1ος μαθητικός αθλητικός διαγωνισμός ενσυναίσθησης «Μία μπάλα για όλους»

Το σωματείο «Όραμα Νέων Youthorama – Σκακιστικός Όμιλος Πανοράματος» γιορτάζει τα 20 χρόνια λειτουργίας με τον 1ο μαθητικό αθλητικό διαγωνισμό ενσυναίσθησης «Μία μπάλα για όλους – Chess Ball for all”.

Η εκδήλωση είναι ανοικτή σε όλους με ιδιαίτερη έμφαση στις μικτές διμελείς ομάδες, αγόρι – κορίτσι/ παιδί με και χωρίς οπτική αναπηρία. Η δράση συνδιοργανώνεται με το Δήμο Πυλαίας Χορτιάτη, με χορηγούς τη Βιοιατρική και Clip News, σε συγχρηματοδότηση από το Erasmus+ Αθλητισμός σε συνεργασία με την ποδοσφαιρική ομάδα της Sevilla FC.

Ο χώρος υλοποίησης είναι το Πολιτιστικό Κέντρο Πανοράματος, Σαμανίδη 21 στο δρόμο Πανοράματος Θέρμης δίπλα στο Δημαρχείο Πυλαίας Χορτιάτη και το αναλυτικό πρόγραμμα περιλαμβάνει:

10:00 – 10:30 Δωρεάν εγγραφές των διμελών ομάδων

10:30 – 12:00 Διαγωνισμός «Μία μπάλα για όλους», Τουρνουά «Σαχ Ματ με κλειστά μάτια», Εκπαίδευση πρώτων βοηθειών για όλους (γονείς και παιδιά με/χωρίς οπτική αναπηρία) από τον ανθρωπιστικό οργανισμό «Τα παιδιά σώζουν ζωές – Kids save lives”

12:00 Final 4

12:30 Βραβεύσεις για όλα τα παιδιά

Πληροφορίες στον υπεύθυνο της παγκόσμιας καμπάνιας «Μία μπάλα για όλους» Ηλία Μάστορα στο [email protected]

Ο Ηλίας Μάστορας βρίσκεται στη Στοκχόλμη για το EU Sport Forum 2023 όπου την Τρίτη 2/3 θα είναι βασικός ομιλητής για την A ball for all ως ο βραβευμένος Local Hero της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την τρέχουσα χρονιά. Η καμπάνια έχει βραβευτεί ως η εμπνευσμένη αλλαγή στο συμπεριληπτικό αθλητισμό στα ετήσια βραβεία της Ε.Ε.