Eva Sakellari: “Όταν είσαι καλλιτέχνης δεν πρέπει να σε τρομάζει ούτε η αποτυχία ούτε η επιτυχία”

“…Ετοιμάζω τα γυρίσματα του video clip του καινούργιου μου single “Afraid” και ταυτόχρονα είμαι σε διαδικασία brainstorming για το επόμενο τραγούδι μου που ευελπιστώ να κυκλοφορήσει το χειμώνα”

Ποια είναι η πρώτη σας μουσική ανάμνηση; Αυτό που θυμάμαι πολύ έντονα είναι τα ταξίδια με το αυτοκίνητο που έκανα με τους γονείς και την αδερφή μου – ακούγαμε ασταμάτητα μουσική. Αν και οι δικοί μου δεν ακούν πολύ ξένη μουσική, από αυτούς έμαθα την καλή ελληνική μουσική την οποία αγαπώ ακόμη και εκτιμώ. Επίσης θυμάμαι και τα πρώτα μαθήματα κιθάρας, τα οποία με δυσκόλεψαν πολύ τότε.

Με ποιον μουσικό θα θέλατε να βρεθείτε επί σκηνής και ποια είναι η συνεργασία που ονειρεύεστε; Είναι πάρα πολλοί οι μουσικοί που θα ήθελα να βρεθώ, Έλληνες και ξένοι. Όμως αν πρέπει να διαλέξω, θα ήθελα να είναι με τον Mark Ronson, ο οποίος έχει γράψει/ παίξει ή έχει κάνει την παραγωγή σε πολλά αγαπημένα μου τραγούδια. Μερικοί ίσως δεν ξέρουν το όνομά του, σίγουρα όμως ξέρουν αρκετές τεράστιες επιτυχίες του, όπως το Uptown Funk (Bruno Mars) Rehab, Valerie (Amy Winehouse), Shallow (Lady Gaga- Bradley Cooper) και πάρα πολλά άλλα! Μια συνεργασία μαζί του είναι ίσως το πιο τρελό μου όνειρο.

Περιγράψτε μας την πορεία σας μέχρι σήμερα στη μουσική. Υπήρξαν επιρροές καθοριστικές θετικές ή αρνητικές; Ξεκίνησα να τραγουδάω από μικρή σε χορωδίες στο Μεσολόγγι που μεγάλωσα. Ερχόμενη στην Αθήνα σταμάτησα για κάποια χρόνια και αφιερώθηκα στις σπουδές μου, κάποια στιγμή όμως ξεκίνησα να τραγουδάω ξανά – αυτή τη φορά με μπάντες. Από το 2015 και μέχρι τώρα έχω κυκλοφορήσει 5 singles σε μικρές αλλά και μεγάλες δισκογραφικές εταιρίες. Ιδιαίτερη αίσθηση έχει προκαλέσει η διασκευή που έκανα στο “Move Over” το 2019, μια soul-jazz διασκευή του γνωστού τραγουδιού της Janis Joplin (το οποίο έχει συμπεριληφθεί σε παγκόσμιες μουσικές συλλογές) όπως και το νέο μου single “Afraid”, το οποίο κυκλοφόρησε τον Φεβρουάριο του 2020 σε συνεργασία με τον παραγωγό/ συνθέτη Δημήτρη Νάσσιο (Quasamodo). Δεν μπορώ να πω ότι υπήρξαν θετικές ή αρνητικές επιρροές γιατί πιστεύω πως όλα όσα ζούμε, όλες οι εμπειρίες μας, μας διαμορφώνουν και δημιουργούν τα γούστα μας.

Σας τρομάζει η λέξη επιτυχία ή αποτυχία; Όταν είσαι καλλιτέχνης δεν πρέπει να σε τρομάζει ούτε το ένα ούτε το άλλο. Έχω μάθει να ζω καθημερινά με την αποτυχία γιατί συνήθως είναι περισσότερες οι απορρίψεις από τις επιτυχίες. Όταν υπάρχει κάποια επιτυχία ενθουσιάζομαι, αλλά πάντα σκέφτομαι πως για να φτάσω το στόχο μου πρέπει να δουλεύω σκληρά και να μην με εμποδίζει ή σταματάει τίποτα.

