Πολωνίας (TVP Polonia). Να σημειώσω ότι πέρα από το σολιστικό κομμάτι, σημαντικό ρόλο παίζει στη ζωή μου και η διδασκαλία φωνητικής-τραγουδιού σε νέους ανθρώπους. Από το 2018 μου έγινε η πρόταση να είμαι μέλος της κριτικής επιτροπής του Διεθνούς Διαγωνισμού Τραγουδιου “Kluczborskie Trele” στο Kluczbork της Πολωνίας ανάμεσα σε μεγάλα ονόματα της πολωνικής μουσικής σκηνής. Τα τελευταία χρόνια ανακάλυψα και μια άλλη πτυχή της ζωής μου που με συναρπάζει ιδιαίτερα, είναι να γράφω και να συνθέτω τραγούδια. Το 2020 είχα την τιμή να δημιουργήσω ενα νέο μουσικο-θεατρικό σύγχρονο Performance «Destination Moon» με στοιχεία χοροθεάτρου και video projection mapping το οποίο παρουσιάσαμε στο Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας στα πλαίσια των εκδηλώσεων του Υπουργείου Πολιτισμού για την αυγουστιάτικη Πανσέληνο.

Ποιά είναι η άποψή σας για τα μουσικά τηλεοπτικά talent show; Η αλήθεια είναι ότι δεν είμαι υπέρ των τάλεντ show και αυτής της νέας τάσης που επικρατεί στη σύγχρονη τηλεόραση αν και παρακολουθώ από περιέργεια και μόνο γιατί θεωρώ ότι υπάρχουν ανάμεσα σε όλα αυτά τα παιδιά και κάποια ταλέντα που πιστεύουν ότι μέσα από την προβολή τους στην τηλεόραση θα καταφέρουν να γίνουν γνωστοί στο ευρύτερο κοινό και να “κόψουν δρόμο”.
Βέβαια εγώ προσωπικά θεωρώ ότι πρώτα πρέπει να λάβει κάποιος την κατάλληλη μουσική παιδεία και να αφιερωθεί επαγγελματικά μόνο σε αυτό που αγαπάει δηλαδή το τραγούδι χτίζοντας βήμα βήμα την καριέρα του γιατί μόνο έτσι θα είναι πιο στέρεη.

Μια συνεργασία που ονειρεύεστε; Είμαι μεγάλος λάτρης της καλής κινηματογραφικής μουσικής και αυτό αναδυκνύεται κάπως στα καινούργια τραγούδια τα οποία γράφω. Τα τραγούδια μου είναι το αποτέλεσμα των κάθε βιωματικών συναισθημάτων μου. Σκοπός μου είναι με τις συνθέσεις, τους στίχους και τις ερμηνείες μου να ταξιδέψω τον κόσμο σε μέρη “πρωτόγνωρα” και “ονειρικά”. Μια συνεργασία την οποία ονειρεύομαι και θα ήταν τιμή για μένα είναι αυτή με τον Ennio Morricone. Τον θεωρώ βασιλειά της ευρωπαικής κινηματογραφικής μουσικής και οι μελωδίες του χαραζουν στις καρδίες μας αληθινά συναισθήματα τα οποία αφυπνίζουν την συνείδηση μας. Θα ήθελα πολυ να μου δινόταν η ευκαιρία να ερμηνεύσω συνθέσεις του για κάποια κινηματογραφική παραγωγή.

