ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΜΙΧΑΛΑΚΗ: “Επιτυχία είναι να καταφέρεις να βρεις στη ζωή σου αυτό που σε ολοκληρώνει…”

Ποια είναι η πρώτη σας Μουσική ανάμνηση;

Θυμάμαι τότε που ήμουν τεσσάρων χρονών τον μπαμπά μου Μανώλη Μιχαλάκη να μου δείχνει πως κρατάνε το μπαγλαμά και να μου μαθαίνει το τραγούδι του Βαμβακάρη ‘Μαύρα μάτια, μαύρα φρύδια’.

Πείτε μας λίγα λόγια για το νέο σας single “Χωρίς Εσένα Τίποτα!”.

Πριν λίγες μέρες κυκλοφόρησε από την εταιρεία Οgdoo Music Group το νέο μου τραγούδι με τίτλο ‘χωρίς εσένα τίποτα’. Είναι ένα τραγούδι σε μουσική του Αλέξανδρου Κουβέλη και στίχους δικούς μου που το ξεχώρισα από τη πρώτη στιγμή που δημιουργήθηκε. Στο κομμάτι αυτό συμμετείχαν με χαρά μεγάλοι μουσικοί όπως : ο Νίκος Γύρας στις Κιθάρες , ο Κώστας Σέγγης στο Πιάνο , ο Alfred Shtuni στο Βιολί, ο Γρηγόρης Συντρίδης στα Τύμπανα και ο Γιάννης Γρηγορίου στο Μπάσο , η ηχοληψία έγινε στο studio ODEON από τον Ηλία Λάκκα και το videoclip έγινε από τον Παναγιώτη Γουργαριώτη. Τους ευχαριστώ έναν προς έναν ξεχωριστά γιατί πίστεψαν στο τραγούδι μας και έδωσαν όλοι τον καλύτερο τους εαυτό δημιουργώντας έτσι ένα ξεχωριστό ήχο. Εύχομαι να αγαπηθεί από τον κόσμο γιατί πραγματικά είναι ένα κομμάτι που αγαπώ και η ίδια πολύ.

Με ποιόν Μουσικό θα θέλατε να βρεθείτε επί σκηνής;

Η χώρα μας έχει γεννήσει σπουδαίους μουσικούς. Είναι πολλοί λοιπόν εκείνοι οι μουσικοί που θα ήθελα να μοιραστώ στη σκηνή μαζί τους. Ενδεικτικά θα πω τον Μίμη Πλέσσα γιατί ο ίδιος είναι ένας θρύλος και είναι μεγάλο σχολείο για όποιον βρίσκεται πλάι του.

Περιγράψτε μας τη μέχρι σήμερα πορεία σας στη μουσική. Υπήρξαν επιρροές καθοριστικές θετικές ή αρνητικές;

Γεννήθηκα σε μουσική οικογένεια καθώς και οι δύο μου γονείς είναι μουσικοί. Οπότε και η επιρροή τους σε εμένα ήταν καθοριστική και απολύτως θετική. Από παιδάκι θυμάμαι τον εαυτό μου να βρίσκομαι μέσα σε ωδεία έτσι και απέκτησα τα πτυχία αρμονίας, αντίστιξης, φούγκας, σύνθεσης και φωνητικής. Ήμουν πολύ τυχερή γιατί υπήρξα μέλος της χορωδίας του Δημήτρη Τυπάλδου και αυτός ο καταπληκτικός δάσκαλος με έκανε να αγαπήσω το τραγούδι. Το 2010 κέρδισα το βραβείο ερμηνείας στο πανελλήνιο φεστιβάλ τραγουδιού. Στη συνέχεια γνώρισα τον σπουδαίο Θανάση Πολυκανδριώτη καθοριστική επιρροή για εμένα που με πίστεψε , με υποστήριξε και ακόμα έχουμε μια υπέροχη συνεργασία.