Ποια είναι η άποψη σας για τα μουσικά τηλεοπτικά talent shows; Τα προγράμματα αυτά είναι τηλεοπτικά shows και όχι μουσικές εκπομπές. Συνήθως δίνουν μια σχετική δημοσιότητα στους διαγωνιζόμενους, η οποία όμως είναι εντελώς εφήμερη. Είναι πολύ δύσκολο να διαχειριστεί κάποιος όλη αυτή την κατάσταση όταν δεν γίνεται σταδιακά. Δεν έχω λάβει ποτέ μέρος σε κάποιο από αυτά αν και μου το έχουν ζητήσει.

Υπάρχουν μάνατζερ στην Ελλάδα που μπορούν να βοηθήσουν την πορεία ενός μουσικού; Υπάρχουν μάνατζερ – ίσως όχι στο μέγεθος του εξωτερικού – αλλά μόνο για τα μεγάλα ονόματα της μουσικής σκηνής. Δεν βρίσκεις μάνατζερ εάν πρώτα δεν φτιάξεις όνομα και φήμη, αν δεν έχεις κάνει κάποια επιτυχία.

Ποια είναι τα μελλοντικά μουσικά σας σχέδια; Ετοιμάζω τα γυρίσματα του video clip του καινούργιου μου single “Afraid” και ταυτόχρονα είμαι σε διαδικασία brainstorming για το επόμενο τραγούδι μου που ευελπιστώ να κυκλοφορήσει τον χειμώνα. Πριν την πανδημία είχα κανονίσει κάποιες περιοδείες στην επαρχία για καλοκαιρινές συναυλίες και event αλλά όλα ακόμα είναι στον αέρα.

Η Eva Sakellari είναι από τις πλέον ξεχωριστές Ελληνίδες τραγουδίστριες, που περνά με ευκολία από την soul στην pop, τα blues, το funk αλλά και την jazz, ερμηνεύοντας με τον δικό της τρόπο και ματιά παλιές και νεότερες επιτυχίες και standards αλλά και δικά της κομμάτια, με ένα μοναδικό στυλ και ποιότητα,
Η ενασχόληση της με την μουσική αρχίζει στα 8 της χρόνια, με μαθήματα κιθάρας και τραγουδιού, ενώ στη συνέχεια γίνεται μέλος χορωδίας. Στην Αθήνα συνεχίζει τις σπουδές της στη μουσική με μαθήματα φωνητικής και πιάνου. Με τη μουσική ασχολείται επαγγελματικά από το 2004, οπότε και ξεκίνησε τις ζωντανές εμφανίσεις της σε σημαντικές μουσικές σκηνές, και σε φεστιβάλ, ενώ έχει συνεργαστεί με αρκετά Αθηναϊκά σχήματα και γνωστούς καλλιτέχνες.
Από τον Δεκέμβριο του 2015 και μέχρι τώρα έχει κυκλοφορήσει 4 singles, τα οποία μεταδίδονται από σημαντικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς (Pepper, RealFM, Αθήνα 9.84, Εν Λευκώ, Kosmos, 2ο και 3ο Πρόγραμμα ΕΡΤ κ.α.), αλλά και το MAD TV.

Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η διασκευή της στο “Move Over”, μια soul-jazz διασκευή του γνωστού τραγουδιού της Janis Joplin, το οποίο έχει συμπεριληφθεί σε παγκόσμιες μουσικές συλλογές.

Τον Φεβρουάριο του 2020 κυκλοφόρησε το νέο της single “Afraid”, σε συνεργασία με τον παραγωγό/ συνθέτη Δημήτρη Νάσσιο (Quasamodo).