Πώς να μάθω αποτελεσματικά μια ξένη γλώσσα; (Αγγλικά, Γερμανικά, Ιταλικά, Ρωσικά)

Η  είναι καταλυτικής σημασίας, τόσο για ένα , όσο και για προσωπική ανάπτυξη και επικοινωνία. , , καιείναι οι γλώσσες που προτιμούν οι περισσότεροι  ενήλικες. Τι βήματα πρέπει λοιπόν να ακολουθήσω για να καταφέρω τους στόχους μου και να μάθω γρήγορα και αποτελεσματικά μια ξένη γλώσσα.

Ακολουθώ το πρόγραμμα

Πρώτο και πολύ βασικό βήμα είναι να θέσετε ένα προσωπικό πρόγραμμα μελέτης ή να ακολουθήσετε το πρόγραμμα του εκπαιδευτή σας. Η ύπαρξη και τήρηση ενός προγράμματος είναι πάρα πολύ σημαντική, διότι σας δίνει την δέσμευση ότι κάποιες συγκεκριμένες ώρες και μέρες είναι αφιερωμένες στην εκμάθηση της γλώσσας αυτής και ως αποτέλεσμα η επαφή σας με την γλώσσα δεν είναι τυχαία, αλλά ρυθμισμένη και συχνή. Γιατί όπως θα γνωρίζετε, όσο πιο συχνή είναι η επαφή με την γλώσσα, τόσο πιο επιτυχημένο το αποτέλεσμα.

Ανακαλύπτω νέους τρόπους εκμάθησης

Πολλοί εκπαιδευόμενοι επιμένουν σε κλασικές μεθόδους εκμάθησης, με τις οποίες είναι εξοικειωμένοι από παλαιτερες επαφές τους με την εκπαίδευση. Παρολα αυτά ο ανθρώπινος εγκέφαλος, ιατρικά αποδεδειγμένο, λειτουργεί καλύτερα και γρηγορότερα με περισσότερα ερεθίσματα και με περισσότερους τρόπους εκάμθησης από έναν. Δηλαδή εάν μέχρι τώρα μαθαίνετε την γραμματική μόνο αποστηθίζοντας τους κανόνες και κάνοντας πολλές ασκήσεις στο εγχειρήδιο σας, δοκιμάστε να δείτε ένα βίντεο και να κάνετε ένα OnlineTest, είναι κάτι διαφορετικό που θα ιντριγκάρει και εσάς για να μην υποκύπτετε στην βαρετή ρουτίνα διαβάσματος, αλλά και ευεργετικό για τον εγκέφαλο που θα δκιμαστεί σε ένα νέο είδος- μορφή μάθησης.

Κάνω συνδυασμό μεθόδων

Επειδή είναι πολύ δύσκολο να πείσουμε τον εαυτό μας να διαβάσει, δεδομένου του δύσκολου προγράμματος που έχουμε όλοι στην καθημερινότητα μας, πρέπει να βρούμε έναν συνδυαστικό και διασκεδαστικό τρόπο να μάθουμε πολλά πράγματα σε λίγο χρονικό διάστημα. Παραδείγματος χάριν, αντί να διαβάσετε το λεξιλόγιο, έπειτα να το επαναλάβετε δυνατά και να το κάνετε αντγραφή 2-3 φορές, δοκιμάστε να συνδυάσετε τις λέξεις σε προτάσεις που θα σας μείνουν και θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και στην καθημερινότητα. Αντί λοιπόν να θυμάστε car= αυτοκίνητο, blue=Μπλέ, have got= έχω μου ανήκει, γράψτε μια πρόταση: I have got a blue car. Ετσι και θα το θυμάστε ευκολότερα, αλλά και θα μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σε πραγματικές συνθήκες επικοινωνίας.

Μην φοβηθείς να ζητήσεις βοήθεια

Ένα πολύ μεγάλο ταμπού είναι να εκθέτουμε τις απορίες μας, είτε στο μάθημα είτε κατ’ ιδίαν. Είναι όμως το πιο σημαντικό μέρος της μάθησης, διότι μόνο μέσα από των εντοπισμό και διόρθωση των λαθών μας θα γίνουμε καλυτεροι. Εάν ακόμα ντρέπεστε ή διστάζετε να ζητήσετε βοήθεια, ή να εκθέσετε μια απορία, σκεφτείτε ότι είναι μια ξένη γλώσσα την οποία δεν γνωρίζατε μέχρι πρόσφατα, οπότε είναι πιο λογικό να μην ξέρετε πράγματα από το να ξέρετε.

Η διαδικασία της εκμάθησης, δεν είναι ευεργετική μόνο γιατί αποσκοπεί στην γνώση μια ξένης γλώσσας, αλλά και γιατί μέσα από αυτή θα γνωρίσετε καλύτερα τον εαυτό σας, της ανάγκες σας, τις δυνατότητες σας καθώς και τις αδυναμίες σας και at the end of the day θα έχετε γίνει καλύτεροι.

Ενημερωθείτε για τα εκπαιδευτικά προγράμματα ξένων γλωσσών που είναι προσαρμοσμένα στους ενήλικες και προσφέρονται στο 

Εναλλακτικά μπορείτε να τηλεφωνήσετε στο 23940 25472

Περισσότερα άρθρα που αφορούν την επαγγελματική σας εξέλιξη μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ.