Huawei: Πρωτοπορεί στον τομέα της καινοτομίας

για ένα πλήρως Συνδεδεμένο, Έξυπνο Κόσμο.

Η καινοτομία ήταν πάντα στο DNA της Huawei και ένας από τους κύριους παράγοντες που οδηγεί τη συνεχή ανάπτυξή της. Αυτή η καινοτομία βασίζεται πάντα στις ανάγκες του εκάστοτε πελάτη. Σε όλη τη πορεία αυτών των 3 δεκαετιών η Huawei, συνεργάσθηκε στενά με τους πελάτες της και τους συνεργάτες της για να δημιουργήσει αξία σε όλους τους κλάδους της βιομηχανίας, αλλά και στο σύνολο της κοινωνίας. Στη πορεία αυτή, η Huawei, κατέλαβε ηγετική θέση παγκοσμίως ως προμηθευτής Τεχνολογικών Λύσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών (ICT), καθώς και έξυπνων συσκευών.

Ένας έξυπνος κόσμος έχει ανατείλει και η βιομηχανία των Τεχνολογικών Λύσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών (ICT) έχει πρωτοφανείς ευκαιρίες για ανάπτυξη. Η Huawei θα συνεχίσει να επενδύει και να καινοτομεί στον τομέα της διασυνδεσιμότητας, στο computing και στο cloud. Η εταιρία θα συνεχίσει να επενδύει για το μέλλον. Σε αυτό το πλαίσιο η Huawei προβαίνει στην πρωτοβουλία “Innovation 2.0″ και ανακοίνωσε τη δημιουργία του Ινστιτούτου Στρατηγικής Έρευνας. Η εταιρία θα επικεντρώσει τις προσπάθειές της στην έρευνα σε τεχνολογίες αιχμής για τα επόμενα 5 ή και περισσότερα χρόνια.

[Απρίλιος, 2019] Η Huawei διοργάνωσε το 16ο Ετήσιο Global Analyst Summit στη Shenzhen της Κίνας. Το θέμα της φετινής εκδήλωσης ήταν «Building a Fully Connected, Intelligent World». Σε αυτή συμμετείχαν περισσότεροι από 680 οικονομικοί αναλυτές και αναλυτές του κλάδου της βιομηχανίας, εξέχοντες διαμορφωτές της Κοινής Γνώμης, εκπρόσωποι Τύπου από ένα μεγάλο εύρος τομέων, όπως τηλεπικοινωνίες, Internet, και χρηματοοικονομικά ιδρύματα και αντάλλαξαν απόψεις για το πως θα δημιουργήσουν ένα Πλήρως Συνδεδεμένο Έξυπνο Κόσμο μέσω της συνεχούς καινοτομίας.

Ο Ken Hu, Deputy Chairman της Huawei, στον εναρκτήριο χαιρετισμό
της 16ης ετήσιας διάσκεψης κορυφής Global Analyst

Ο κ. Ken Hu, Deputy Chairman της Huawei, παρουσίασε στους παρισταμένους τις θέσεις της εταιρίας για τις τάσεις της βιομηχανίας αναφέροντας: «Ο έξυπνος κόσμος είναι ήδη εδώ. Μπορούμε να τον αγγίξουμε. Ο τομέας του ICT αντιμετωπίζει πρωτοφανείς ευκαιρίες ανάπτυξης». Ο κ. Hu επίσης ανέφερε ότι το 5G αναπτύσσεται ταχύτερα του αναμενομένου, και η ανάπτυξη συσκευών 5G προσεγγίζει ή και ταυτίζεται με την ανάλογη ανάπτυξη των 5G δικτύων για πρώτη φορά στην ιστορία. Σύμφωνα με τις προβλέψεις της Huawei, τo 2025 θα υπάρχουν 2,8 δις χρήστες 5G παγκοσμίως. Για την υποστήριξη τέτοιων αριθμών χρηστών, η Huawei στοχεύει να αναπτύξει απλά, πανίσχυρα και έξυπνα δίκτυα ώστε να δημιουργεί συνεχώς αξία στους πελάτες της.

Η ευρύτατη πλέον στροφή στην Τεχνητή Νοημοσύνη (Artificial Iintelligence, AI) επιταχύνει και τη χρήση του cloud στις επιχειρήσεις. Δεδομένης της πολύ σημαντικής θέσης της Huawei στην αγορά, ο κ. Hu εξήγησε ότι ο ανταγωνισμός στο cloud, στην πραγματικότητα είναι πλέον ανταγωνισμός στην Τεχνητή Νοημοσύνη (ΑΙ). Ο κ. Ηu πρόσθεσε: «Με τις στρατηγικές μας επενδύσεις στην Τεχνητή Νοημοσύνη (ΑΙ) έχουμε ισχυρή πεποίθηση ότι θα ηγηθούμε της κούρσας στο τομέα του new cloud».

