Χρύσα Μπαρζόκα: “Ο καλλιτέχνης δεν παύει να εξελίσσεται και κατά συνέπεια να ομορφαίνει τα κακώς κείμενα της ζωής”

Η Χρύσα Μπαρζόκα εικαστικός & art director της ΕΠΙΜΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ, τοποθετείται στο polismagazino.gr για το lockdown, τον πολιτισμό, το φόβο, την απώλεια, την υποχρεωτική μάσκα και το άγνωστο αύριο.

Τοπικά Lockdown: Αναγκαία ή όχι; Προς το παρόν ίσως είναι ανάγκαιο κακό για τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού. Κατά πόσο αποτελεσματικό είναι θα το δείξει ο χρόνος και η δική μας υπευθυνότητα.

Πολιτισμός: στη χώρα που γεννήθηκε ποιο είναι το μέλλον του; Μα φυσικά να εξελίσσεται και να επιμένει, να γίνεται ισχυρότερος των συγκυριών.

Αγκαλιάζω: μία λέξη ή κάτι πιο σημαντικό σήμερα; Εχω μάθει να εκφραζομαι με πολύ μεγάλες αγκαλιές στους ανθρώπους που αγαπώ, τους δικούς μου ανθρώπους. Ο ορισμός της αγκαλιάς ΗΜΟΥΝ. Σήμερα δεν είμαι, κάνω υπομονή και προστατεύω με τη δική μου απόσταση τους ίδιους ανθρώπους. Αυτοί ξέρουν καλά πιστεύω πόσο δύσκολο μου είναι κι εκτιμούν το πόσο τους σέβομαι. Είναι πολύ σημαντικότεροι ακόμη κι από το αγκαλιάΖΩ, γι’ αυτό προτιμώ να προστατεύω…

Φόβος – Απώλεια: υπάρχουν ως σκέψεις στην καθημερινότητά σας; Φυσικά, αλλά η ζωή πάντα δίνει τις καλύτερες απαντήσεις…

Μάσκα: ήρθε για να μείνει; Μάλλον για τουρίστας δίχως διαβατήριο μου φαίνεται…

Καλλιτέχνης: “υπάρχει ελπίς” επιβίωσης για το αύριο; Όπως και να ‘χει ο καλλιτέχνης δεν πάυει να εξελίσσεται και κατά συνέπεια να ομορφαίνει τα κακώς κείμενα της ζωής… Καλό είναι κανείς να περιστοιχίζεται από τέτοιους ανθρώπους- Έτσι η κοινωνία μας θα γεννιέται κάθε μέρα!

Μουσεία, Gallery, Θέατρα, Μουσικές Σκηνές: Ανοιχτά, κλειστά, με λίγα άτομα ή με κανονική λειτουργία; Τι προτείνετε; Κανονική λειτουργία με πιο υπεύθυνους θαμώνες. Όσο δείχνουμε ανευθυνότητα θα αντιμετωπίζουμε το αντίθετο, αναμένοντας ένα μαγικό κλειδί για το εμβόλιο.

Ποιο είναι το δικό σας αντίδοτο στο άγνωστο αύριο; Να περιστοιχίζομαι από ανθρώπους που αγαπώ και να λειτουργούμε δημιουργικά θετικά με χαμόγελο και με το χέρι στην καρδιά… Να μιλάμε για όνειρα, να πράττουμε αλήθειες και να ζούμε την κάθε στιγμή ως θείο δώρο…

Ένα μήνυμά σας για τους αναγνώστες του polismagazino.gr; Ζήστε για ό,τι αγαπάτε με πάθος και μην το προδώσετε ποτέ…