H Subways Music παρουσιάζει μία μοναδική πιανιστική σύνθεση της Σοφίας Καμαγιάννη, με ερμηνεύτρια την ίδια

H Subways Music παρουσιάζει σε ψηφιακή διαδικτυακή έκδοση, με διαθεσιμότητα σε όλες τις μεγάλες διεθνείς πλατφόρμες, μία μοναδική πιανιστική σύνθεση της Σοφίας Καμαγιάννη, με ερμηνεύτρια την ίδια.

Σημείωμα για το έργο
Το χειμώνα στα τέλη του 2015 βρέθηκα στο εργαστήριο της Λουκίας Ορφανού (ψηφιδογράφος). Δούλευε τότε τα έργα για την έκθεσή της με τίτλο “Κρίνα και άλλα μινωικά μοτίβα”. Με τη χαρά και τον ενθουσιασμό ότι ήμουν προσκεκλημένη της στα εγκαίνια της έκθεσης αυτής για μια μίνι σόλο πιάνο συναυλία, πήγα να αφουγκραστώ από πρώτο χέρι τις αγωνίες της και το σμίλεμα της σύλληψής της. Πάνω σε ένα θέμα -τα κρίνα- απαράμιλλης ομορφιάς και ελκτικής δύναμης διαχρονικά. Η Λουκία με μετέφερε στον κόσμο της και μέσα από την πράξη -ομολογουμένως εντυπωσιακή διαδικασία η δημιουργία ψηφιδωτών. Ήταν μια πολύ εμπνευστική συνάντηση, πλημμύρισα από αισθήσεις και συναισθήματα. Έτσι αυθόρμητα προέκυψαν μετά και «Τα κρίνα» τα δικά μου, τα μουσικά. Τα οποία φυσικά ακούστηκαν για πρώτη φορά, ανάμεσα σε άλλα κομμάτια, στα εγκαίνια της έκθεσης αυτής (Palais Hirsch Schwetzingen, Haidelberg, Φεβρουάριος 2016).
Σήμερα, την εποχή του covid-19, σηματοδοτώντας την ηχογράφηση του έργου αυτού, από τους πολλούς συμβολισμούς που ακολουθούν το λουλούδι του κρίνου ανά τους αιώνες, διαλέγω αυτόν της αναγέννησης.
Σοφία Καμαγιάννη

Σοφία Καμαγιάννη – Λίγα βιογραφικά στοιχεία

Είναι συνθέτρια, μουσικός, παιδαγωγός. Τα μουσικά της ενδιαφέροντα καλύπτουν μια ευρεία γκάμα.
Έχει συνεργαστεί με σημαντικά μουσικά σύνολα (Kreutzer Quartet, Καμεράτα, Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Αθηναίων, UMBC Symphony Orchestra, χορωδία Rosarte, Ruckus Ensemble, Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής ΕΡΤ, L’Αnima, Κρούσσις κ.ά.) και σολίστες από διάφορες χώρες ανά τον κόσμο. Η πρεμιέρα της πρώτης της όπερας «Το ερωτευμένο σύννεφο», για παιδιά και νέους, Μάρτιος 2020 Εναλλακτική Σκηνή Εθνικής Λυρικής Σκηνής, ανεβλήθη λόγω covid19.
Έχει γράψει τραγούδια, μουσική για πολλές θεατρικές παραστάσεις (Εθνικό Θέατρο, ΚΘΒΕ, ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης κ.ά.), για ταινίες μικρού μήκους και video art, για χορό και για εγκαταστάσεις (installations). Έχει παρουσιάσει δικά της πολύτεχνα έργα, είδος για το οποίο τρέφει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, με πιο πρόσφατο το έργο “Πέρασα” πάνω στην ποίηση της Κικής Δημουλά.
Έχει λάβει μέρος σε πολλά ολιγομελή μουσικά σχήματα (πιάνο-αυτοσχεδιασμός-ενορχήστρωση) και εμφανίζεται σε συναυλίες, εκδηλώσεις φεστιβάλ, μουσικές σκηνές και θέατρα. Με το βιρτουόζο της φυσαρμόνικας Μάνο Αβαράκη αποτελούν ένα ιδιαίτερο μουσικό ντουέτο εδώ και αρκετά χρόνια.

Δισκογραφία:

• «Η Αποβάθρα» (οργανική μουσική, 1999, Palmos)
• «Στων άστρων την άλω» (μελοποιημένη ποίηση, 2008, 64millimetres)
• «Lovely Εchoes» (Μουσικές του μεσαίωνα και του 21ου αιώνα σε παράθεση και σύνθεση, 2012, ομάδα Σπίζα)

Συντελεστές

Παραγωγή: Subways Music – Σοφοκλής Σαπουνάς
Πιάνο: Σοφία Καμαγιάννη
Ηχογράφηση: Tim Ward
Επεξεργασία ήχου: Βαγγέλης Σαπουνάς – Subway Recording Studios
Εξώφυλλο: Ψηφιδωτό από την έκθεση “Κρίνα και άλλα μινωϊκά μοτίβα”
Καλλιτέχνης: Λουκία Ορφανού
Executive Producer: Τζωρτζίνα Μερεντίτη
Copyright: Σοφοκλής Σαπουνάς

Κυκλοφορεί διεθνώς από τη Subways Music:

Spotify https://tinyurl.com/yyzocgk9
Apple Music https://tinyurl.com/yxqvxhag
Amazon Music https://tinyurl.com/y5ovytqg
Youtube Music https://tinyurl.com/yy9kjnxs
Tidal https://tinyurl.com/yxzbs6zj

Shazam https://tinyurl.com/y5ctaybx