Γιατί χρειάζεται η μουσική παιδεία; Είναι πολυτέλεια ή ανάγκη; Η μουσική παιδεία φυσικά και είναι αναγκαία εφόσον κάποιος θέλει όχι μόνο να αξιοποιήσει το ταλέντο του αλλά και να ασχοληθεί με αυτό επαγγελματικά. Θεωρώ ότι χωρίς αυτή δεν θα έπρεπε να αποκαλεί κανείς τον εαυτό του μουσικό / καλλιτέχνη. Στην Ελλάδα δυστυχώς υπάρχουν πολλοί που θεωρούν ότι η καλλιτεχνία είναι κάτι που έρχεται εύκολα και χωρίς κόπο. Το θεωρώ απαράδεκτο. Πολλοί από εμάς σπουδάζουμε το αντικείμενο χρόνια στο Πανεπιστήμιο, όπως για παράδειγμα ένας γιατρός σπουδάζει τη ιατρική και δεν παύουμε να μαθαίνουμε αλλά συνεχίζουμε να εξελισσόμαστε..
Θα πρέπει να συνεχίζει να εμβαθύνει κανείς της γνώσεις του πάνω σε αυτό που κάνει και να τον χαρακτηρίζει η ταπεινότητα.
Στην Ελλάδα δυστυχώς το λυρικό τραγούδι δεν έχει τη θέση που του αρμόζει ωστε να μπορεί κανείς να λάβει μια ολοκληρωμένη μουσική παιδεία που είναι ισάξια με αυτή των Καλλιτεχνικών Πανεπιστημίων του εξωτερικού. Επίσης είναι πολύ σημαντικό ένας καλλιτέχνης να είναι ανοιχτός σε διάφορες συνεργασίες εκτός Ελλάδας και να μη σταματά να καινοτομεί.
Πέρα απο το επαγγελματικό κομμάτι, η μουσική παιδεία στα σχολεία ή ως εξωσχολικό είναι κάτι που θεωρώ ότι αναπτύσσει τη φαντασία, τη δημιουργικότητα και την κοινωνικοποίηση των παιδιών γιατί η μουσική είναι ο τρόπος έκφρασης μας. Όντας και παιδαγωγός ωφείλω να παραδεχτώ ότι λίγοι είναι εκείνοι οι γονείς που θα κατανοήσουν το πόσο σημαντικό ρόλο παίζει η καλλιτεχνία γενικότερα στην θετική εξέλιξη ενός παιδιού.

Υπάρχουν Έλληνες αξιόλογοι μουσικοί, με μουσική κατάρτιση και γνώσεις; Φυσικά και υπάρχουν σημαντικοί έλληνες δημιουργοί, μουσικοί και δεξιοτέχνες με μουσική κατάρτιση γνώσεις. Παρατηρώ ότι στην Ελλάδα με την μνημονιακή κρίση ξεκίνησαν να γίνονται διάφορες αξιόλογες προσπάθειες από καλλιτέχνες. Η κρίση ενεργοποίησε πολλές δυνάμεις σε κάθε τομέα του πολιτισμού. Βλέπω νέους ανθρώπους να τολμούν να πειραματίζονται στις τέχνες. Στην Ελλάδα υπάρχει δυναμικό αλλά οι υποδομές δεν επαρκούν στην ανάπτυξη αυτού του τομέα. Δυστυχώς η σημερινή κατάσταση με την πανδημία και του περιορισμούς δημιουργεί σοβαρά προβλήματα επιβίωσης στους εργάτες του Πολιτισμού και πρέπει να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα για τη στήριξη αυτών των ανθρώπων.

