7ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Σύρου (SIFF)

Προβολές | Περφόρμανς | Εργαστήρια

16-21 Ιουλίου 2019 | Σύρος

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Σύρου επιστρέφει για 7η χρονιά και κατακλύζει το νησί της Σύρου με πρωτότυπες προβολές, εργαστήρια και μουσικές περφόρμανς.

Κάλεσμα για αιτήσεις εθελοντικής εργασίας & έμμισθης πρακτικής άσκησης έως τις 25 Μαΐου εδώ

#SIFF2019
Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Σύρου (SIFF) παρουσιάζει για 7η συνεχή χρονιά, από τις 16 έως τις 21 Ιουλίου 2019, ένα πλούσιο πρόγραμμα προβολών, πολλών και διαφορετικών κινηματογραφικών ειδών, εργαστήρια και μουσικές περφόρμανς, σε παραδοσιακούς και αναδιαμορφωμένους χώρους  στη Σύρο. Από τους κινηματογράφους «Παλλάς», τόσο τον θερινό όσο και τον χειμερινό, μέχρι το Ναυπηγείο «Ταρσανάς» αλλά και το «αυτοσχέδιο» Ντράιβ Ιν στην Ντελαγκράτσια, το Φεστιβάλ εκτείνεται σε όλο το νησί, τονίζοντας τη μοναδική φυσιογνωμία του τοπίου μέσα από τη σύνδεσή του με την έβδομη τέχνη.

Στην έβδομη διοργάνωση του, το SIFF θέτει στο επίκεντρό του το θέμα της «Υπερέκθεσης», μιας έννοιας που μπορεί να αναφέρεται σε μια σειρά διαφορετικών φαινομένων, από τη φωτογραφική μέθοδο και την αποκάλυψη του φυσικού τοπίου υπό τον καυτό ήλιο της Μεσογείου, έως την επαφή με τα ευάλωτα (κοινωνικά και ανθρώπινα) σώματα ή και την πληροφοριακή υπερφόρτωση, όπως αυτή γίνεται αντιληπτή στη σύγχρονη κοινωνία.

Το Φεστιβάλ πραγματοποιείται με την αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), το οποίο στηρίζει το SIFF συστηματικά από το 2014.

Το Φεστιβάλ

Από το 2013 που ιδρύθηκε μέχρι και σήμερα, στόχος του SIFF είναι να συστήσει στο κοινό την τέχνη του κινηματογράφου μέσα από μια διευρυμένη αντίληψη που σπάει τα στενά όρια ενός τυπικού φεστιβάλ. Το πρόγραμμά του αποτελείται από μια ευρεία γκάμα ταινιών που δηλώνουν και τον μοναδικό χαρακτήρα του Φεστιβάλ: πειραματικός αλλά και αφηγηματικός κινηματογράφος, σύγχρονος και κλασικός, ελληνικός και διεθνής. Οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ συμπληρώνονται με πρωτότυπες μουσικές περφόρμανς σε ιδιαίτερα μέρη του νησιού, καθώς και με εργαστήρια με εισηγητές από όλο τον κόσμο, τα οποία απευθύνονται τόσο σε επαγγελματίες όσο και σε ερασιτέχνες του κινηματογράφου.

Για περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες όσον αφορά το πρόγραμμα του φεστιβάλ, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.syrosfilmfestival.org.

Δείτε στιγμές από το #SIFF2018: http://syrosfilmfestival.org/experience-2018-festival/
Γίνε μέλος της ομάδας του SIFF!
Αιτήσεις συμμετοχής έως τις 25 Μαΐου (Νέα Ημερομηνία)

To SIFF, με την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, προσφέρει τη δυνατότητα έμμισθης πρακτικής άσκησης σε πέντε (5) νέες και νέους κάτω των 26 ετών, στους ακόλουθους τομείς: Βοηθός Προβολών, Παραγωγή-Οργάνωση και Επικοινωνία.

Επιπλέον, προσφέρονται και 15 θέσεις εθελοντικής εργασίας για τις εξής κατηγορίες: Φιλοξενία, Πληροφορίες, Εισιτήρια/Πωλήσεις, Μεταφορές, Παραγωγή – Οργάνωση.

Οι αιτήσεις και για τις δύο κατηγορίες θέσεων γίνονται δεκτές έως τις 25 Μαΐου 2019. Αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με τις προσφερόμενες θέσεις και τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων εδώ.
SIFF @ facebook, twitter, instagram, vimeo, soundcloud, flickr

hashtag: #SIFF2019