IRO KLEITOU: “Ονειρεύομαι συνεργασίες που δίνουν γνώση και έμπνευση”

“…Η αποτυχία γίνεται μόνο όταν θέλεις την επιτυχία, αυτό σημαίνει πως είναι απλά ένα βήμα, ένα μάθημα, προς αυτό που θέλεις στη ζωή σου!”

Ποιά είναι η πρώτη σας Μουσική ανάμνηση; Η πρώτη μουσική μου ανάμνηση είναι στο σαλόνι στο πατρικό μου. Εκεί που ειναι το πιάνο του σπιτιού εκεί γινόταν όλη η μαγιά στην παιδική μου ηλικία! Η μεγάλη μου αδερφή στο πιάνο και εγώ να τραγουδώ και να χορεύω ελευθερα! Αυτός είναι και ο λόγος που το πρώτο μου single το είχα γυρίσει με το παιδί της αδερφής μου να χορεύει στο σαλόνι! Ήταν η θεατρική σκηνή μας, μια μαγευτική μουσική ανάμνηση ο τόπος που ξεκίνησαν όλα.

Με ποιόν Μουσικό θα θέλατε να βρεθείτε επί σκηνής;
Είναι εκατομμύρια οι μουσικοί που θα ήθελα να βρεθώ μαζί τους στην σκηνή! Μου αρέσουν οι μουσικοί που μου δίνουν έμπνευση και δύναμη να συνεχίσω να κάνω αυτό που αγαπώ. Από Έλληνα καλλιτέχνη θα διάλεγα τον Παύλο Παυλίδη που από μικρή η μουσική του με συνεπαίρνει και με κάνει να ονειρεύομαι! Απο ξένο καλλιτέχνη θα διάλεγα την Πινκ γιατί η δύναμη της στην σκηνή με εμπνέει.

Περιγράψτε μας τη μέχρι σήμερα πορεία σας στη μουσική. Υπήρξαν επιρροές καθοριστικές θετικές ή αρνητικές; Περιγράφοντας την μουσική μου πορεία θα πρέπει να σου περιγράψω όλη μου την ζωή! Όλα είναι μουσική, είτε είμαι στο σπίτι και τραγουδώ είτε είμαι στο studio είτε στην σχολή που διδάσκω, όλα είναι μουσική. Έχω σπουδάσει μουσική στο Bangor Univeristy και στο Λονδίνο μουσικό θέατρο, ταξιδεύω και παρουσιάζω την μουσική μου, είμαι ενεργό μέλος του Περικλής foundation που βοηθά παιδιά να γνωρίσουν την τέχνη της μουσικής, διδάσκω στους μαθητές μου τη μαγεία της μουσικής. Έχω την δική μου υπέροχη μπάντα, βγάζω  τα τραγούδια μου σαν independent artist και μοιράζομαι με τον κόσμο την ψυχή μου! Οπως σου είπα προηγουμένως όλα στη ζωή μου είναι μουσική. Δεν υπάρχουν αρνητικές επιρροές μόνο δυσκολίες που μας κάνουν πιο δυνατούς.

Σας “τρομάζει” η επιτυχία ή η αποτυχία; Γενικά πιστεύω πως δεν υπάρχει αποτυχία! Ό,τι κάνουμε στην ζωή μας είναι μάθημα και μόνο κάνοντας πράγματα μαθαίνουμε! Η αποτυχία γίνεται μόνο όταν θέλεις την επιτυχία, αυτό σημαίνει πως είναι απλά ένα βήμα, ένα μάθημα προς αυτό που θέλεις στη ζωή σου! 

Ποιά είναι η άποψή σας για τα μουσικά τηλεοπτικά talent show;  Όπως γνωρίζεις έχω λάβει μέρος στο Rising Star talent show! Η κάθε ευκαιρία που έχουμε για μια εμφάνιση είναι πάντα μια ΕΥΚΑΙΡΙΑ! Τα τηλεοπτικά talent show είναι εκεί για να σου ανοίξουν μια πόρτα, όταν το παιχνίδι τελειώσει εσύ πρέπει να είσαι εξίσου δυνατός και να συνεχίσεις την πορεία σου και τα όνειρά σου!

Μια συνεργασία που ονειρεύεστε; Ονειρεύομαι συνεργασίες που δίνουν γνώση και έμπνευση! Θα ήθελα να συνεργαστώ με ένα σωστό record label να μάθω περισσότερα για την μουσική βιομηχανία. Το όνειρο μου είναι μια ομάδα από ανθρώπους γύρω μου με γνώσεις και ενέργεια για πολύ δουλειά!

Υπάρχουν μάνατζερ στην Ελλάδα που μπορούν να βοηθήσουν την πορεία ενός μουσικού; Σίγουρα υπάρχουν! Πάντα τονίζω σε όλους πως στην ζωή μας χρειαζόμαστε μόνο ένα άτομο να πιστέψει σε εμάς για να πετύχουμε τους στόχους μας ! Αν αυτός είναι ο μάνατζερ σου και ενδιαφέρεται για εσένα σαν άνθρωπο και καλλιτέχνη και όχι σαν προϊόν τότε είσαι πολύ τυχερός!

WHERE ARE YOU NOW IS AVAILABLE IN ALL PLATFORMS

WEBSITE irokleitou.com

YOUTUBE LINK https://www.youtube.com/watch?v=nfWCRcfZbEM&feature=youtu.be

SOUNDCLOUD https://soundcloud.com/irokleitoumusic/iro-kleitou-where-are-you-now

SPOTIFY https://open.spotify.com/track/5ffOBgxtWIjqmaIPEftwIL?si=K293clPKQ5S-zW9iOGEHpg

Bio. IRO KLEITOU is an alternative artist with a lot of deep meaning in her music.

Iro Kleitou has successfully completed her studies in Music (BA Hons) at Bangor University (North Wales) and thereafter attended the American Musical Theatre Academy of London.

The completion of her studies leaded to an array of opportunities to obtain significant experience including performances in London, Bahrain, New York, Cyprus and Greece pointing out Nightmare before Christmas in Bahrain and Limassol Acoustic Festival as her most memorable ones. Furthermore, she recently participated in ANT1 Rising Star reality show broadcasted by ANT1 TV in Greece indicating her prodigious style and astonishing the audience.

Nowadays, Iro has been recognized as a talented Cypriot Singer and Songwriter, aiming to touch the emotions and hearts of the audience with her charming voice. It is worth saying that during her live performances, she is accompanied by the musical sounds originating from various instruments she plays at the same time while singing.

She is quite broadminded examining potential opportunities to work with musicians around the globe, while seeking for mutual cultural background to develop as an artist and create her highly anticipated discography.