Ποια είναι τα μελλοντικά μουσικά σας σχέδια; Η αλήθεια είναι ότι έχω πολλά και διάφορα μελλοντικά σχέδια αλλά λόγω πανδημίας υπάρχουν δυσκολίες στο να υλοποιήσω το προγραμματισμένο καλλιτεχνικό μου έργο. Έτσι θα προσπαθήσω να συνεχίσω να είμαι δημιουργική με όποιον τρόπο μπορώ, όπου κι αν βρίσκομαι ακόμα κι αν δεν μας το επιτρέπει η κατάσταση που επικρατεί.
Πρώτα απ όλα θα ήθελα πολύ να καταφέρω να ολοκληρώσω το προσωπικό μου άλμπουμ.
Σκοπός μου είναι με τις συνθέσεις, τους στίχους και τις ερμηνείες μου να ταξιδέψω τον κόσμο σε μέρη “πρωτόγνωρα” και “ονειρικά”. Θα είναι ένας δίσκος αγγλόφωνος που θα έχει αρκετά μοντέρνα / σύγχρονα στοιχεία. Συνδυάζονται ιδανικά η Συμφωνική Ορχήστρα με pop, jazz, swing, bossanova μαζί με έναν ηλεκτρονικό ήχο. Οι στίχοι και η μουσική ανήκουν σε μένα. Έχει κυκλοφορήσει ήδη το πρώτο τραγούδι του άλμπουμ, το «Rose of eden». Είναι ένα αφηγηματικό ταξίδι μέσα από τις αθώες σκέψεις και τα όνειρα του ανθρώπου που έχει κρυμμένα βαθιά στην ψυχή του.
Επίσης σχεδίαζα να παίξω το ρόλο της Εdith Piaf σε μία δικιά μου μουσικοθεατρική παραγωγή για τη ζωή της, την οποία θα σκηνοθετούσε η μητέρα μου Δήμητρα Τσουκαρέλα. Αυτή η δουλειά προγραμματίζοταν να παρουσιαστεί σε Ελλάδα, Πολωνία και Γερμανία. Ευελπιστώ να συνεχιστούν οι συναυλίες μου με το επιτυχημένο αμερικανο-εβραϊκό πρόγραμμα „Lady Margarita – Bei mir bist du scheen“ σε Γερμανία, Πολωνία καθώς και εκτός Ευρώπης. Συμπεριλαμβάνει τραγούδια-συνθέσεις γνωστών Εβραίων συνθετών από όλο τον κόσμο της δεκαετίας του 20′ μέχρι και του 70′ σε πολλές διαφορετικές γλώσσες (yiddisch, hebrew, ladino κτλ.) . .
Θα συνεχίζω επίσης και διαδικτυακά να παραδίδω μαθήματα φωνητικής-μονωδίας και ερμηνείας σε νέα παιδιά και ενήλικες μεταδίδοντας τους έτσι τις δικές μου γνώσεις και εμπειρίες.

Πάρτε μια γεύση από το «Rose of Eden» το πρώτο μέρος του άλμπουμ:
https://www.youtube.com/watch?v=UADfUjlL6dM

