8 ΜΑΡΤΙΟΥ – Παγκόσμια ημέρα της γυναίκας

Η Παγκόσμια ημέρα της γυναίκας εορτάζεται στις 8 Μαρτίου κάθε χρόνο ως ημέρα μνήμης των αγώνων του κινήματος για τα δικαιώματα των γυναικών. Οπότε κύριοι μου, μην μπερδεύεστε και μην προσφέρετε στις γυναίκες της ζωής σας, ούτε καρδούλες, ούτε σοκολατάκια, ούτε ζαρτιέρες… Αυτά σε άλλες γιορτές, όχι σήμερα.

Ενώ η πρώτη τήρηση της Ημέρας της Γυναίκας πραγματοποιήθηκε στις 28 Φεβρουαρίου 1909 στη Νέα Υόρκη, την επόμενη χρονιά, 1910, η Διεθνής Διάσκεψη Γυναικών πρότεινε να καθιερωθεί μια «Διεθνής Ημέρα της Γυναίκας» την 8η Μαρτίου.

Ο λόγος ήταν οι γυναίκες που κέρδισαν το δικαίωμα ψήφου στη Σοβιετική Ρωσία το 1917, η 8η Μαρτίου και έκτοτε καθιερώθηκε ως εθνική αργία εκεί.

Επί αιώνες τόσο η πολιτεία όσο και η θρησκεία (εκκλησία) κρατούσαν τις γυναίκες υποβαθμισμένες, λες και ήταν πολίτες Β’ κατηγορίας ή άτομα άνευ σημασίας.

Δεν είναι τυχαίο που ο θεός των Εβραίων, Χριστιανών και Μωαμεθανών είναι άντρας. Το ίδιο και ο υιός του, οι προφήτες του και οι ιερείς του. Η Εύα πλάστηκε από το πλευρό του Αδάμ, για χάρη του. Είναι υπεύθυνη για το προπατορικό αμάρτημα. Η γυναίκα αντιμετωπίζεται ως ιδιοκτησία του άντρα, πρέπει να υποτάσσεται σε αυτόν. Η Παναγία δεν ανήκει στην Αγία Τριάδα και η παρθενία της εκθειάζεται ως ύψιστη αρετή.

Μόλις τον 16ο αιώνα η καθολική εκκλησία δέχτηκε ότι η γυναίκα έχει ψυχή. Οι γυναίκες δεν μπορούσαν να γίνουν ιέρειες, δεν μπορούν να μπαίνουν στο ιερό της εκκλησίας, δεν επιτρέπεται να μεταλάβουν ούτε να μπουν σε ναό αν έχουν περίοδο διότι θεωρούνται ακάθαρτες. «Καλή» γυναίκα είναι η σεμνή, υποταγμένη γυναίκα – σύμφωνα με την εκκλησία

Οι τρεις μεγάλες μονοθεϊστικές θρησκείες στηρίζουν την…….

Διαβάστε λεπτομέρειες εδώ: https://bit.ly/3bqpgeU