Σας “τρομάζει” η επιτυχία ή η αποτυχία;

Ο όρος “επιτυχία” για τον καθέναν μας είναι κάτι διαφορετικό. Για εμένα επιτυχία είναι να καταφέρεις να βρεις στη ζωή σου αυτό που σε ολοκληρώνει τόσο επαγγελματικά όσο και σε όλους τους τομείς. Να δημιουργείς για εσένα και όχι γιατί θες επιβράβευση. Αν νιώσεις λοιπόν αυτήν την επιτυχία τότε δεν σε τρομάζει τίποτα. Σχετικά με την αποτυχία,όχι δε με τρομάζει, γιατί πάντα κάτι μαθαίνουμε και γενικά μου αρέσει να βλέπω το ποτήρι μισογεμάτο και να είμαι αισιόδοξη.

Ποια είναι η άποψή σας για τα μουσικά τηλεοπτικά talent show;

Έχουμε δει σε τηλεοπτικά talent show συμμετέχοντες με πραγματικά μεγάλο ταλέντο οι οποίοι είναι αξιοθαύμαστοι. Ποιο όμως είναι το κέρδος αυτής της στιγμιαίας προβολής; Προσωπικά αυτή η απότομη προβολή με φοβίζει. Πιστεύω πως με αργά και σταθερά βήματα φτιάχνεις πιο στέρεο έδαφος.

Υπάρχουν μάνατζερ στην Ελλάδα που μπορούν να βοηθήσουν την πορεία ενός μουσικού;

Σίγουρα ένας μάνατζερ μπορεί να βοηθήσει στη προώθηση της δουλείας ενός καλλιτέχνη . Θεωρώ όμως ότι και ο ίδιος ο καλλιτέχνης πρέπει να έχει άποψη και βούληση και να μην επαναπαύεται.

Ποια είναι τα μελλοντικά μουσικά σας σχέδια;

Ήδη ετοιμάζουμε το επόμενο μας single και είμαι πολύ ενθουσιασμένη . Παράλληλα έχουμε προγραμματίσει ένα κύκλο συναυλιών σε Ελλάδα και Αυστραλία. Γενικότερα βρίσκομαι σε μια πολύ δημιουργική φάση και αυτό μου δίνει δύναμη.

Βιογραφικό.

Γεννήθηκε στην Αθήνα τον Ιούλιο του 1988.
Κόρη του δεξιοτέχνη του μπουζουκιού Μανώλη Μιχαλάκη.
Η Χριστίνα σπούδασε μουσική αποκτώντας τα πτυχία τραγουδιού, αρμονίας, αντίστιξης , φούγκας και σύνθεσης.
Υπήρξε η ίδια μέλος της παιδικής χορωδίας του Δ. Τυπάλδου για 14 χρόνια.
Ολοκλήρωσε τα ανώτερα μαθήματα πιάνου και ακορντεόν και παράλληλα πήρε το πτυχίο παιδαγωγού στο πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.
Κέρδισε το βραβείο καλύτερης ερμηνείας στο φεστιβάλ τραγουδιού με το τραγούδι ‘ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΨΥΧΕΣ.’
Έχει συμμετάσχει σε συναυλίες και εκδηλώσεις σε σπουδαίους χώρους όπως στο Μέγαρο μουσικής Αθηνών , στο θέατρο Batminton , στο Ζάππειο Μέγαρο, στο θέατρο Απόλλων στη Σύρο , στο ίδρυμα Μ.Κακογιάννη, στη λίμνη Βουλιαγμένης , στο ‘Island club’, στα κρουαζιερόπλοια της Celestyal Cruise , καθώς και σε συναυλίες στην Αυστραλία κ.α .
Πρόσφατα ήταν καλεσμένη για να τραγουδήσει μαζί με καταξιωμένους μουσικούς στην ιστορική θαλαμηγό του Α. Ωνάση ‘CRISTINA O’.
‘Eχει στο ενεργητικό της συνεργασίες με καλλιτέχνες όπως ο Θανάσης Πολυκανδριώτης , ο Μπάμπης Τσέρτος , η Πίτσα Παπαδοπούλου , ο Μιχάλης Δημητριάδης , ο Δημήτρης Μπάσης, ο Μανώλης Λιδάκης , η Μαρία Σουλτάτου , η Σοφία Βόσσου , ο Γεράσιμος Ανδρεάτος κ.α .
Έχει συμμετοχές στις τηλεοπτικές εκπομπές ‘Στην υγειά μας’ , Όλοι οι καλοί χωράνε’ , Έχει γούστο ‘ , ‘Chart show’ κ.α
Το 2016 Κυκλοφόρησε το δεύτερο προσωπικό της digital single από την εταιρία ogdoo music group με τίτλο ‘ΦΥΓΑΜΕ ΚΑΙ ΤΕΡΜΑ ΓΚΑΖΙ’ σε μουσική του Θανάση Πολυκανδριώτη και στίχους του Θόδωρου Ποάλα.
Είναι καθηγήτρια μουσικής σε σχολεία καθώς και στο ‘Πυθαγόρειο Ωδείο’.
Έχει αναλάβει την μουσική διδασκαλία ηθοποιών και τραγουδιστών για μεταγλωττισμένες παιδικές ταινίες και σειρές στην εταιρεία “Τanweer”.

