Χρώματα στην πόλη PIRAEUS ART EVENT

ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΤΟΙΧΟΓΡΑΦΙΑ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΡΑΞΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΤΑΞΙΟΥ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ

Το κέντρο του Πειραιά γέμισε από χρώματα με μια ξεχωριστή δημόσια τοιχογραφία, που φιλοτέχνησε η ομάδα της UrbanAct, στην περίφραξη του εργοταξίου του Μετρό, στο πλαίσιο των Ημερών Θάλασσας.

Οι επώνυμοι street artists Kez και Same84 υλοποίησαν μια ιδιαίτερη εικαστική δημιουργία με έργα εμπνευσμένα από τη θάλασσα, τα οποία εντυπωσιάζουν, προσφέροντας μια άλλη αισθητική στον δημόσιο χώρο.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε, ότιο εορτασμός των Ημερών Θάλασσας φέρνει ωραία πράγματα στην πόλη. Σημείωσε ότι αν και γίνεται υπό δύσκολες συνθήκες, λόγω της  πανδημίας του κορωνοϊού, πραγματοποιήθηκαν όμορφες δράσεις, τις οποίες χάρηκαν οι πολίτες.  Μία από αυτές – πρόσθεσε –  είναι η εικαστική δημιουργία στην περίφραξη του εργοταξίου του Μετρό, με έργα εμπνευσμένα από τη θάλασσα, τα οποία συνδέονται άμεσα με τον Πειραιά.

Αναφερόμενος στο έργο που αποτυπώνει τον ποιητή της θάλασσας Νίκο Καββαδία, ο κ. Μώραλης τόνισε ότι η προτομή του θα κοσμεί σύντομα το λιμάνι, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο Δήμαρχος Πειραιά τόνισε στη συνέχεια, ότι οφείλουμε όλοι να σεβαστούμε την όμορφη αυτή τοιχογραφία και να μην δούμε φαινόμενα αισθητικής ρύπανσης, που δυστυχώς παρατηρούνται στην πόλη μας.

Κλείνοντας, συνεχάρη  όσους είχαν αυτή την ξεχωριστή ιδέα,  καθώς και όσους την υλοποίησαν.

Η Αντιδήμαρχος Επικοινωνίας – Προβολής, Μέσων Ενημέρωσης και Αξιοποίησης Ευρωπαϊκών και Εθνικών Πόρων κα Ανδριάνα Ζαρακέλη, σε δήλωσή της,  επεσήμανε ότι στο πλαίσιο των «Ημερών Θάλασσας», η Οργανωτική Επιτροπή έκανε ότι μπορούσε για να ομορφύνει το κέντρο της πόλης μας. Ένα κέντρο, όπως είπε, πραγματικά «βασανισμένο» από τα έργα του Μετρό, που εδώ και πολλά χρόνια βρίσκονται σε εξέλιξη. 

«Ελπίζουμε η όμορφη αυτή εικαστική τοιχογραφία που φιλοτέχνησε η ομάδα της Urban Αct να αρέσει στον κόσμο και να δούμε πολλές φωτογραφίες στα κοινωνικά δίκτυα»,  τόνισε η κα Ζαρακέλη.

Η δράση πραγματοποιήθηκε με την ευγενική υποστήριξη της Vitex και της Level Communication που είχε τον συντονισμό της δράσης.

Video με δηλώσεις: https://bit.ly/32Ut5Vr

www.piraeus.gov.gr