Coronet Theater: Ένας «πνεύμονας» πολιτισμού στην καρδιά του Παγκρατίου

Γράφει ο δημοσιογράφος Θάνος Ξάνθος

Το Θέατρο Coronet, στέκει αγέρωχο εδώ και 15 χρόνια στην οδό Φρύνης, στο κέντρο του Παγκρατίου, σε μία από τις πιο ανεπτυγμένες γειτονιές της Αθήνας.

Αποτελεί σημείο αναφοράς στα αθηναϊκά πολιτιστικά δρώμενα, έχει ιστορία και ποιότητα, συνεχίζοντας την ανοδική του πορεία, με παραστάσεις που σέβονται κοινό και κριτικούς και δεν προσβάλλουν την νοημοσύνη τους! Το θέατρο Coronet ήρθε ανανεωμένο και υπό νέα διεύθυνση να επενδύσει στην τέχνη και τον πολιτισμό. Οι Θεατρικές Επιχειρήσεις Ερωφίλη, με παρουσία στο ελληνικά καλλιτεχνικά δρώμενα εδώ και 30 χρόνια, αναλαμβάνουν να συνεχίσουν την επιτυχημένη του πορεία.

Το θέατρο είναι ένας ζωντανός οργανισμός, ένα ομαδικό σπορ και το Coronet στέκει αγέρωχο πλάι στους ηθοποιούς και το κοινό, παρουσιάζοντας παραστάσεις με βαθιά νοήματα, συνδυάζοντας το δράμα και την κωμωδία. Έργα βγαλμένα από την ζωή! Διαχέεται απ’ το έντονο αίσθημα της καλλιτεχνικής δημιουργίας. Παρουσιάζει παραστάσεις με ηθοποιούς που δίνουν ρεσιτάλ ερμηνείας, εντυπωσιάζοντας το κοινό που αγαπά και σέβεται το καλό θέατρο!

Το θέατρο βρίσκεται στο κέντρο του Παγκρατίου και μπορεί να συνδυάσει μία ωραία καλλιτεχνική πρόταση και μετά μία έξοδο για ποτό ή φαγητό σε ένα από τα μαγαζιά που βρίσκονται στα πέριξ του θεάτρου. Η γειτονιά του Παγκρατίου άλλωστε, ενδείκνυται για βόλτες στους καθαρούς δρόμους της περιοχής, ενώ όσον αφορά το πάρκινγκ, οι θεατές του Θεάτρου Coronet μπορούν να σταθμεύουν το αυτοκίνητό τους στο parking αυτοκινήτων παραπλεύρως του θεάτρου, με είσοδο από την οδό Ασπασίας 5 (Εμπορικό Κέντρο Athens Millenium), στην προνομιακή τιμή των 5 €, για όσο χρόνο παραμονής χρειασθούν (με την επίδειξη του εισιτηρίου).

Οι τρέχουσες παραστάσεις του θεάτρου, που μπορείτε να απολαύσετε είναι: «Το σπίτι δίπλα στο ποτάμι» της Λένας Μαντά, σε σκηνοθεσία Ειρήνης Ιακώβου, με τους Μαριάννα Τουμασάτου, Γιώργο Γιαννόπουλο, Νέλλη Γκίνη, Σπύρο Ιωάννου, Κώστα Καραμουσάλη, Στέλιο Καραγεωργίου, Νεφέλη Παπαδερού, Ιωάννα Παυλίδου, Σταυρούλα Καμνή, Κατερίνα Πυρινή και Νεφέλη Σταμούλη. Μια ανθρώπινη, ανατρεπτική και συγκινητική ιστορία που ρίχνει φως στις εύθραυστες ατομικές και οικογενειακές σχέσεις. Ακραία πάθη, έρωτας και συγκίνηση συνυπάρχουν σε ένα σκηνικό παιχνίδι εκπλήξεων και ανατροπών, μέσα από έναν εξομολογητικό χείμαρρο και τις δυναμικές προσωπικότητες των πρωταγωνιστών του.

Άλλη μία ξεχωριστή παράσταση που σας προσφέρει το θέατρο είναι «Το ημερολόγιο ενός τρελού» του Νικολάι Γκόγκολ, σε σκηνοθεσία Μπάμπη Κλαλιώτη, με τους Κωνσταντίνο Καραμουσάλη κι   Αλίκη Ζωγράφου. Μία πολύ ιδιαίτερη και μυσταγωγική παράσταση, με ήρωες αληθινούς και γεμάτους ερωτήματα. Ο ήρωας του Γκόγκολ βιώνει μια διαρκή αγωνία, η οποία πηγάζει από τη μεγάλη ανάγκη του να υπάρξει σ ένα κόσμο τόσο αλλόκοτο, τόσο εχθρικό και τόσο αντιφατικό. Είναι ο ίδιος τρελός ή οι άλλοι γύρω του δεν νιώθουν, δεν ακούν και δεν μιλούν;

Ενώ τέλος, και για τους μικρούς φίλους, απολαμβάνετε την παράσταση «Μικροί Κύριοι – Μικρές Κυρίες: Η δύναμη της φιλίας», που  προάγει την ευγένεια και την ενσυναίσθηση με διασκεδαστικό τρόπο, μέσα από τις ιστορίες των διάσημων Μικρών Κυρίων, τα τραγούδια τους και τη συμμετοχή των παιδιών, από τις θέσεις τους και κρατώντας πάντοτε τις αποστάσεις ασφαλείας. Σε σκηνοθεσία Παυλίνας Χαρέλα, ενώ παίζουν οι ηθοποιοί: Τερέζα Καζιτόρη, Χρήστος Ματσιακόρος, Άρης Μπαταγιάννης, Αθηνά Ροδίτου και Γεωργία Καούκη.

Το θέατρο Coronet με αέρα ανανέωσης και αγάπη για τον πολιτισμό, υπόσχεται έργα υψηλής αισθητικής και δυναμικών ερμηνειών!

Περισσότερες πληροφορίες για το Θέατρο Coronet:

Φρύνης 11 & Υμηττού, Παγκράτι

Τ.Κ. 11634 Αθήνα, Τηλ: 210 7012123

coronettheater.gr

Facebook

Instagram