1η εκδήλωση του OPEN CALL 2021 – Συναυλία Μουσικό Σύνολο ΟΙ ΛΟΥΣΤΡΟΙ

Η Πρόεδρος της ΚΕΠΑΠ κα Παρασκευή (Βίβιαν) Λιόλιου και η Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Δημοτικού Ωδείου Πυλαίας Χορτιάτη κα Ερατώ Αλακιοζίδου σας προσκαλούν στην 1η εκδήλωση του OPEN CALL 2021 το ΣΑΒΒΑΤΟ 13 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ και ώρα 20.00.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ 

Οι κρατήσεις γίνονται τηλεφωνικά μέχρι και την Παρασκευή στις 19.00 Τ 2313.301013

Προσέλευση κοινού από τις 19.00

Συναυλία Covid Free

Για την είσοδό σας στην παράσταση είναι απαραίτητη η επίδειξη πιστοποιητικού πλήρους εμβολιασμού, είτε πιστοποιητικού νόσησης καθώς και πιστοποιητικού ταυτοπροσωπίας (αστυνομική ταυτότητα, διαβατήριο, δίπλωμα οδήγησης).

H προσέλευση ανηλίκων (από 12 και άνω) προϋποθέτει την επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης και ανηλίκων (από 4 έως 11 ετών) αρνητικού self test με ισχύ 24 ωρών.

Θα παρουσιαστούν μουσικές και τραγούδια που έχουν σαν επίκεντρο τον ελληνικό πολιτισμό και καλύπτουν διάφορους χώρους και χρόνους. Παραδοσιακή μουσική από την Ελλάδα και την Ανατολία, ρεμπέτικα, έντεχνα αλλά και μουσική του κόσμου κοινωνούνται στο κοινό με έναν ιδιαίτερο τρόπο. Τα τραγούδια συνήθως χορωδιακά και μερικές φορές δίγλωσσα (Ελληνικά – Τούρκικα) καθώς και οι μουσικές ταξιδεύουν το κοινό από την Πόλη του Μπατζιανού στην Αθήνα του Ξαρχάκου και του Χατζιδάκι, τον Πόντο, τον Πειραιά του Μάρκου έως την Θεσσαλονίκη των “Λούστρων” στις μέρες μας. Τα ηχοχρώματα που χρησιμοποιούνται ποικίλουν. – Νυκτά έγχορδα (όπως κιθάρα, κανονάκι, μπουζούκια, μπαγλαμάδες, λαουτομπούζουκο, κόντρα μπάσο) – Ακορντεόν. Οι φωνές πότε έντονες πότε λυρικές εναλλάσσονται από κουπλέ σε ρεφραίν. Η ροή της μουσικής ακολουθίας προτρέπει τον ακροατή σε ένα ταξίδι στην διάρκεια του οποίου διαφορετικοί χώροι και χρόνοι εναλλάσσονται.