Flashback Project 4, 5, 6 Ιουλίου

Συντονισμός/Χορογραφία: Αντιγόνη Γύρα

Μια ξεχωριστή καλλιτεχνική συνάντηση έρχεται στις 4 Ιουλίου στον Κινητήρα. Εξερευνώντας έργα-σταθμούς στην πορεία του απ’ το 1996 έως σήμερα, η παράσταση Flashback Project, καρπός του ομότιτλου εργαστηρίου που πραγματοποιήθηκε φέτος στον Κινητήρα, είναι μια απόπειρα αποτίμησης και απολογισμού της 23ετούς πορείας μιας ομάδας που φέρει το δικό της, ξεχωριστό αποτύπωμα στην ταυτότητα του χορού στην Ελλάδα.

Άτομα με και χωρίς αναπηρία, ηλικίας 9 έως 64 χρόνων, προερχόμενα από διαφορετικά επαγγελματικά περιβάλλοντα, συμμετέχοντες στα μαθήματα (KIDitiras, Ώριμη Ηλικία, Χοροθέατρο, Υποκριτική και Γυμναστική) του Κινητήρα, με την επιμέλεια και τον συντονισμό της Αντιγόνης Γύρα σε συνεργασία με την Κατερίνα Γεβετζή, συν-ταξίδεψαν για επτά μήνες, στο πλαίσιο του εργαστηρίου ρεπερτορίου Flashback Project, στο παρελθόν του Κινητήρα μαζί με σημαντικούς ερμηνευτές, σταθερούς συντελεστές του.

Μια μουσικός, ένας λογιστής, δυο μαθήτριες Δημοτικού, μία ψυχολόγος, μία γιατρός, ένας χορευτής, ένας εικαστικός, μία θεατρολόγος, μία οικονομολόγος, μία νηπιαγωγός, ένας διαφημιστής κι ένας ξεναγός, με συμπορευτές την Αλίκη Αβδελοπούλου, τη Βίκυ Αδάμου, την Αφροδίτη Βερβενιώτη, την Ανθή Θεοφιλίδη, την Ιωάννα Καμπυλαυκά, την Αμάλια Μπένετ, τον Γιώργο Νικολαΐδη, τον Χρήστο Πολυμενάκο, την Ευγενία Σιγαλού, τον Ορέστη Τάνη και την Αννα Τσίχλη, συν-δημιούργησαν με συγκινητική στοχοπροσήλωση μια παράσταση- αναδρομή σε μερικές απ’ τις σημαντικότερες παραστάσεις του Κινητήρα, ξεπερνώντας κάθε προσδοκία.

“Πόρτες και Σύννεφα” (1996), “Οι χοροί του Φον Πολυστρόφ” (1997), “Η Πλεκτάνη” (1999), Μόνοί (2001), “Aνακύκλωση” (2003), “Lysistratas’ cry” (2004), “Life Style Drug” (2009), “Aγάπη Αγαύη” (2010), “To Δικό μου Ψάρι” (2014) και πολλά ακόμη έργα του Κινητήρα, σε μια παράσταση που θα αναβιώσει τις τότε χορογραφίες και μαζί προσωπικές και συλλογικές μνήμες.

Το Flashback Project θα “ντυθεί” με τα ηχητικά τοπία και τα κοστούμια του παρελθόντος σε νέες patchwork εκδοχές, και θα επιχειρήσει να συνδέσει τις προηγούμενες με τις επόμενες γενιές. Επιθυμώντας να μετριάσει τον φόβο και να βρει απαντήσεις στις προκλήσεις που κρύβει το γοητευτικά αβέβαιο μέλλον, θ’ αντλήσει δύναμη απ’ τα λάθη και τα κατορθώματα του τότε και θ’ αποκαλύψει άλλοτε τη χαρά και άλλοτε τον πόνο ενός ταξιδιού που μετρά δυο δεκαετίες.

Αλλά δε θα σταματήσει εκεί. Γιατί το ταξίδι φέρει τη σημερινή προσωπική υπογραφή όλων ανεξαιρέτως των συμμετεχόντων στο Flashback Project και όσων οραματίζονται τα επόμενα.

Συντονισμός/Χορογραφία: Αντιγόνη Γύρα
Βοηθός χορογράφου: Κατερίνα Γεβετζή
Επιμέλεια κοστουμιών: Βίκυ Αδάμου
Δραματουργική επιμέλεια: Άννα Τσίχλη
Επιμέλεια μουσικής: Ορέστης Τάνης
Αρχειακή καταγραφή/ Βίντεο: Ιάσονας Βενετσανόπουλος
Φωτογραφίες: Χριστίνα Παπαδάκη

Συμμετέχουν: Ελένη Γύρα, Κατερίνα Ελοσίτου, Αριστοτέλης Ζώγας, Νίκη Κόκκαλη, Ευρυδίκη Κραββαρίτη, Άννα Κωνσταντίνου, Μαρία Μαϊστρέλλο, Λυδία Μαχαίρα, Νατάσσα Μωράκη, Νάντια Ντορλή, Μάιρα Πάγκαλου, Ντέμη Παπαθανασίου, Δημήτρης Παπακυριαζής, Παναγιώτης Παύλου, Δημήτρης Ροϊνιώτης

Χώρος: Κινητήρας (Ερεχθείου 22, Ακρόπολη)
Μέρες και ώρα παραστάσεων: 4, 5, 6 Ιουλίου στις 21.30
Είσοδος: 8€
Κρατήσεις θέσεων: 210-9248328 ή στο [email protected]
Διάρκεια: 60 λεπτά

Ερεχθείου 22, Ακρόπολη |Τηλ.: 210 9248328

www.kinitiras.com

[email protected] |fb: Kinitiras