BEΡΒΕΡΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ: Υπάρχουν άνθρωποι στο μουσικό κόσμο με τους οποίους θα ήθελα να βρεθώ στην ίδια σκηνή και να τους πω ένα μεγάλο «ευχαριστώ», γιατί υπήρξαν έμπνευση για εμένα

“Διανύω μία δημιουργική φάση μελέτης και νέων ερεθισμάτων, σε πολλαπλό επίπεδο. Η δισκογραφία δεν αργεί, αλλά και κάποια νέα βήματα για εμένα τα οποία θα γνωστοποιηθούν εν καιρώ. Βήμα-βήμα όλα!”

Ποια είναι η πρώτη σας Μουσική ανάμνηση; Ετών 3μιση σε αφιέρωμα στην Μικρασιατική Μουσική παράδοση, να τραγουδώ acapella, μπροστά σε ένα κατάμεστο θέατρο, το «Στο’ πα και στο ξαναλέω». Ο πάτερ της ενορίας μας στη Γλυφάδα με είχε ακούσει τυχαία να τραγουδώ σε μία πρόβα και πρότεινε στους διοργανωτές να συμμετέχω, είχα κάνει και υπόκλιση στο τέλος (γελάει). Ήταν η πρώτη φορά που τραγούδησα επίσημα, μπροστά σε τόσο κόσμο και κάπως έτσι ξεκίνησαν όλα.

Με ποιόν Μουσικό θα θέλατε να βρεθείτε επί σκηνής; Με πολλούς. Επιτρέψτε μου, αλλά μου είναι δύσκολο να αναφερθώ συγκεκριμένα, γιατί θα αδικήσω. Τολμώ ωστόσο να πω, πως έχω την τιμή να έχω ήδη συνεργαστεί με μερικούς από αυτούς που θαυμάζω κι εύχομαι αυτός ο κύκλος συνεργασιών να επεκταθεί.

Περιγράψτε μας τη μέχρι σήμερα πορεία σας στη μουσική. Υπήρξαν επιρροές καθοριστικές θετικές ή αρνητικές; Ξεκίνησα να τραγουδώ σε συναυλίες και να συμμετέχω στη δισκογραφία στα 16 μου. Νιώθω ευγνώμων που από νεαρή ηλικία υπήρξαν άνθρωποι που με πίστεψαν και με ενθάρρυναν να ακολουθήσω αυτή τη φωνή που ηχούσε μέσα μου. Ήδη από τα 8 μου είχα ξεκινήσει μαθήματα πιάνου και σολφέζ, αργότερα κιθάρας, η οποία με ενδιέφερε σε επίπεδο συνοδείας κυρίως. Το 2011, μαθήτρια ακόμα, τραγούδησα σε μία συναυλία – αφιέρωμα στο Γιάννη Σπανό, όπου ο ίδιος με συμβούλεψε να μην αφήσω το τραγούδι, ήταν μοναδική εμπειρία η οποία μου έδωσε ακόμα μεγαλύτερο κίνητρο. Όταν πέρασα στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο, μέσω των Πανελλαδικών εξετάσεων, ξεκίνησα τα πρώτα μου προσωπικά live σε δημοφιλείς μουσικές σκηνές της Αθήνας, αναζητώντας το μουσικό μου «εγώ» και νομίζω πως πλέον «με έχω βρει». Οι επιρροές μου ήταν και είναι πέρα από ελληνικές και διεθνείς και θα τις χαρακτήριζα μόνο θετικές, όπως η Dulce Pontes και η Lara Fabian κλπ.

Σας “τρομάζει” η επιτυχία ή η αποτυχία; Είναι δύο καταστάσεις (συναισθήματα) εξίσου έντονες. Πρέπει να είναι κανείς έτοιμος και κατάλληλα θωρακισμένος ώστε να τις διαχειριστεί σωστά και σε κάθε μια από τις δυο περιπτώσεις να βγει νικητής. «Πατώντας σταθερά στη γη» με αγάπη, προσωπική δουλειά και αφοσίωση, δεν θεωρώ πως υπάρχει μεγάλο περιθώριο για να τρομάζει κανείς.

Ποια είναι η άποψή σας για τα μουσικά τηλεοπτικά talent show; Αναμφίβολα είναι ένας τρόπος αυτοπροβολής, απότομης και σύντομης βέβαια. Κι εδώ, συνειρμικά, θα εξειδικεύσω αυτό που απάντησα στην προηγούμενή ερώτηση: η ανάλογη διαχείριση της δημοσιότητας που προσφέρει ένα talent show, θα επιφέρει κι αντίστοιχα αποτελέσματα. Aς μην ξεχνάμε βέβαια, ότι κάποια από αυτά έχουν συμβάλει στο άκουσμα νέων, διαχρονικών ήχων και τραγουδιών. Ας μη ξεχνάμε επίσης ότι η τηλεόραση και το διαδίκτυο -κυρίως- είναι δύναμη των καιρών μας.

