Χαρούλα Μπαντίκου: “όλοι μας έχουμε ταλέντο. Όμως χρειάζεται επιμονή και υπομονή”

Σε ποιά ηλικία ξεκινήσατε να ζωγραφίζετε;

Από το δημοτικό θυμάμαι τον εαυτό μου να κρατάει ένα μολύβι και να σχεδιάζει σε όποιο χαρτί έβρισκε! Σιγά σιγά πέρασα στις ξυλομπογιες, αλλά ποτέ δεν είχα παρακολουθήσει κάποια μαθήματα ζωγραφικής.

Καλλιτέχνης γεννιέται κανείς ή γίνεται;

Σίγουρα γεννιέται! Όλοι μας έχουμε ένα ταλέντο. Όμως χρειάζεται επιμονή και υπομονή για να το αναδείξεις.. Και σίγουρα κάποιον που έχει τις απαραίτητες γνώσεις για να πας ένα βήμα παρακάτω, να εξελιχθείς.

Ποιά λέξη σας εκφράζει ως καλλιτέχνη;

Αν έπρεπε να διαλέξω μια μόνο λέξη, θα έλεγα “επιθυμία”.. Επιθυμία για δημιουργία, επιθυμία να κάνω εικόνα αυτά που κρύβω επιμελώς στην ψυχή μου…

Νοιώθετε την «έμπνευση» πριν δημιουργήσετε;

Η δημιουργία ενός πίνακα δεν μπορεί να γίνει κατά παραγγελία… Συλλαμβανω πρώτα την ιδέα και κατόπιν προσπαθώ να τη μεταφέρω στον καμβά. Ακόμη κι αν το θέμα που θα ζωγραφίσω προέρχεται από έργο ενός άλλου ζωγραφου, πάντα προηγείται η έμπνευση…

Πώς θα χαρακτηρίζατε τον εαυτό σας ως Καλλιτέχνη;

Βαριά η λέξη καλλιτέχνης… Ζωγραφίζω ερασιτεχνικά αλλά έχοντας μεγάλη αγάπη γι’ αυτό που κάνω!

Ποιά είναι τα μελλοντικά σας σχέδια;

Όπως λέει κι ο σοφός λαός μας, ο άνθρωπος κάνει σχέδια κι ο Θεός γελάει! Δεν σχεδιάζω, μόνο ονειρεύομαι! Θα ήταν μεγάλη η χαρά μου αν κάποια στιγμή πραγματοποιουσα μια ατομική έκθεση ζωγραφικής.

Ας γνωρίσουμε τη ζωγράφο.

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στα Τρίκαλα. Σπούδασα σχέδιο μόδας και εργάστηκα κάποια χρόνια ως μοντελιστ.
Είμαι παντρεμένη και μητέρα δύο αγοριών (ιδιαιτέρως περήφανη που έχουν την ίδια αγάπη για τη ζωγραφική)
Ζω με την οικογένειά μου σε κωμόπολη της Θράκης και εδώ πήρα τα πρώτα μου μαθήματα στη ζωγραφική από τον κ. Μαργαρίτη αρχικά και την κ. Γεωργιτσοπουλου στη συνέχεια. Ξεκίνησα με λάδια, ενώ τώρα δουλεύω μόνο με ακρυλικά και πλαστικα χρώματα. Έχω λάβει μέρος σε πέντε ομαδικές εκθέσεις θρακών καλλιτεχνων στην Κομοτηνή.