10 χρόνια Ορμή: Τιμητική βράβευση στον Βασίλη Μαζωμένο από τον κινηματογράφο New Star

Γράφει ο δημοσιογράφος Θάνος Ξάνθος

Την Δευτέρα 24 Οκτωβρίου, στον ιστορικό κινηματογράφο «STUDIO – New Star Art Cinema» έλαβε χώρα, ένας μαραθώνιος επιλογής ταινιών μικρού μήκους -20 στον αριθμό- τιμώντας την εταιρεία παραγωγής «Ορμή» (Horme pictures) και τους δημιουργούς των ταινιών. Μια εταιρεία που σε δέκα χρόνια έχει παράγει 4 μεγάλου και 40 μικρού μήκους ταινίες!

H βραδιά περιλάμβανε ένα πρόγραμμα με επιλεγμένες ταινίες της δεκαετίας, που ενθουσίασε το σινεφίλ κοινό. Μια ξεχωριστή προβολή επιλεγμένων ταινιών μικρού μήκους, αποτέλεσμα των Μαθημάτων Κινηματογράφου της Ορμής, από τον έμπειρο και βραβευμένο Βασίλη Μαζωμένο. 

Πολλές εκπλήξεις, πολύ σινεμά και συζήτηση με ανθρώπους που μύησαν και μυήθηκαν στην τέχνη του κινηματογράφου, είχε αυτό το βράδυ Δευτέρας.

Μία από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις της βραδιάς, ήταν η βράβευση του Βασίλη Μαζωμένου, από τον κινηματογράφο New Star, για την συνολική του προσφορά στον ελληνικό κινηματογράφο, ενώ ο ιδιοκτήτης του κινηματογράφου, Βελισσάριος Κοσσυβάκης, έδωσε  το όνομα του Βασίλη Μαζωμένου,  σε ένα από τα καθίσματα του χώρου.

Η τιμητική αυτή βραδιά είχε συγκίνηση, εκλεκτούς καλεσμένους και πάνω απ’ όλα έδωσε το έναυσμα για την ανοδική πορεία της εταιρείας με εξίσου όμορφες ταινίες στο μέλλον!