44ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας 12-18 Σεπτεμβρίου

Tο 44ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, ανανεωμένο σε εικόνα και περιεχόμενο, ατενίζει την επόμενη μέρα με νέο πρόσωπο και νέα διάθεση, και ένα τρέιλερ με την υπογραφή του Βασίλη Κεκάτου.

Επίσημη προσκεκλημένη της διοργάνωσης είναι η ελληνογαλλίδα σταρ Άννα Μουγκλαλίς η οποία θα συμμετάσχει στην κριτική επιτροπή του Διεθνούς Διαγωνιστικού.

Το 44ο DISFF θα διεξαχθεί στις 12-18 Σεπτεμβρίου 2021 στη Δράμα. Η νέα οπτική του ταυτότητα, την οποία επιμελήθηκε ο Δημήτρης Παπάζογλου, έρχεται να συμβαδίσει με την οπτική γλώσσα ενός νέου ψηφιακού κόσμου που συνέχεια αλλάζει, εκφράζοντας πρωτίστως το βασικό μέλημα του φεστιβάλ: να αγκαλιάσει και να αναδείξει ανθρώπους ανεξαρτήτως καταγωγής, θρησκείας και σεξουαλικού προσανατολισμού, με κύριο μέσο τον κινηματογράφο.

Η φετινή διοργάνωση, η δεύτερη με καλλιτεχνικό διευθυντή τον Γιάννη Σακαρίδη, θα διεξαχθεί σε μια συνεχιζόμενα δύσκολη συγκυρία παγκοσμίως, λόγω της πανδημίας, τη στιγμή που οι επιτυχίες των ελλήνων μικρομηκάδων, που συνεχίζουν με πείσμα να δημιουργούν, διαδέχονται η μία την άλλη στα μεγάλα φεστιβάλ του εξωτερικού.

Προκειμένου να διασφαλιστεί η δημόσια υγεία, το Φεστιβάλ Δράμας θα διεξαχθεί και φέτος, ταυτόχρονα, και σε φυσικούς χώρους και online.

Το τρέϊλερ του Βασίλη Κεκάτου τιτλοφορείται Αεροπλάνα: https://youtu.be/Q7-r3hcDVwA