Χριστίνα Σταυράκη: “Στο modeling, η προσωπικότητα και το μυαλό είναι στοιχεία που αν τα διαχειριστείς σωστά και με λογική σε κάνουν αυτομάτως να ξεχωρίζεις”

“Από την αρχή που ξεκίνησα να ασχολούμαι με το χώρο της μόδας συνεργάζομαι με το Happy people models. Εκείνοι είναι οι άνθρωποι οι οποίοι πίστεψαν σε εμένα από την πρώτη μέρα της γνωριμίας μας, βοηθώντας με να εξελίσσομαι και να πραγματοποιώ καθημερινά τους στόχους μου στο επάγγελμά μου”

Μιλήστε μας για τη Χριστίνα. Ποιο στοιχείο του χαρακτήρα σας είναι αυτό που σας κάνει ξεχωριστή; Σαν Χριστίνα θεωρώ ότι είμαι αρκετά επίμονο πλασμα. Επιμένω πολύ για ό,τι αγαπάω και θέλω να εξελίξω στη ζωή μου. Αγαπώ την θετικότητα και βρίσκω καθημερινά λίγο ήλιο σε ό,τι κάνω και είμαι αισιόδοξη. Μου αρέσει πολύ να γνωρίζω καινούριους ανθρώπους, να ακούω για τα δικά τους όνειρα και επιθυμίες. Θα με χαρακτήριζα ιδιαίτερα τελειομανή άτομο, καθώς λατρεύω να βάζω καθημερινά στόχους και να προσπαθώ να τους υλοποιώ. Θεωρώ ότι είμαι αρκετά κοινωνική σαν άτομο και μου αρέσει πολύ να κάνω τους ανθρώπους που έχω κοντά μου να χαμογελάνε.

Ασχολείστε επαγγελματικά με το χορό. Η πειθαρχία του χορού, σας έχει βοηθήσει στο χώρο του modeling; Ο χορός όπως και το modeling έχουν κάποια κοινά στοιχεία τα οποία είναι η πειθαρχία, η υπομονή και η επιμονή. Χορό ξεκίνησα στα 17 μου και έκανα ταχύρυθμα μαθήματα ενάμισι χρόνο σε καθημερινή βάση ώστε να καταφέρω να δώσω τις εξετάσεις για το δίπλωμα διδασκαλίας στους Latin χορούς. Με θυμάμαι πολλές νύχτες αγκαλιά με το βιβλίο του χορού στο δωμάτιο να προσπαθώ να τελειοποιήσω βήματα. Η πειθαρχία είναι ένα απαραίτητο κομμάτι που σε κρατάει δυνατό και σου θυμίζει καθημερινά το λόγο που ξεκίνησες, το στόχο σου σε αυτό που αγαπάς να κάνεις. Έτσι λοιπόν ο χορός με έχει βοηθήσει πάρα πολύ στο χώρο της μόδας που είναι ιδιαίτερα απαιτητικός και ταυτόχρονα αγαπητός, θυμίζοντάς μου καθημέρα ό,τι οτιδήποτε θέλουμε είναι εφικτό.

Ποιοι είναι οι στόχοι και οι φιλοδοξίες σας; Αγαπημένη μου λέξη ο στόχος. Σπουδάζω κλινική διαιτολογία και είναι ένας απο τους στόχους μου να εξελίξω τον τομέα αυτό. Παράλληλα με συνεπαίρνει το modeling και ο χώρος της τηλεόρασης καθώς εδώ κι ένα χρόνο συνεργάζομαι με τον ΑΝΤ1 στην εκπομπή ΠΡΩΙΝΟ στο κομμάτι της μόδας με τη Φαίη Σκορδά. Οι στόχοι μου είναι παράλληλοι και εξίσου δυνατοί όλοι. Αρχικά, να πάρω μέσα στο επόμενο έτος το πτυχίο της διαιτολογίας και ταυτόχρονα να καταφέρω να εξελίξω την παρουσία μου στην τηλεόραση και στο modeling.

Καριέρα στο χώρο της Τηλεόρασης ή focus στο modeling; Απο τα πρώτα βήματά μου στο χώρο της μόδας ξεκίνησα να δουλεύω παράλληλα και στην τηλεόραση και είμαι ευγνώμων γι’ αυτό. Η αλήθεια είναι ότι όλο αυτό ήρθε πολύ ξαφνικά, και λένε ότι τα ξαφνικά πράγματα είναι και τα πιο όμορφα στη ζωή μας. Ομολογώ λοιπόν ότι όσο κι αν μου αρέσει ο χώρος της μόδας, η τηλεόραση είναι ένα στοιχείο που με κερδίζει λίγο παραπάνω και θα ήθελα πολύ να έχω εξέλιξη στον τομέα αυτό, ιδιαίτερα αν γίνεται συνδυαστικά με το modeling αυτό θα ήταν το ιδανικό.

Στις παρέες και στις εξόδους σας επιλέγετε να συναναστρέφεστε κατά βάση με εμφανίσημους φίλους; Η εμφάνιση για να είμαι απόλυτα ειλικρινής δεν αποτέλεσε ποτέ κριτήριο στην επιλογή των φίλων μου. Το σημαντικό στις μέρες μας είναι να έχουμε φίλους να μας φτιάχνουν το κέφι και τη διάθεση, να στηρίζουν τις επιθυμίες μας και να είναι κοντά μας στα δύσκολα και στα εύκολα, συνοδηπόροι. Είμαι πολύ χαρούμενη που έχω επιλέξει να έχω όμορφες καρδιές κοντά μου εδώ και πολλά χρόνια, οι οποίες είναι όμορφες και εξωτερικά.