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ Η ιστορία της Λαρισαίας σολίστ λυρικής σκηνής (soprano), musical performer και vocal coach Μαργαρίτας Τσουκαρέλα (Margarita Tsoukarelas) ξεκινάει από την Πολωνία, όπου γεννήθηκε από μητέρα τη Δήμητρα Στραγαλινού-Τσουκαρέλα, γνωστή σκηνοθέτη και παιδαγωγό θεάτρου και πατέρα τραγουδιστή και μεγάλο λάτρη της μουσικής.. Μεγάλωσε στη Λάρισα και ξεκίνησε να ασχολείται με το τραγούδι και το θέατρο από μικρή. Στα 18 της αποφάσισε να επιστρέψει στην Πολωνία για να σπουδάσει αυτό που αγαπούσε πάντα, το τραγούδι και το θέατρο, στην Ανώτατo Μουσικo Πανεπιστημιο του Karol Lipinski του Wroclaw «Akademia Muzyczna Karola Lipinskiego we Wrocławiu» (Bachelor & Master: Opera performance & Vocal Pedagogy), στην Πολωνία. Ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στην Ανώτατη Μουσική Ακαδημία της Λειψίας «Hochschule für Musik und Theater Felix Mendelssohn Bartholdy Leipzig» στη Γερμανία. Η μουσική και τα τραγούδια που ερμηνεύει κινούνται μεταξύ διαφόρων ειδών, όπως κλασσικό, retro, swing, klezmer, jazz, chanson, pop, musical, τραγούδια του ’20 έως του ΄60. Όντας ανήσυχη, δε διστάζει να πειραματίζεται σε μουσικές μελωδίες λαών ολόκληρου του κόσμου, αυτοσχεδιασμούς και ερμηνείες σε πολλές διαφορετικές ξένες γλώσσες. Στην Ελλάδα έχει συμμετάσχει σε διάφορους διαγωνισμούς τραγουδιού, όπου έχει διακριθεί και έχει λάβει πρώτα βραβεία. Έχει συνεργαστεί και συμμετείχε σε διαφόρων ειδών παραστάσεις και μουσικο-θεατρικές παραγωγές στην Ελλάδα, Πολωνία, Γερμανία, Αυστρία, Ουγγαρία και Ολλανδία. Επίσης, έχει υποδυθεί πολλούς ρόλους όπερας, όπως την Papagena στην όπερα «Der Zauberflöte», την Δέσποινα στο «Cosi Fan Tutte», την Γκρέτελ στο «Hänsel und Gretel», την Αταλάντα στον «Ξέρξη» καθώς και ρόλους μιούζικαλ όπως την Μαρία στο «West Side Story», την Sally στο «Cabaret», την Άριελ «Ariel – η μικρή γοργώνα», την Dorothy στο «Μάγο του Οζ», την Christine στο «Φάντασμα της Όπερας» και πολλούς άλλους με το «Broadway’s Best Musical Gala Show» του Μusical Company Leipzig στο König Albert Theater Bad Elster (2013-2019). Το 2012-2015 υπήρξε μέλος του συνόλου του Theater der Jungen Welt Leipzig (Θέατρο Λειψίας) και του Kammeroper Dresden. Μία από της σημαντικότερες ερμηνίες της είναι αυτή του ρόλου της αμερικανο-εβραίας ηθοποιού-τραγουδίστριας Stella Goldstein στην εβραική θεατρική παραγωγή «Das glickliche Haus» του Theater der Jungen Welt Leipzig (Θέατρο Λειψίας) σε συνεργασία με την εβραϊκή κοινότητα (Γερμανία) καθώς και ο ρόλος της Margaret Peggy Kelly (αδερφη της Grace Kelly) στο μιούσικαλ «Grace»- παραγωγή του Gallisas Verlag & Mediaagentur του Βερολίνου.
Aυτή την περίοδο, βρίσκετε μεταξύ Γερμανίας, Πολωνίας και Ελλάδας και πέρα από τα μιούσικαλς στα οποία συμμετέχει, έχει δημιουργήσει δύο δικά της επιτυχημένα συναυλιακά show – προγράμματα, το «Lady Margarita Swings» και το «Lady Margarita-Bei mir bist du scheen!», τα οποία έχει παρουσιάσει σε σημαντικές μουσικές σκηνές, φεστιβάλ και events της Γερμανίας, Πολωνίας όπως «Judische Woche in Leipzig 2017», «Nacht der Museen Dresden», «Altes Rathaus Leipzig», «Maccabi Jewish Sports Games Berlin 2015», «Krystallpalast Variete Leipzig», «Jüdisches Museum Rendsburg», «Jüdische Gemeinde Aachen», «Polnisches Institut Berlin» , «Horns Erben Leipzig», Budde-Haus Leipzig, TVP Polonia – κρατική τηλεόραση της Πολωνίας («Halo Polonia»), „YTP Radio“ New York, «Zentralrat der Juden Deutschland» κα. Mεγάλη επιτυχία είχε επίσης η νέα μουσικο-θεατρική παράσταση της «Destination Moon» την οποία παρουσίασε πρόσφατα στο Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας στα πλαίσια των εκδηλώσεων του Υπουργείου Πολιτισμού για την αυγουστιάτικη Πανσέληνο. Επίσης είναι η δημιουργός των τραγουδιών, «Γυάλινη σφαίρα» και «Rose Of Eden» τα οποία και έχει ερμηνεύσει η ίδια καθώς και η συνθέτης – στιχουργός τριών τραγουδιών της πολυβραβευμένης πολωνικής ταινίας «Hustawka» («Η κούνια») το 2009. Από το 2018 αποτελεί μέλος της κριτικής επιτροπής του Διεθνούς Διαγωνισμού Τραγουδιου νέων „Kluczborskie Trele“ του Kluczbork της Πολωνίας. https://www.youtube.com/watch?v=G_txzMLmeDw https://www.youtube.com/watch?v=FAuFZCS4U8U https://www.youtube.com/watch?v=RoI3jGmPLo8 https://www.youtube.com/watch?v=HTeqLjLS0_E