Χριστίνα Μιχαλάκη – «Χωρίς Εσένα Τίποτα!» (Ακούστε το άλμπουμ και στο επίσημο κανάλι μας στο Youtube)
(Official Video Clip) Μια πηγαία ερμηνεύτρια, ένα γοητευτικό τραγούδι «ντυμένο» με αντίστοιχες εικόνες.
Η Χριστίνα Μιχαλάκη είναι μια λυρική ερμηνεύτρια, με ζεστό χρώμα φωνής. Η μουσική κυλάει στο αίμα της, είναι κόρη ενός ακριβού σολίστα του μπουζουκιού Μανώλη Μιχαλάκη, ενώ η ίδια έχει πραγματοποιήσει σπουδές στην τέχνη της και όχι μόνο.
Στο βιογραφικό της θα συναντήσετε συνεργασίες με σπουδαίους δημιουργούς και ερμηνευτές καθώς και σημαντικές εμφανίσεις που της έχουν αποφέρει μια σημαντική προίκα.
Ταγμένη πάντα στο καλό τραγούδι, αυτή τη φορά, η Χριστίνα Μιχαλάκη παρουσιάζει μια εξαιρετική μπαλάντα σε μουσική Αλέξανδρου Κουβέλη και στίχους της ίδιας με τίτλο «Χωρίς Εσένα Τίποτα!»
Ένα τραγούδι που αναβλύζει συναισθήματα, ευαισθησία, έρωτα, ανθρωπιά.
Ίσως γι’ αυτό και όλοι οι συντελεστές να έχουν δώσει τον καλύτερό τους εαυτό σε ένα τόσο ξεχωριστό και ταιριαστό αποτέλεσμα.
Απ’ τους δημιουργούς και τους δεξιοτέχνες μουσικούς, μέχρι τον ηχολήπτη και την σκηνοθετική ομάδα του Video Clip.
Και βέβαια αυτή η τόσο μελιστάλαχτη και ατμοσφαιρική ερμηνεία της Χριστίνας Μιχαλάκη που βρίσκει κατευθείαν στόχο στις καρδιές.
Μουσική: Αλέξανδρος Κουβέλης
Στίχοι: Χριστίνα Μιχαλάκη
Ερμηνεία: Χριστίνα Mιχαλάκη
Έπαιξαν οι μουσικοί:
Νίκος Γύρας: Ακουστική κιθάρα
Κώστας Σμόνος: Ηλεκτρική κιθάρα
Κώστας Σέγγης: Πιάνο
Alfred Shtuni: Βιολί
Γρηγόρης Συντρίδης: Τύμπανα
Γιάννης Γρηγορίου: Μπάσο
Ηχοληψία: Ηλίας Λάκκας
Μίξη: Ηλίας Λάκκας
Mastering Engineer: Ηλίας Λάκκας
Ενορχήστρωση: Μανώλης Μιχαλάκης

Videographer: Παναγιώτης Γουργαριώτης
Σκηνοθεσία: Wed Memories
To τραγούδι «Χωρίς εσένα τίποτα» κυκλοφορεί από το Ogdoo Music Group σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες:

Download it on iTunes:
• Track: https://apple.co/2Z7zh8Z
Download it on Google Store:
• Track: http://bit.ly/35H9LtL
Download it on Amazon:
• Track: https://amzn.to/2PGkbnB
Listen in Spotify:
• Track: https://spoti.fi/36QYWW7
Listen in Deezer:
• Track: http://bit.ly/2Q8WSBW