“ΧΩΡΙΣ ΒΟΗΘΗΤΙΚΕΣ” Παιδικό βιβλίο της Σοφίας Τσιάμη από τις εκδόσεις Ψυχογιός

Βιβλιοεπιλογές από τη Μαίρη Γκαζιάνη

Περιγραφή

Η καλύτερη φίλη της Δέσποινας τη σέρνει βιαστικά μπροστά στον πίνακα ανακοινώσεων της τάξης. «Κοίτα! Δεν είναι τρομερό; Το καλύτερο έπαθλο απ’ όλα! Γιούπιιι!», χοροπηδάει από τη χαρά της η Άννα. Όχι όμως και η Δέσποινα.

Το έπαθλο είναι όντως το καλύτερο, αλλά η ιδέα και μόνο πως για να το διεκδικήσει θα πρέπει να πάρει μέρος σε ποδηλατικό αγώνα την κάνει να κοκκινίζει από ντροπή. Ο λόγος; Οι βοηθητικές ρόδες που φοβάται να βγάλει από το ποδήλατό της.

Τότε είναι που εμφανίζεται ο Παύλος. Οι δυο τους κλείνουν μια μυστική συμφωνία. Θα καταφέρει άραγε η Δέσποινα με τη βοήθειά του να απαλλαγεί από τις άβολες ρόδες και να διεκδικήσει το έπαθλο;

Η συγγραφέας

Η Σοφία Τσιάμη γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Μακροχώρι Ημαθίας. Σπούδασε ελληνική φιλολογία στο τμήμα Φ.Π.Ψ. του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάζεται όμως ως καθηγήτρια αγγλικών στο Κέντρο Ξένων Γλωσσών που διατηρεί η ίδια. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος με τίτλο «Ελληνική γλώσσα και λογοτεχνία» του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου. Έχει παρακολουθήσει εξ αποστάσεως μαθήματα συγγραφής παιδικού βιβλίου και είναι κάτοχος Diploma Writing for Children and Teenagers of the Institute of Children’s Literature (Αμερική) . Η αγάπη της για τα παραμύθια την οδήγησε σε βιωματικά σεμινάρια αφήγησης με τίτλο «Πες μου ένα παραμύθι» και διδάσκουσα την αφηγήτρια κα Ανθή Θάνου. Στον ελεύθερο χρόνο της τής αρέσει να επισκέπτεται σχολεία και να αφηγείται τα δικά της παραμύθια.

Το πρώτο της βιβλίο « Ένα αγόρι…Ένας ψαράς…Δυο όνειρα» ήταν υποψήφιο στα βραβεία Αναγνώστη 2014 στην κατηγορία Λογοτεχνικά βιβλία για παιδιά. Άλλα της έργα είναι τα : «Ποιος θα πάρει το αυγό;» , «Η παρέλαση των φρούτων», «Παιχνίδια με τον παππού» και «Στάσου στο μπόι σου!»

Εικονογράφος: Βαρβαρούση Λήδα, ISBN: 978-618-01-4191-7, Ημ. Έκδοσης: 24-3-2022, Σελίδες: 56, Τιμή: 7,70 €, Ηλικία: 5-6

ISBN e-book: 978-618-01-4192-4