Talent show modeling. Είναι μέσα στα πλάνα της καριέρας σας; Το συγκεκριμένο κομμάτι είναι κάτι το οποίο θα ήθελα να δοκιμάσω. Θεωρώ ότι αν το χειριστείς σωστά και αναδείξεις μέσα από αυτό τα θετικά στοιχεία του χαρακτήρα και της δουλειάς σου δείχνοντας πόσο αγαπάς αυτό που κάνεις και δουλεύοντας συνεχώς σκληρά γι’ αυτό, τότε αυτό περνάει αυτόματα και προς τα έξω στον τηλεθεατή, αλλά και σε πιθανούς μελλοντικούς πελάτες που θα ήθελαν να συνεργαστούν μαζί σου. Ίσως να είναι μία καλή ευκαιρία εξέλιξης αλλά και ανάδειξης πάνω στο επάγγελμα αυτό.

Ποιοι είναι οι αγαπημένοι σας σχεδιαστές μόδας, ποιο μοντέλο σας εμπνέει και γιατί; Ως αγαπημένους σχεδιαστές μόδας θα επέλεγα από το εξωτερικό την Donatella Versace, διότι όλα της τα σχέδια έχουν μία καταπληκτική γεωμετρία αλλά είναι και ιδιαίτερα πρωτότυπα δημιουργώντας συνεχώς την επόμενη τάση στη μόδα. Από Ελλάδα θαυμάζω τη Σίλια Κριθαριώτη διότι όλα της τα κομμάτια εκπέμπουν λάμψη κομψότητα αναδεικνύωντας με πολύ όμορφο τρόπο το θηλυκό κορμί. Το μοντέλο το οποίο με εμπνέει είναι η Gisele Bundchen για το λόγο του ότι εκτός από την ιδιαίτερη ομορφιά που έχει, εκπέμπει δυναμισμό, θηλυκότητα, κομψότητα καθώς ειναι και τρομερά επιτυχημένη στο χώρο μας παγκοσμίως.

Ομορφιά, προσωπικότητα, μυαλό, δουλειά. Είναι οι λέξεις της επιτυχίας; Σε κάθε επάγγελμα και σε κάθε τομέα θεωρώ ότι για να έχει επιτυχία αλλά και διάρκεια ένας άνθρωπος αρχικά πρέπει να αγαπάει πολύ αυτό που κάνει. Στο κομμάτι της μόδας η προσωπικότητα και το μυαλό είναι στοιχεία που αν τα διαχειριστείς σωστά και με λογική σε κάνουν αυτομάτως να ξεχωρίζεις, κάνεις έναν πελάτη να σε θυμάται όχι μόνο για την εξωτερική σου εμφάνιση, αλλά γιατί κράτησε κάτι όμορφο από εσένα που θα του μείνει στο μυαλό. Το modeling είναι κάτι το οποίο απαιτείται να το κυνηγάς καθημερινά, μέρα με την μέρα να δουλεύεις σκληρά και όλα έρχονται σκαλοπάτι σκαλοπάτι. Η υπομονή είναι απαραίτητη, και φυσικά η ευκαιρία θα έρθει!

Με ποιο πρακτορείο συνεργάζεστε; Υπάρχει κάποιος booker με τον οποίο να μπορείτε να μιλήσετε μαζί του και να πάρετε χρήσιμες συμβουλές; Από την αρχή που ξεκίνησα να ασχολούμαι με το χώρο της μόδας συνεργάζομαι με το Happy people models. Εκείνοι είναι οι άνθρωποι οι οποίοι πίστεψαν σε εμένα από την πρώτη μέρα της γνωριμίας μας, βοηθώντας με να εξελίσσομαι και να πραγματοποιώ καθημερινά τους στόχους μου στο επάγγελμά μου. Είναι μία υπέροχη ομάδα που μπορώ να συμβουλεύομαι για το οτιδήποτε, καθώς ακούω πάντα τις συμβουλές τους που είναι πολύτιμες, και τους ευχαριστώ πολύ!

Bio. ΣΤΑΥΡΑΚΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ

Μοντέλο στην εταιρία Happypeoplemodels.
Φοιτήτρια Κλινικής Διαιτολογίας, Μητροπολιτικό κολλέγιο (AMC)
Δασκάλα χορού, Latin χοροί (International Dance Teacher’s Association, IDTA degree)

ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ Χορεύτρια, Επαγγελματικό δίπλωμα Latin χορών του οργανισμού IDTA, Συμμετοχή σε αγώνες χορού ( 27ο Πρωτάθλημα Αθλητικού χορού Ελλάδος)

ΕΜΠΕΙΡΙΑ

Modeling:
Φωτογραφίσεις, επιδείξεις μόδας, δειγματισμούς για εταιρίες ρούχων και αξεσουάρ, διαφημιστικά spot
Μοντέλο στην εταιρία Happypeoplemodels
Μοντέλο στην εκπομπή ΠΡΩΙΝΟ (στήλη μόδας) στον ΑΝΤ1
Συμμετοχή στο Schwarzkopf show (Φεβρουάριος 2020)
Συμμετοχή στο Vlassis Holevas fashion show (Φεβρουάριος 2020)
Συμμετοχή σε διαφημιστικό ΦΑΓΕ, 2020
Συμμετοχή στο AXDW (Athens Exclusive Designers Week 2020, Για τις εταιρίες: juicy couture, romina karamanea, tasos dove, sophique)
Συμμετοχή στο YFSF (Υour face sounds familiar Μάρτιος 2021)
Συμμετοχή στο battle of the couples ως βοηθητικό μοντέλο (Φεβρουάριος 2021)