99 χρόνια προσφοράς της AHEPA στην Ελληνοαμερικανική και ελληνική κοινωνία

Ο εκδότης του Hellenic News of America & Πρόεδρος της Hermes Expo κ. Παύλος Κοτρότσιος με το Ιδρυτικό Μέλος του Ναυτικού Ομίλου ΑΧΕΠΑ και Αντιπρόεδρο του Διεθνούς Ιδρύματος Σαλαμίς κ. Κυριάκο Μαριδάκη

Π. Κοτρότσιος: Τα 99 έτη της AHEPA στα δρώμενα της ελληνοαμερικανικής ομογένειας σηματοδοτούν έναν φάρο, για τα όσα πέρασαν, αλλά και για τα όσα έρχονται. Συγχαρητήρια στο Νέο Supreme President Τζίμη Κοκοτά και σε όλο το ΔΣ.

Εκδηλώσεις παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας και του Έλληνα Πρωθυπουργού 

Με κάθε επισημότητα και με μοναδικό σκοπό τη μεταλαμπάδευση της επιθυμίας για συνεισφορά στην τοπική κοινωνία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του ιστορικού 99ου Παγκοσμίου Συνεδρίου της AHEPA στην Αθήνα. Στο συνέδριο συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Σακελαροπούλου και ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Παράλληλα, με πρωτοβουλία του AHEPA HJ25 Άγιος Ανδρέας – Αχαΐα, στο φιλόξενο χώρο του 5* ξενοδοχείου Wyndham Loutraki Poseidon Resort στο Λουτράκι, πραγματοποιήθηκε ημερίδα με θέμα «AHEPA – 99 Χρόνια Προσφοράς στον Ελληνισμό και την Ελλάδα» όπου στο πλαίσιό της υπεγράφη το καταστατικό της ιδρυτικής διακήρυξης του Αθλητικού Σωματείου «Ναυτικός Όμιλος Ανοικτής Θάλασσας Φίλων AHEPA», παραβρέθηκαν εξέχουσες προσωπικότητες της ελληνικής ομογένειας, εκπρόσωποι της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας του τόπου, ο Πρέσβης του Ισραήλ στην Αθήνα, η πρόξενος του Καναδά και ο Κυβερνήτης της ΑΧΕΠΑ κ. Κώστας Βαρσάμης. 

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης που έλαβε χώρα στο Wyndham Loutraki Poseidon Resort στο Λουτράκι, βραβεύτηκαν ο υφυπουργός Ενέργειας και περιβάλλοντος κ. Νίκος Ταγαράς, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Διπλωματίας και Αποδήμου Ελληνισμού κ. Ιωάννης Χρυσουλάκης, ο Πρέσβης του Ισραήλ κ. Yossi Amrani, ο οποίος και επισήμανε τη σημασία των πολύ καλών σχέσεων Ελλάδας – Ισραήλ και εξήρε τον ρόλο και τη συμβολή της ΑΧΕΠΑ σε αυτό, o Πρέσβης του Καναδά δια της Προξένου κας. Karen Krakov η οποία τον εκπροσώπησε, ο εκδότης του Hellenic News of America & Πρόεδρος της Hermes Expo κ. Παύλος Κοτρότσιος, ο Αντιπρόεδρος του Διεθνούς Ιδρύματος Σαλαμίς κ. Κυριάκος Μαριδάκης και ο Κυβερνήτης ΑΧΕΠΑ ΕΛΛΑΣ κ. Κώστας Βαρσάμης. 

Σε δήλωσή του, μετά τη βράβευσή του, ο κ. Κοτρότσιος ανέφερε: “Είναι μεγάλη μου τιμή η σημερινή βράβευση απο τον κορυφαίο φορέα του ελληνοαμερικανικού απόδημου ελληνισμού, την AHEPA HJ25 Άγιος Ανδρέας – Αχαΐα Hellas. Σε μια εξαιρετική εκδήλωση, με πολύ μεγάλη σημασία που σηματοδοτεί την ίδρυση του Ναυτικού Ομίλου Φίλων της ΑΧΕΠΑ στο Λουτράκι, σε αυτό το καταπληκτικό θέρετρο, νομίζω ότι μπορούμε να σχεδιάσουμε όλοι μαζί το μέλλον του και να συμβάλλουμε στην καλύτερη δυνατή εξέλιξή του. Το 99ο Εθνικό  συνέδριο της AHEPA  στην Ελλάδα και η παρουσία της για 99 συναπτά έτη στα δρώμενα της ελληνοαμερικανικής ομογένειας σηματοδοτούν έναν φάρο και ένα σημείο αναφοράς, για τα όσα πέρασαν, αλλά και για τα όσα έρχονται. 

Είμαι βέβαιος οτι η AHEPA με όλα τα Τσάπτερς ανά την υφήλιο, γνωρίζοντας τον πολύπλευρο ρόλο της θα συνεχίσει να παίζει καταλυτικό ρόλο και στο ελληνοαμερικανικό γίγνεσθαι. Ευχαριστώ μέσα απο την καρδιά μου τον πρόεδρο κ. Δημήτρη Μουτούση ΑHEPA HJ25 Άγιος Ανδρέας – Αχαΐα και το ΔΣ καθώς και όλα τα μέλη για τη σημερινή βράβευσή μου. Παραλαμβάνω αυτό το βραβείο εκ μέρους όλων οσων συμμετείχαν σαν χορηγοί, εκθέτες και επισκέπτες, όλα αυτά τα 30 χρόνια συνεχούς παρουσίας και συνεργασίας με φορείς, επιχειρηματίες και επαγγελματίες. Όλα αυτά τα χρόνια προσπαθώ με τους συνεργάτες μου σθεναρά, έχοντας διττό ρόλο, να βοηθήσουμε τις ελληνικές επιχειρήσεις που θέλουν να μπουν και στη συνέχεια να αναπτυχθούν στην Αμερικανική αγορά μέσω της Hermes Expo, αλλά και μέσω της Hellenic News of America να γεφυρώσουμε την απόσταση όλης της ομογένειας με τη μητέρα Ελλάδα”. 

Hermesexpo.com

Paul Kotrotsios, MBA
Founder & Chairman | Hellenic News of America
Founder & President & CEO | Hermes Expo InternationalImmediate Past President of the Hellenic American National Council, HANC

Hellenic News: Website | Facebook  Instagram | Twitter   LinkedIn

Hermes Expo: Website | Facebook | Twitter