Φωτεινή Αγγέλη: “…Ως άνθρωπος και ως καλλιτέχνης είμαι αυθεντική και ειλικρινής”

Κυκλοφόρησε το νέο τραγούδι της Φωτεινής Αγγέλη με τίτλο «Ένας έρωτας» σε στίχους της ίδιας της ερμηνεύτριας και μουσική του Κώστα Κατιρτσίδη! Μία μοντέρνα ρούμπα που θα σας ξεσηκώσει με το πρώτο άκουσμα, σε συνδυασμό με την ενορχήστρωση του ταλαντούχου Κώστα Κατιρτσίδη αλλά και ένα υπέροχο videoclip συνθέτουν ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα. Η Φωτεινή Αγγέλη ζει μόνιμα στην Γερμανία, αλλά η αγάπη της για το καλό Ελληνικό τραγούδι την οδήγησε στο δισκογραφικό της ντεμπούτο με την Real Music συνοδοιπόρο στο μουσικό της ταξίδι.

Σύστησέ μας τον άνθρωπο – καλλιτέχνη. Ποια είναι η μουσική σου ταυτότητα; Κατάγομαι από την Καλαμπάκα Τρικάλων, ξεκίνησα με δημοτικά τραγούδια από πολύ μικρή ηλικία, στην πορεία όμως αγάπησα γενικότερα το Ελληνικό τραγούδι. Μ’ αρέσει να ερμηνεύω διάφορα ήδη τραγουδιών από ρεμπέτικα, λαϊκά έως και ποπ ροκ. Εδώ και πολλά χρόνια μένω μόνιμα στην Γερμανία αλλά η αγάπη μου για το Ελληνικό τραγούδι κυλάει πάντα μέσα στο αίμα μου.

Πώς γεννήθηκε η αγάπη σου για τη μουσική και το τραγούδι; Ξεκίνησα να τραγουδάω από πέντε χρόνων, ο αδερφός μου στο υπόγειο του σπιτιού μας έκανε πρόβες με την ορχήστρα του, είναι ο ίδιος του πληκτράς κι εγώ καθόμουν στα σκαλιά και σιγοτραγουδούσα… κάποια στιγμή με άκουσαν έκπληκτοι οι γονείς μου και με παρότρυναν κι εκείνοι να το πάρω σοβαρά με το τραγούδι! Τα θυμάμαι αυτά τα χρόνια με πολύ αγάπη, πάντα θα μείνουν ωραίες αναμνήσεις.

Το τραγούδι ήταν μονόδρομος για εσένα, ή έχεις σπουδάσει και κάτι άλλο; Όχι δεν ήταν μονόδρομος, εγώ το μόνο που ήθελα να κάνω ήταν να ασχοληθώ με τη μουσική αλλά ο πατέρας μου ήταν άλλης γνώμης, ήθελε πρώτα να μάθω κάτι άλλο σαν βασικό επάγγελμα και παράλληλα να ασχοληθώ και μ’ αυτό που πραγματικά αγαπούσα, δηλαδή με το τραγούδι. Έτσι τελείωσα τη σχολή κομμωτικής, πήρα και το μάστερ και ασχολούμαι και με αυτό, όμως κάθε ελεύθερο λεπτό μου είναι αφιερωμένο στη μουσική!

Ποια είναι τα «όχι» που θα πεις, στο βωμό της καριέρας; Θα πω όχι σε τραγούδια που δεν μου ταιριάζουν στη φωνή μου, θα πω επίσης όχι αν θέλει κάποιος για προσωπικούς λόγους να μου επιβάλει κάτι. Είμαι πολύ αυθόρμητη και ανεξάρτητος χαρακτήρας και αυτό πιστεύω είναι που αγαπάει κι ο κόσμος σε μένα.

Ποιο είναι το τραγούδι, που όταν το ακούς ή το ερμηνεύεις, «λυγίζεις»; Ένα είναι το άνοιξε πέτρα της Μαρινέλλας. Είναι πολύ δύσκολο τραγούδι αλλά όποτε κι αν το πω με συγκινεί, ένα ακόμη που το έχω και στο πρόγραμμά μου και με αγγίζει πολύ είναι το “άστα όλα κι έλα” της Νατάσσας Θεοδωρίδου και το “γκάζι” της Άννας Βίσση.

Ποιο είναι το στοιχείο του χαρακτήρα σου, που σε κάνει να ξεχωρίζεις ως άνθρωπος και ως καλλιτέχνης; Τα στοιχεία που με κάνουν να ξεχωρίζω σαν άνθρωπος είναι ότι είμαι αυθεντική και ειλικρινής, λέω ευθέως αυτό που σκέφτομαι κι αν κάτι με απασχολεί θα σε κοιτάξω στα μάτια και θα στο πω.
Σαν καλλιτέχνης πιστεύω είναι η φωνή μου, έχει κάτι ιδιαίτερο που δεν την ξεχνάς και την ξεχωρίζεις αμέσως!

Τι πιστεύεις ότι χρειάζεται ένας νέος καλλιτέχνης για να πετύχει στον χώρο του τραγουδιού; Να έχει καλή φωνή, να ξέρει τι θέλει πάνω στη δουλειά του, να έχει καινούριες ιδέες και πάνω από όλα να βρει τους κατάλληλους συνεργάτες και τους σωστούς ανθρώπους που θα στηρίξουν αυτό που κάνεις, να βρεις άτομα που θα πιστέψουν σε σένα και φυσικά την κατάλληλη δισκογραφική εταιρία.

Ποιος είναι ο μεγαλύτερος φόβος σου; Ο μεγαλύτερος μου φόβος ήταν η μέρα που θα φύγουν οι γονείς μου από αυτή την ζωή. Δυστυχώς εδώ και μερικά χρόνια τους έχασα και τους δύο, αλλά ξέρω ότι παρόλο αυτά θα είναι πάντα κοντά μου. Κάτι άλλο δεν φοβάμαι πια, έμαθα ότι στη ζωή μου θα παλέψω και θα τα καταφέρω!

Ποιά είναι η άποψή σου για τα μουσικά τηλεοπτικά talent show; Έχω θετική άποψη για τα τηλεοπτικά σόου, έτσι έχουν οι νέοι καλλιτέχνες την ευκαιρία να δείξουν το ταλέντο τους και να τους γνωρίσει το κοινό. Είναι ένα πρώτο βήμα στην καριέρα τους και στον κόσμο της τηλεόρασης.

Πείτε μας δύο λόγια για το νέο σας τραγούδι. Κυκλοφορεί από τη Real Music με γενικό τίτλο “Ένας έρωτας” σε στίχους δικούς μου και μουσική του Κώστα Κατιρτσίδη.
Πρόκειται για μία ρούμπα που την αγάπησα από την πρώτη στιγμή και είμαι πολύ χαρούμενη από τις κριτικές που έχω λάβει από την πρώτη μέρα της κυκλοφορίας.

Μια συνεργασία που ονειρεύεσαι; Είναι πολλές. Δε θα ήθελα να αδικήσω κάποιον, τα όνειρα είναι για να τα πραγματοποιούμε οπότε μόλις τα πραγματοποιήσω θα τα μοιραστώ μαζί σας!

https://youtu.be/RbFmrowaTOw