Η ψηφιακή εμπειρία του καταναλωτή είναι πολυκερματισμένη καθώς όλο και περισσότερες συσκευές και εφαρμογές είναι διαθέσιμες. Η Huawei έχει ήδη κάνει τα βήματα εκείνα που θα προσφέρουν στους καταναλωτές την ευφυή και αδιάκοπη ψηφιακή εμπειρία που επιζητούν σε κάθε περίπτωση. Όλες αυτές οι υπηρεσίες, ανέφερε ο κ. Hu, επιτρέπουν την ευρεία έρευνα στον τομέα των υπηρεσιών.

Ο κ. Hu επισήμανε ότι η Huawei θα συνεχίσει να επιδιώκει να καινοτομεί, και θα συνεχίσει να επενδύει όχι μόνο για το παρόν, αλλά ακόμη περισσότερο, για το μέλλον. Ανάφερε επίσης ότι η εταιρία δεν επιδιώκει μόνο την εμπορική επιτυχία, αλλά σκοπεύει να ηγηθεί της βιομηχανικής ανάπτυξης και της κοινωνικής προόδου. Ο τελικός στόχος της Huawei είναι να φέρει όλα εκείνα τα πλεονεκτήματα ενός πλήρως συνδεδεμένου ευφυούς κόσμου σε περισσότερους ανθρώπους, νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Ο κ. William Xu, Director of the Board και President του Ινστιτούτου Στρατηγικής Έρευνας της Huawei, ανακοίνωσε ότι η εταιρία είναι έτοιμη να εισέλθει στην εποχή του “Innovation 2.0”.

Το “Innovation 2.0” σχετίζεται με θεωρητικές ανακαλύψεις και εφευρέσεις. «Το Ινστιτούτο Στρατηγικής Έρευνας θα εμπλακεί κυρίως με έρευνες σε τεχνολογίες αιχμής για τα επόμενα πέντε ή και περισσότερα χρόνια», ανέφερε ο κ. Xu. «Κάθε χρόνο, επενδύουμε 300 εκ. δολάρια ΗΠΑ στη χρηματοδότηση ακαδημαϊκών ερευνών σε βασικούς κλάδους επιστημών και τεχνολογίας, καθώς και στην τεχνολογική καινοτομία. Αυτό αποτελεί ένα σημαντικό μέρος της προσπάθειάς μας στον τομέα της έρευνας». Σημείωσε επίσης ότι η Huawei θα συνεργασθεί με πανεπιστήμια και ινστιτούτα ερευνών στο τομέα των καινοτομιών βασικών τεχνολογιών, οδηγώντας τη βιομηχανία και τον κόσμο στο σύνολο του σε νέες κατευθύνσεις.

Προκειμένου να επιτευχθεί η απαιτούμενη βιομηχανική καινοτομία και αναβάθμιση του κλάδου, η Huawei έχει δεσμευθεί να ηγηθεί στον τομέα της βιομηχανίας σε πέντε τομείς: Στον επαναπροσδιορισμό τεχνικών λύσεων, στον επαναπροσδιορισμό της αρχιτεκτονικής προϊόντων, στην προώθηση της ανάπτυξης της βιομηχανίας, προσδίδοντας μία νέα κατεύθυνση στη βιομηχανία, και τέλος στην υιοθέτηση ενός νέου βιομηχανικού μοντέλου.

«Συνδεσιμότητα, computing, και cloud θα αποτελούν τη βασική υποδομή του Έξυπνου κόσμου και η Τεχνητή Νοημοσύνη (ΑΙ) θα αποτελεί το τροφοδότη του νέου αυτού κόσμου» δήλωσε ο κ. David Wang, Executive Director of the Board, της Huawei, Chairman of Investment Review Board και President του τομέα ICT Strategy & Marketing. «Με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον, θα επαναπροσδιορίσουμε το νόμο του Moore και θα προσπαθήσουμε να ξεπεράσουμε το όριο του Shannon για να προσφέρουμε την καλύτερη συνδεσιμότητα σε παγκόσμια κλίμακα, να επαναπροσδιορίσουμε την αρχιτεκτονική των υπολογιστών για να κάνουμε τη δύναμη τους πιο προσβάσιμη και οικονομικά προσιτή. Θα δημιουργήσουμε το καλύτερο υβριδικό cloud για τη ψηφιοποίηση της βιομηχανίας και θα χρησιμοποιήσουμε λύσεις full-stack, all-scenario AI που θα κάνουν την Τεχνητή Νοημοσύνη (ΑΙ) πιο διεισδυτική».