Μια συνεργασία που ονειρεύεστε; Υπάρχουν άνθρωποι στον μουσικό κόσμο εκεί έξω με τους οποίους θα ήθελα να βρεθώ στην ίδια σκηνή και να τους πω ένα μεγάλο «ευχαριστώ», γιατί υπήρξαν έμπνευση για εμένα χωρίς να το ξέρουν. Φωνές του διεθνούς και του ελληνικού στερεώματος. Θα αδικήσω και πάλι αν αναφερθώ μόνο σε λίγους.

Ποια είναι τα μελλοντικά μουσικά σας σχέδια; Διανύω μία δημιουργική φάση μελέτης και νέων ερεθισμάτων, σε πολλαπλό επίπεδο. Η δισκογραφία δεν αργεί, αλλά και κάποια νέα βήματα για εμένα τα οποία θα γνωστοποιηθούν εν καιρώ. Βήμα-βήμα όλα!

Ένα μήνυμα, μία σκέψη για την κατάσταση που βιώνουμε… Σκέφτομαι αυτήν την περίοδο της δοκιμασίας που διανύει ο κόσμος μας, πόσα καλλιτεχνικά και μουσικά έργα θα έχουν γεννηθεί. Είναι μία σκληρή κι απρόβλεπτη περίοδος, πηγή έμπνευσης ωστόσο. Θαυμάζω και υποκλίνομαι σε όσους αγωνίζονται καθημερινά. Εύχομαι να ξανανταμώσουμε καλύτεροι, να αγκαλιαστούμε συνειδητοποιημένοι, να βγούμε ακόμα πιο δυνατοί, ακόμα πιο δημιουργικοί μέσα από αυτή την κατάσταση.

SOCIAL MEDIA:
YOUTUBE CHANNEL:
https://www.youtube.com/channel/UCVLqYkfH8n8amnGANVp0efA?view_as=subscriber
FB: https://www.facebook.com/KaterinaVerveriOfficial/?ref=aymt_homepage_panel&eid=ARCzyhFtnyW3JLlqODCxoZ7VTfD3Z7-tMKMcWFxTyUAy4VuWEr2i1cU20d8il-AIYuX_U0zmjA9QDZZn
INSTAGRAM:
https://www.instagram.com/ververi_katerina/

Kατερίνα Βερβέρη // Βιογραφικό

Η Κατερίνα γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Παρά το νεαρό της ηλικίας της, δραστηριοποιείται ήδη στη μουσική από την παιδική της ηλικία ξεκινώντας στο πλευρό του παππού της ο οποίος ήταν βυζαντινός ιεροψάλτης και δάσκαλος. Η μουσική μπαίνει και καθορίζει τη ζωή της από την ηλικία των 8 όταν ξεκίνησε τα πρώτα μαθήματα πιάνου στο Δημοτικό Ωδείο Γλυφάδας και λίγο αργότερα μαθήματα κιθάρας στο Ωδείο Φίλλιπος Νάκας. Aπό το 2009 συμμετέχει σε δισκογραφικές δουλειές, port defiles, αλλά και σε αφιερώματα σε σημαντικούς μουσικοσυνθέτες όπως ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Σταύρος Ξαρχάκος, ο Γιάννης Σπανός, ο Θάνος Μικρούτσικος, ο Μάνος Λοϊζος, ο Αντώνης Μιτζέλος κ.α. Παράλληλα έχει ασχοληθεί με τη διαφημιστική, ραδιοφωνική παραγωγή και το μπαλέτο συμμετέχοντας σε μουσικοθεατρικές παραστάσεις. Από το 2016 παρουσιάζει τις προσωπικές μουσικές της παραστάσεις σε δημοφιλείς μουσικές σκηνές και θέατρα στην Αθήνα, όπως το Θέατρο Βαφείον, Sfiga Music Theater, Σταυρός του Νότου, Απανεμιά, El Convento del Arte, Piree κλπ. Το 2019 κάνει τα πρώτα της βήματα ως τραγουδοποιός, συνθέτοντας κι ερμηνεύοντας το «Όνειρα έχω» μία μουσική δημιουργία αφιερωμένη στους ανθρώπους με ειδικές δεξιότητες. Πέρα από τις μουσικές της σπουδές, είναι αριστούχος απόφοιτος του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, στον τομέα Επικοινωνίας & Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, αλλά και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στη Διεθνή Ναυτιλιακή Διαχείριση του Βρετανικού Πανεπιστημίου Greenwich. Αναμφίβολα, το πάθος της για το μουσικό θέατρο, την ευρωπαϊκή-μεσογειακή κουλτούρα και το πολύγλωσσο ρεπερτόριό της, συνθέτουν μια έντονη μεσογειακή, θεατρική παρουσία στη σκηνή.

Φωτογραφίες: George Giannimpas, Chryssa Vasioula, Giannis Mpoukoros