20 χρόνια Σκάκι στο Πανόραμα από το Όραμα Νέων Youthorama

Το Όραμα Νέων Youthorama – Σκακιστικός Όμιλος Πανοράματος www.youthorama.gr γιορτάζει τα 20 χρόνια λειτουργίας της Σκακιστικής Ακαδημίας. Διοργανώνει πλήθος ανοικτών δράσεων την εβδομάδα μετά το Πάσχα και σας καλεί όλους να συμμετάσχουν.

Η εορταστική τελετή θα υλοποιηθεί την Παρασκευή 3/5 18:00 στο Αμφιθέατρο Κουγιουμτζής στο Πολιτιστικό Κέντρο Πανοράματος. Συμμετέχουν κάθε χρόνο στην Ακαδημία Σκάκι πάνω από 50 παιδιά από όλο το Δήμο, οι προπονήσεις υλοποιούνται κάθε Σάββατο σε 5 επίπεδα βάσει της ηλικίας και του επιπέδου ενώ στην τελική γιορτή διοργανώνεται ζωντανά το final 4 των κορυφαίων σκακιστών και σκακιστριών.

Οι βραβεύσεις των ανοικτών βιωματικών δράσεων όπως και της Σκακιστικής Ακαδημίας του Δήμου μέσω του Σκακιστικού Ομίλου Πανοράματος που κλείνει 20 χρόνια στο Πανόραμα, θα γίνουν την Παρασκευή 3/5 18:00 στο Αμφιθέατρο Κουγιουμτζής στο Πολιτιστικό Κέντρο Πανοράματος. Συμμετέχουν κάθε χρόνο στην Ακαδημία Σκάκι πάνω από 50 παιδιά από όλο το Δήμο, οι προπονήσεις υλοποιούνται κάθε Σάββατο σε 5 επίπεδα βάσει της ηλικίας και του επιπέδου ενώ στην τελική γιορτή διοργανώνεται ζωντανά το final 4 των κορυφαίων σκακιστών και σκακιστριών.

Επίσης, θα φιλοξενηθούν 30 νέοι με πρόβλημα όρασης από το εξωτερικό με την υποστήριξη του Erasmus+ Νεολαία και του Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. ως κομμάτι ανταλλαγής νέων με τίτλο «Youth Goals». Παράλληλα, θα ταξιδέψουν στο Δήμο μας 30 εργαζόμενοι με νέους με λιγότερες ευκαιρίες από τον αδερφοποιημένο Δήμο Λατσιών Κύπρου, από την Τουρκική Αθλητική Ομοσπονδία Τυφλών και από Ουγγρική οργάνωση ώστε να βάλουμε γκολ στην ένταξη των ατόμων με πρόβλημα όρασης (Erasmus+ Youth – Hellenic Youth and Life Long Learning Foundation).

Οι ανοικτές εκδηλώσεις για όλους, αθλητικές ακαδημίες – οικογένειες – μικτές ομάδες αγοριών κοριτσιών – μικτές ομάδες με ή χωρίς πρόβλημα όρασης, περιλαμβάνουν τις εξής δράσεις που τελούν υπό την Αιγίδα του Δήμου μας: Τετάρτη 1/5 18:00 στο Ολυμπιακό Κέντρο Πανοράματος «2×2 ευστοχίας στόχου με κλειστά μάτια», Πέμπτη 2/5 17:00 στο Γήπεδο Καραμπουρνιώτη Πυλαίας «3×3 ευστοχίας στόχου με κλειστά μάτια».

Όσοι βραβευτούν, θα λάβουν τη σειρά σκακιστικών παραμυθιών του συγγραφέα Ηλία Μάστορα, «Βέρα η μαγική σκακιέρα» που απευθύνονται σε παιδιά και νέους.
Το Όραμα Νεών βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει άλλη μία συνεργασία για την παγκόσμια καμπάνια «Μία μπάλα για όλους» www.aballforall.eu , δωρεάν διανομής ειδικής μπάλας και για τυφλά παιδιά σε 93 χώρες στις 5 ηπείρους. Μετά το UEFA Foundation for Children, Erasmus+ Αθλητισμός, Save the Dream Foundation στο Κατάρ, «Σύνπραξις», The American College of Greece “Deree” όπου διδάσκεται ως μάθημα εξαμήνου η παγκόσμια καμπάνια, ανακοινώνουμε επίσημα τη συνεργασία με το «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος». Στην πιλοτική του φάση, θα βιντεοσκοπηθεί εκπαιδευτικό υλικό με τη χρήση της ειδικής μπάλας και για τυφλά παιδιά και νέους, με τη συμμετοχή εθελοντών νέων του φορέα μας. Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, το εκπαιδευτικό πακέτο που έχει ήδη εγκριθεί από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής – Υπουργείο Παιδείας για όλα τα σχολεία της χώρας μας, θα υλοποιηθεί σε ορισμένα γενικά σχολεία όπου φοιτούν και παιδιά – νέοι με πρόβλημα όρασης.

Σας καλούμε όλους να στηρίξετε τις δράσεις μας δηλώνοντας συμμετοχή, δεν υπάρχει κάνενα κόστος και οι βιωματικές εκδηλώσεις έχουν ως στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού.

Ηλίας Μάστορας
Πρόεδρος του «Όραμα Νέων Youthorama”
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος «Δύναμη Ενότητας» 2019 στην Πυλαία
Τηλέφωνο επικοινωνίας 6971850070, [email protected]