Ο κ. Wang πρόσθεσε: «Η Huawei θα επενδύσει περισσότερο στον τομέα R&D και θα επιδιώξει να κατακτήσει μακροπρόθεσμα ηγετική θέση. Θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε εντατικά ώστε τελικά να πετύχουμε ένα Πλήρως Συνδεδεμένο, Έξυπνο Κόσμο με τους συνεργάτες μας».

Το πρώτο Huawei Global Analyst Summit διεξήχθη το 2004 και διοργανώνεται ετησίως από τότε για 16 χρόνια. Αυτή τη χρονιά διεξήχθη από τις 16 έως τις 18 Απριλίου με πολλές παράλληλες εκδηλώσεις. Οι συμμετέχοντες είναι ειδικοί από όλο τον κόσμο, οι οποίοι ανταλλάσσουν απόψεις και οπτικές για μια σειρά θεμάτων και τάσεων.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τον παρακάτω σύνδεσμο:
https://www.huawei.com/en/press-events/events/has2019?ic_medium=hwdc&ic_source=corp_event3_has19
-Ends-
Σχετικά με τον Όμιλο Huawei
Ο Όμιλος Huawei είναι κορυφαίος παγκόσμιος προμηθευτής Τεχνολογικών Λύσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών (ICT). Με γνώμονα την υγιή λειτουργία, τη συνεχή καινοτομία και την αμφίδρομη συνεργασία, η Huawei δημιούργησε ένα ανταγωνιστικό end-to-end χαρτοφυλάκιο Τεχνολογικών Λύσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών (ICT) για τις τηλεπικοινωνίες, τις επιχειρήσεις και τους καταναλωτές. Στον τομέα των τηλεπικοινωνιών, η Huawei παρέχει τεχνολογικά εξελιγμένα προϊόντα και υπηρεσίες όπως ασύρματο, σταθερό και cloud core δίκτυο, λογισμικό παρόχων, υποδομή πληροφορικής καθώς και ενεργειακά συστήματα.
Με στόχο την αποτελεσματική λειτουργία και την πρωτοπορία στον τομέα της καινοτομίας, η Huawei προσφέρει στις επιχειρήσεις ένα ευρύ φάσμα προϊοντικών λύσεων και υπηρεσιών σε τομείς όπως δίκτυα δεδομένων επιχειρήσεων, ενοποιημένες υπηρεσίες επικοινωνίας και συνεργασίας καθώς και cloud κέντρα δεδομένων.

Παγκοσμίως, οι 180.000 εργαζόμενοι της Huawei δεσμεύονται να δημιουργήσουν τη μέγιστη δυνατή αξία για εταιρείες τηλεπικοινωνιών, επιχειρήσεις και καταναλωτές. Οι καινοτομικές λύσεις, προϊόντα και υπηρεσίες Πληροφορικής & Επικοινωνιών της Huawei χρησιμοποιούνται σε περισσότερες από 170 χώρες, εξυπηρετώντας πάνω από το 1/3 του παγκόσμιου πληθυσμού. H Huawei Ιδρύθηκε το 1987, είναι μια ιδιωτική εταιρεία η οποία ανήκει πλήρως στους υπαλλήλους της.

Στην Ελλάδα, η Huawei ηγείται των Τεχνολογικών Λύσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών (ICT) παρέχοντας το 1/2 σταθερής ευρυζωνικότητας για τις ελληνικές οικογένειες και τα 2/3 των κινητών δικτύων κάλυψης του πληθυσμού. Οι συσκευές της Huawei -τα smartphones, τα tablets και τα wearables- έχουν κατασκευαστεί με στόχο την καλύτερη εμπειρία χρήσης των καταναλωτών και τη διευκόλυνση στις καθημερινές τους ανάγκες τόσο στην εργασία τους όσο και στη διασκέδαση τους.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της Huawei ή τα εξής links:
http://www.linkedin.com/company/Huawei

http://www.facebook.com/Huawei
http://www.google.com/+Huawei
http://www.youtube.com/Huawei

HUAWEI TECHNOLOGIES S.A. Publicis Consultants Athens
Τόνια Πέτροβιτς
Public Relations Manager
Τηλ.: 2106879741
Email: [email protected]
Κέλλυ Ιωακειμίδου
Account Director
Tηλ.: 2102711721
Email: [email protected]