FINDMYVOICE εργαστήρι φωνητικής με τη FIONA Λαμπρίδη στo Θέατρο ΑΥΛΑΙΑ

“Η Φωνή είναι όργανο. Το ίδιο το Σώμα μας είναι όργανο. Ανακαλύπτοντας την φωνή μας, ανακαλύπτουμε τον εαυτό μας!”

Για πρώτη φορά τα εργαστήρια φωνητικής FINDMYVOICE – FMV συνεργάζονται με τo Θέατρο ΑΥΛΑΙΑ για την δημιουργία ενός εντατικού Εργαστηρίου Φωνητικής.

Το FINDMYVOICE Workshop είναι ένα καινούριο, πρωτοποριακό, εκπαιδευτικού και ψυχο-θεραπευτικού χαρακτήρα εργαστήρι που ίδρυσε η Soprano/Performer & Καθηγήτρια Φωνητικής Fiona Λαμπρίδη.
Πρόκειται για εργαστήρι φωνητικής ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ που στόχο έχει την Εκπαίδευση, την Καθοδήγηση, την Έκφραση και την Θεραπεία.

Άνθρωποι με διαφορετικές καταβολές, εκπαίδευση και ηλικία καλούνται να συνυπάρξουν και να μοιραστούν την κοινή τους ανάγκη για δημιουργική έκφραση, να εκπαιδευτούν σε ένα πρόγραμμα φωνητικής τεχνικής με μουσικές, καλλιτεχνικές και θεραπευτικές προεκτάσεις.

10 δίωρα βιωματικά μαθήματα. Μέρος της εκπαίδευσης του εργαστηρίου είναι η παρουσίαση ενός τραγουδιού σε μια τελική εορταστική performance. Δίδεται βεβαίωση παρακολούθησης.

Ημερομηνία έναρξης των μαθημάτων: Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου, ώρα 11:00-13:00.
Ημέρες διεξαγωγής των μαθημάτων κάθε Σάββατο έως τις 27 Νοεμβρίου 2021.

Συνολικό κόστος εργαστηρίου: 180 ευρώ
Προαγορά έως Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου: 150 ευρώ
Έκπτωση σε Σπουδαστές Ωδείων και Δραματικών Σχολών: 150 ευρώ.

Πληροφορίες & Εγγραφές στο κιν. 694 8896356

*Δεν απαιτείται μουσική ή τραγουδιστική εμπειρία.
** Απαιτούνται άνετα ρούχα και κάλτσες.
*** Προτείνεται η αγορά του βιβλίου της Fiona Λαμπρίδη «FINDMYVOICE – Μια Ολιστική Μέθοδος Φωνητικής | Θεραπεύομαι και Θεραπεύω με τη Φωνή μου» για την παρακολούθηση και προετοιμασία του εργαστηρίου.

Βιογραφικό

Fiona Λαμπρίδη-Wolfsohn

H Fiona είναι ελληνο-γερμανικής καταγωγής γεννημένη στην Ελλάδα. Διπλωματούχος δραματική σοπράνο – με μεγάλη εμπειρία διδασκαλική αλλά και σολιστική ως ερμηνεύτρια κλασσικού ρεπερτορίου, αλλά και ως ερμηνεύτρια της blues-pop-rock μουσικής.
Είναι επίσης συνθέτρια pop-rock-blues τραγουδιών και ασχολείται επαγγελματικά με την παραγωγή προσωπικών μουσικών projects και τη διδασκαλία.

Παράλληλα με την καλλιτεχνική της πορεία, από το 2004 παραδίδει μαθήματα και σεμινάρια φωνητικής σε Ωδεία, Μουσικές Σχολές και Θεατρικά Εργαστήρια σε όλη την Ελλάδα. Το 2018 ιδρύει στη Θεσσαλονίκη το FindMyVoice Workshop, ένα εργαστήρι φωνητικής/τραγουδιού για όλους. Ένα εναλλακτικό project ομαδικών μαθημάτων, με σκοπό την εκπαίδευση, την εκτόνωση και την θεραπεία μέσω της τέχνης του τραγουδιού.
Το καλοκαίρι του 2020 ολοκλήρωσε την συγγραφή του πρώτου της βιβλίου με τίτλο: FINDMYVOICE «Μια Ολιστική Μέθοδος Φωνητικής – Θεραπεύομαι και Θεραπεύω με τη Φωνή μου», ένα βιωματικό βιβλίο/εγχειρίδιο που αναδεικνύει την αμφίδρομη σχέση της φωνητικής τέχνης με την ψυχοθεραπεία.

• Σπούδασε κλασικό τραγούδι με τον μπάσο Γιώργο Παππά.
• Πήρε δίπλωμα Μονωδίας με Άριστα Παμφηφεί και ‘Α βραβείο στο Κλασικό Ωδείο Χολαργού υπό την καθοδήγηση της μέτζο σοπράνο Rositsa Troeva
• Παρακολούθησε σεμινάρια με τους διεθνούς φήμης καλλιτέχνες Ghena Dimitrova και Rudolf Knoll
• Έχει διακριθεί σε διεθνείς και εγχώριους διαγωνισμούς λυρικού τραγουδιού.
• Εξαετής παρακολούθηση βιωματικών-ψυχολογικών σεμιναρίων με θέμα την σωματική καταγραφή ψυχολογικών σοκ.
• Σεμινάριο Υποκριτικής στο θεατρικό εργαστήρι Acting How.
• To 2017 παρακολούθησε στο ΜΕΤ School του Λονδίνου κύκλο μαθημάτων με αντικείμενο το Screen Acting ενώ παράλληλα έκανε μαθήματα υποκριτικής και performing με τον βραβευμένο σουηδό σκηνοθέτη Jonas Grimas. (BAFTA/BBC/TV4 etc.)
• 2020-2021 Ολοκλήρωσε μονοετή εκπαίδευση της Ψυχαναλυτικής Εταιρείας Β.Ελλάδος, με θεμα την Ψυχαναλυτική Προσέγγιση & Σκέψη.

Διετέλεσε μέλος της κριτικής επιτροπής των Καλλιτεχνικών Μαθητικών Αγώνων Περιφέρειας Αιγαίου.
Συνεργάστηκε και τραγούδησε με την γερμανίδα σοπράνο Cristiana Jordan στην Γερμανική Σχολή Αθηνών, στην παράσταση «Δύο Γυναίκες, Δύο Ευρωπαίες, Μια Φωνή».

Υπηρέτησε με αφοσίωση το λυρικό τραγούδι για αρκετά χρόνια, δίνοντας ατομικά ρεσιτάλ σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό. Το ρεπερτόριο της στην όπερα περιλάμβανε ρόλους όπως:
Leonora (La Forza del Destino), Turandot, Aida, Santuzza (Cavalleria Rusticana) κ.α.
Η κλασική παιδεία αποδείχθηκε ότι δεν την εμπόδισε να ακολουθήσει την αγάπη της για άλλα είδη μουσικής όπως blues, rock και soul. Ξεκίνησε να συνεργάζεται με blues rock σχήματα ως lead singer με εμφανίσεις σε clubs της Αθήνας ,της περιφέρειας και στο εξωτερικό.
Υπήρξε lead singer στη Blues band «Tube a Bassa» όπου για τέσσερα χρόνια έδιναν συναυλίες και συμμετείχαν σε φεστιβάλ σε όλη την Ελλάδα.

ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑ:
Συμμετείχε σε δύο δίσκους world – fusion, κάνοντας τα φωνητικά. Το 2002 – «Visionary World» και το 2004 «Hyperfly» του Albert Παναγιωτόπουλου και από το 2010 υπήρξε ιδρυτικό μέλος των ALTRIBE ως lead singer και συνθέτρια τραγουδιών του σχήματος. Με τους ALTRIBE έχει κυκλοφορήσει συνολικά τέσσερα ολοκληρωμένα album και δυο singles.
2011 «Το θαύμα» FM Records – Altribe
2012 single «Φεύγω ολο πιο μακριά» Warner Music – Altribe
2014 «Aphrodisiac» AAP – Altribe
2016 «Spooky Train» Cultural Action/EMSE – Altribe
2017 single «Too late to come back» – Altribe
2018 «You heal my heart» Cultural Action/EMSE
2020 «The Promised Land» Altribe

Το Μάιο του 2018 κυκλοφόρησε το πρώτο της ολοκληρωμένο solo album «You heal my heart» με τραγούδια που έχει συνθέσει η ίδια, αλλά και σε συνεργασία με τον Albert Παναγιωτόπουλο, σε παραγωγή και ενορχήστρωση του γνωστού drummer/συνθέτη/παραγωγού Νίκου Αντύπα γνωστού από τους Socrates και τις συνεργασίες του με την Χάρις Αλεξίου, Άλκηστη Πρωτοψάλτη, Sting κ.α.

Fiona Lambridi

Soprano/Singer-Song writer Teacher & Founder of FINDMYVOICE Workshop 6[email protected]