6th Art Thessaloniki International Fair 2022

Η Art-Thessaloniki International Fair είναι αφενός μια πλατφόρμα μάρκετινγκ για γκαλερί, εκδότες βιβλίων τέχνης και άλλους φορείς και  από την άλλη, είναι πολιτιστικός εταίρος.

Στην σημερινή εποχή των πανδημιών, πολιτικών και οικονομικών αναταραχών, χρειάζεται ελπίδα, ελπίδα για μια νέα αρχή, αλλαγές για ένα καλύτερο κόσμο, που ο κόσμος το λαχταρά.
Μόνο η δημιουργία έργων τέχνης μπορεί να μας ανοίξει  νέους ορίζοντες για αισθητική βελτίωση. Χωρίς ιδέες, χωρίς φαντασία δεν υπάρχει μέλλον, ούτε προσωπικό, αλλά ούτε οικονομικό και πολιτικό. Καλλιτέχνες, γκαλερίστες και συλλέκτες προσπαθούν να κάνουν τον κόσμο μας πιο ποικιλόμορφο και ανοιχτό.

Η Art-Thessaloniki International Fair χρησιμοποιεί τον διεθνή πολιτιστικό της χαρακτήρα με διασυνδέσεις και με αυξανόμενη επιτυχία. Είμαστε υπερήφανοι για αυτό και παρά τους συγκριτικά χαμηλότερους προϋπολογισμούς, καταφέραμε  να προσελκύουμε συλλέκτες και λάτρεις της τέχνης από όλους τους πολιτισμούς παγκοσμίως.

Στην 6η διοργάνωση μας τιμώμενος καλλιτέχνης είναι ο Γιώργος Ζογγολόπουλος. Γίνεται σε συνεργασία με το Ίδρυμα Γ.Ζογγολόπουλος  και την επιμέλεια έχει η ιστορικός τέχνης Κατερίνα Κοσκινά. Θα παρουσιαστούν μαζί με τα πιο αξιόλογα γλυπτά έργα του καλλιτέχνη  για πρώτη φορά και μια σειρά ζωγραφικών έργων του καταξιωμένου καλλιτέχνη.

Στα projects Μουσειακών εκθέσεων, θα παρουσιάσουμε την έκθεση πολυμέσων: Multimedia project of the OSTEN Museum of Drawing, ΟΝΕΙΡΑ & ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, τέσσερις ιστορίες απόδρασης (DREAMS & REALITY – four stories of Escapism) των διεθνώς καταξιωμένων καλλιτεχνών, Ilya & Emilia KABAKOV.

Η Art-Thessaloniki International Fair – είναι μια διεθνής πολιτιστική οικογένεια που συνεχώς μεγαλώνει, γεμάτη ενέργεια και ενθουσιασμό. Το εξασφαλίζουμε με την υποστήριξη των συμμετεχόντων, κάθε ενός ξεχωριστά, και με την σημαντική οργάνωση του καλλιτεχνικού της διευθυντή και της ομάδας του, που είναι πάντα κοντά σας.
Η Art-Thessaloniki International Fair δίνει τη δυνατότητα επαφών για όλους τους συμμετέχοντες, επιτρέποντας τις επαφές με συλλέκτες από τα Βαλκάνια, Τουρκία, Ευρώπη ή την Κίνα και τις ΗΠΑ. Βρίσκεται ακριβώς στο κέντρο της πόλης με τις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ-HELEXPO δίπλα στην παραλία της Θεσσαλονίκης και τον Λευκό Πύργο.

Προσφέρουμε 24ωρη ασφάλεια, αποστάσεις μεταξύ των booths (8-9 μ.), ξεχωριστό αποθηκευτικό χώρο για κάθε γκαλερί και δωρεάν πάρκινγκ για εκθέτες και επισκέπτες. Επίσης, έχουμε μια all inclusive ασφαλιστική υπηρεσία με τον συνεργάτη μας Karavias art insurance, ώστε τα έργα τέχνης να είναι πλήρως ασφαλισμένα, από την ημέρα της εγκατάστασής τους έως την ημέρα της αποσυναρμολόγησης.

3η χρονιά η Πολιτιστική Εταιρεία Επιχειρηματιών Βορείου Ελλάδος (ΠΕΕΒΕ) σε συνεργασία με την Art Thessaloniki International Fair καθιερώνουν το βραβείο “MATAROA” για νέους καλλιτέχνες, έως 33 χρονών, να εκθέσουν σε ατομικά booth μετά από προκήρυξη διαγωνισμού βράβευσης.

Σας καλωσορίζουμε στην Art-Thessaloniki International Fair και στη ζωντανή πολιτιστική μας πόλη. Είναι μια πόλη φρέσκων ιδεών, ένας δημοφιλής επιχειρηματικός και τουριστικός προορισμός με εξαιρετικές ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις. Οι συνεργάτες των ξενοδοχείων προσφέρουν στους εκθέτες, συλλέκτες και άλλους επισκέπτες, ειδικές ατομικές συνθήκες σε συνεργασία με την Art-Thessaloniki International Fair. Η Θεσσαλονίκη  αποτελεί  ένα πολιτιστικό και γαστρονομικό κόσμημα που πρέπει να ανακαλυφθεί και  που περιβάλλεται από άλλες σημαντικές και εξαιρετικά ενδιαφέρουσες τοποθεσίες, όπως, το Άγιο Όρος με τα μοναστήρια, τον Όλυμπο ή τους βασιλικούς τάφους της Βεργίνας.

Σας προσκαλούμε με ιδιαίτερη χαρά να λάβετε μέρος για να σας δώσουμε την ευκαιρία να γνωρίσετε τη θερμή φιλοξενία μας.