Χειμερινοί Κολυμβητές: στο Faliro Summer Theater – Τετάρτη 6 Οκτωβρίου

Στο Φάληρο που πλένεσαι, περιστεράκι γένεσαι

Οι Χειμερινοί Κολυμβητές (Χ.Κ.) στις 6 Οκτωβρίου επιχειρούν την τελευταία τους βουτιά του καλοκαιριού, απ’ τις ελάχιστες που επιχείρησαν, στα νερά του Φαλήρου, οδηγημένοι απ’ τον εμβληματικό πρώτο στίχο του τραγουδιού του Μάρκου Βαμβακάρη «Στο Φάληρο που πλένεσαι».  Πριν από πέντε χρόνια είχαν εμφανιστεί στη γειτονική λίμνη της Βουλιαγμένης, λίγες μέρες πριν τις βουλευτικές εκλογές, με τους ίδιους διοργανωτές, την ομάδα του HALF NOTE. Φέτος συμπληρώνουν 40 χρόνια από την κυκλοφορία του πρώτου τους δίσκου και 55 από τη δημιουργία του αρχικού πυρήνα τους με τους Ι.Παπαδάμου, Κ.Σιδέρη και Α.Μπακιρτζή.

Επειδή, στην πολύ σφιχτή οικονομικά εποχή που διανύσαμε, πολλοί διοργανωτές μουσικών εκδηλώσεων ζητούσαν ολιγομελή μουσικά σχήματα, οι Χ.Κ. από καιρό δημιούργησαν παραρτήματα ή συνιστώσες ή παραφυάδες ή παρακολουθήματα ή σκέλη. Απ’ την άλλη, αντίθετα, παρατηρούμε συχνά, αφού και οι αμοιβές έχουν συρρικνωθεί,  συμπράξεις εκλεκτών καλλιτεχνών προς κάθε κατεύθυνση, γάμους, βαφτίσια, πανηγύρια κ.λπ.

Σε πείσμα των καιρών,  στο Φάληρο οι Χ.Κ. θα εμφανιστούν, μόνοι τους και σε πλήρη απαρτία. Θα παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα εφ’ όληςτης ύλης, τραγούδια από την 40χρονη και βάλε παρουσία τους στη μουσική σκηνή με οκτώ δίσκους και πολλά ανέκδοτα. Όπως γίνεται εδώ και πολλά χρόνια,  θα διαμορφώσουν το πρόγραμμά τους ανάλογα με το ακροατήριο, τη διάθεσή τους αλλά και επηρεαζόμενοι προφανώς από την εξαιρετικά ιδιαίτερη συγκυρία που διανύουμε. Φυσικά, εφόσον βέβαια η τήρηση των κανόνων ασφαλείας το επιτρέψει, θα πλαισιωθούν από φίλους που τραγουδούν και μέλη της χορωδίας CHORUW VIVENDI υπό τον Γιάννη Βρυζάκη, ενώ κάποιες προβολές θα σχολιάσουν τελευταίες ανέκδοτες δουλειές τους.

Γνωστοί για τις άκρως επιτυχημένες live εμφανίσεις τους και τους φανατικούς οπαδούς τους, οι Χειμερινοί Κολυμβητές προτείνουν μία διαφορετική , sui generis συναυλία, που μένει αξέχαστη σε όσους την έχουν παρακολουθήσει έστω και μία φορά.

Οι σπάνιες εμφανίσεις τους αποτελούν γεγονός, κάθε συναυλία τους είναι διαφορετική γιατί δημιουργείται «επί τόπου» με τη συμμετοχή του κοινού και κάθε παράστασή τους διακρίνεται όχι μόνο για τη μουσική τους πρόταση που συνδυάζει παραδοσιακά και σύγχρονα στοιχεία , εφαρμοσμένα από δεξιοτέχνες μουσικούς, αλλά και για την ευδιάθετη , ζεστή και ουσιαστική ατμόσφαιρα που δημιουργούν με το κοινό τους. 

Οι Χ.Κ. διανύουν την πέμπτη δεκαετία της δράσης τους ως μουσικό συγκρότημα, καθώς ξεκίνησαν το 1979.

Στο Faliro Summer Theater θα εμφανιστούν με την εξής σύνθεση:
Aργύρης Μπακιρτζής: φωνή
Κώστας Βόμβολος: ακκορντεόν
Μιχάλης Σιγανίδης: κοντραμπάσσο, φωνή
Κώστας Σιδέρης: τζουράς, φωνή
Διονύσιος Ρούσσος: κιθάρα, φωνή
Μπάμπης Παπαδόπουλος: κιθάρα
Χάρης Παπαδόπουλος: μπουζούκι

Ημέρα και ώρα παράστασης
Τετάρτη 6 Οκτωβρίου, στις 21:00
Οι πόρτες ανοίγουν στις 20:00

Τιμές εισιτηρίων:
Τραπέζι: 20€
A Ζώνη: 18€
Β Ζώνη: 15€ κανονικό & 13€ (φοιτητικό, ανέργων)

Προπώληση εισιτηρίων: ARTINFO.GR & VIVA.GR
Πληροφορίες-Κρατήσεις:210 9213310 https://www.viva.gr/tickets/festival/music/cheimerinoi-kolymvites/


Faliro Summer Theater
Διεύθυνση: Ολυμπιακό Ακίνητο TΑΕ KBONTO
Μωραϊτίνη 2, Παλαιό Φάληρο, 10445, Τηλέφωνο : 2109213310 www.falirosummertheater.gr