Φώτης Μωυσιάδης: Βλέπω την αγάπη του κόσμου για το τραγούδι μου “Φεύγω εγώ” κι αυτό με κάνει χαρούμενο

“Το λαϊκό τραγούδι σήμερα έχει αρχίσει να παίρνει τη μορφή του. Την πιο γνήσια λαϊκή και να φεύγει το ελαφρύ στοιχείο που μέχρι σήμερα πουλούσε περισσότερο μιας και βλέπουμε το μπουζούκι να επιστρέφει στα τραγούδια.”

Ποιά είναι η πρώτη σας Μουσική ανάμνηση; Η πρώτη μου μουσική ανάμνηση είναι στην ηλικία των 12 σε μια δεξίωση που έπιασα πρώτη φορά μικρόφωνο και από τότε μπήκε το μικρόβιο της μουσικής μέσα μου.

Ποιον καλλιτέχνη θαυμάζετε και με ποιον Μουσικό θα θέλατε να βρεθείτε επί σκηνής; Θαυμάζω πολλούς τραγουδιστές και για την πορεία τους αλλά και για τις φωνητικές τους ικανότητες. Αλλά η μεγάλη μου αδυναμία είναι ο Νότης Σφακιανάκης και ελπίζω μια μέρα να συνεργαστούμε.

Περιγράψτε μας τη μέχρι σήμερα πορεία σας στη μουσική. Υπήρξαν επιρροές καθοριστικές θετικές ή αρνητικές; Ναι υπήρξαν επιρροές θετικές και αρνητικές διότι συνάντησα αρκετές δυσκολίες ειδικά στο ξεκίνημα αλλά η αγάπη μου για το τραγούδι υπερίσχυσε.

Ποιά είναι η άποψή σας για τα μουσικά τηλεοπτικά talent show; Είμαι υπέρ των talent show μιας και δίνουν αρκετή προώθηση στους καλλιτέχνες. Από ‘κει και πέρα είναι θέμα πως θα το διαχειριστεί ο καθένας για να επωφεληθεί.

Μια συνεργασία που ονειρεύεστε; Θεωρώ ενας από τους καλυτέρους μουσικοσυνθέτες που έχουμε σήμερα είναι Νίκος Καρβέλας και θα ήθελα πολυ να συνεργαστώ μαζί του.

Γιατί χρειάζεται η μουσική παιδεία; Είναι πολυτέλεια ή ανάγκη; Είναι ανάγκη η μουσικη παιδεια ακόμα και για ανθρώπους που δεν έχουν σκοπό να ασχοληθούν με τη μουσική γιατί ανοίγει τους ορίζοντες του ανθρώπου και πιστεύω θα έπρεπε να δοθεί στο σχολείο μεγαλύτερη έμφαση σε αυτό το μάθημα.

Υπάρχουν Έλληνες αξιόλογοι μουσικοί, με μουσική κατάρτιση και γνώσεις; Φυσικά η χώρα μας έχει βγάλει τεράστιους μουσικούς αλλά μιας και η αγορά είναι μικρή δεν αναδείχθηκαν όπως θα έπρεπε.

Πείτε μας δύο λόγια για το νέο σας τραγούδι. Αυτό το τραγούδι το αγάπησα από το πρώτο άκουσμα απ’ όταν ο παραγωγός μου, ο Οδυσσέας Αμπρικιδης, έγραψε και τους στίχους.
Βλέπω την αγάπη του κόσμου για το τραγούδι και αυτό με κάνει χαρούμενο.

Ποια είναι τα μελλοντικά μουσικά σας σχέδια; Να ξαναρχίσω τα live όταν τελειώσει η πανδημία που περνάμε και είμαστε σε συζητήσεις με την εταιρεία μου Real Music για τα επόμενα βήματα.

Η μουσική πού βρίσκεται; Η μουσική πιστεύω βρίσκεται σε μεταβατικό στάδιο μιας και βλέπουμε ότι επιστρέφουμε σιγά σιγά σε ήχους παλαιότερων δεκαετιών.

Το λαϊκό πού βρίσκεται σήμερα; Το λαϊκό τραγούδι σήμερα έχει αρχίσει να παίρνει τη μορφή του. Την πιο γνήσια λαϊκή και να φεύγει το ελαφρύ στοιχείο που μέχρι σήμερα πουλούσε περισσότερο μιας και βλέπουμε το μπουζούκι να επιστρέφει στα τραγούδια.

Με τον ιό από πότε έχετε να δουλέψετε; Έχω να δουλέψω από Σεπτέμβριο και μου έχει λείψει πολύ.

Κάντε μία ευχή για τους αναγνώστες και για όλο τον κόσμο. Εύχομαι να ξεμπερδέψουμε από την πανδημία και ο κόσμος να ξαναβρεί τους ρυθμούς του, γιατί ταλαιπωρήθηκε πολύ. Με τη μουσική συμμαχο θα είναι πιο εύκολο.


Κυκλοφορεί από τη Real Music το νέο τραγούδι του Φώτη Μωυσιάδη με γενικό τίτλο “Φεύγω εγώ” Πρόκειται για μία δυναμική μπαλάντα σε στίχους Οδυσσέα Αμπρικίδη και μουσική Χρήστου Τολίκα!
Ο Φώτης Μωυσιάδης εγκαινιάζει την συνεργασία του με την Real Music με αυτό το υπέροχο τραγούδι το οποίο συνοδεύεται από ένα Music Video σε σκηνοθεσία του Οδυσσέα Αμπρικίδη πραγματοποιόντας το δισκογραφικό του ντεμπούτο!
Καλή σας ακρόαση!

https://www.youtube.com/watch?v=F8SfdjpfwDY