SOCIAL MEDIA :
www.margarita-tsoukarelas.com
Facebook: Margarita Tsoukarelas, LADY Margarita Swings
YouTube Channel : Margarita Tsoukarelas
Instagram: Margarita Tsoukarelas
Spotify: Margarita Tsoukarelas
www.margarita-tsoukarelas.com

www.facebook.com/MargaritaTsoukarelasOfficial

www.facebook.com/LadyMargaritaSwings

https://www.instagram.com/margaritatsoukarelas/?hl=en

Το ROSE OF EDEN το οποίο δημιούργησα είναι το πρώτο μέρος του καινούργιου αγγλόφωνου προσωπικού μου album με τίτλο Scarlet Dreams, το οποίο θα ολοκληρωθεί στο άμεσο μέλλον.
Ένα τριαντάφυλλο του παραδείσου με το οποίο θέλω μέσω των μεταφορών στους στίχους να αντικατοπτρίσω την πραγματική έννοια της αγάπης έτσι όπως τη φαντάζομαι και όπως θα έπρεπε κατά τη γνώμη μου να είναι.
Με το τριαντάφυλλο συμβολίζεται η αγάπη που, ενώ είναι ότι πιο όμορφο, αθώο και εύθραυστο, έχει και τα αγκάθια τα οποία συμβολίζουν τις δύσκολες στιγμές και τον πόνο που θα πρέπει να ξεπερνιούνται…Πόνος μιας απώλειας ενός αγαπημένου προσώπου, πόνος του χωρισμού, της προδοσίας, της απογοήτευσης…
“Η αγάπη είναι όπως ένα λουλούδι που θα πρέπει να το φροντίζουμε.. Ένα λουλούδι βγαλμένο από τον κήπο του παραδείσου, των ονείρων μας… Αυτό το τριαντάφυλλο υπάρχει στις μέρες μας δυστυχώς κρυμμένο βαθιά μέσα στην καρδιά μας, αυτό που χρειάζεται και θα έπρεπε να γίνεται, είναι να το ανακαλύψει και να το αφυπνίσει ο καθένας μας. Έτσι ο κόσμος θα γίνει πιο όμορφος και πιο δίκαιος! Γιατί η αγάπη είναι, με όλη την έννοια της σημασίας της, ο λόγος ύπαρξης μας. Γιατί χωρίς αυτή είμαστε ένα τίποτα. Η αγάπη προς τον συνάνθρωπο, η αγάπη προς ένα παιδί, η αγάπη για έναν σύντροφο, η αγάπη για τα ζώα, τη φύση. Γιατί μόνο εκείνη στο τέλος θα νικήσει το κακό!
Το άλμπουμ Scarlet Dreams έχει αυτοβιογραφικό χαρακτήρα και σκοπός του είναι να παρουσιάσει την λύτρωση της ψυχής με έναν σύγχρονο τρόπο, ενώ μας ταξιδεύει στον χρόνο.
Το κάθε κομμάτι (Rose Of Eden, World of U, Da Da-Stars, Promises, Forbidden Love, Scarlet Dreams) συντίθεται από ποικίλα μουσικά στοιχεία (retro, pop, electro, jazz, swing, funk, film music), έχοντας όμως πάντα μια σουρεαλιστική – retro νότα, η οποία τους προσδίδει έναν κινηματογράφο χαρακτήρα.

Διαθέσιμο τώρα σε: Itunes, Spotify, YouTube, Amazon, Deezer