Υπό την αιγίδα και του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων το περιβαλλοντικό εικαστικό “REGENESIS” Trash Art Project

Ανανεωμένο καλλιτεχνικά και με την σημαντική πλέον αιγίδα του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων καθώς και του Διεθνούς Πολιτιστικού Οργανισμού International Action Art το περιβαλλοντικό εικαστικό “REGENESIS” Trash Art Project.

Όπως αναφέρει ο διακεκριμένος εικαστικός, εμπνευστής και ιδρυτής του Project κ. Στέλιος Ταντούρης με το να τεθεί υπό την αιγίδα δύο τόσο σημαντικών φορέων το πρόγραμμα αναβαθμίζεται και ανοίγονται νέοι δρόμοι επικοινωνίας με στόχο να ευαισθητοποιήσουμε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας ώστε να στραφεί  στην υιοθεσία  καλών πρακτικών που αφορούν την προστασία του  περιβάλλοντος την απορύπανση του καθώς και την ενασχόληση  με την τέχνη χρησημοποιώντας ανακυκλώσιμα υλικά.

Με ιδιαίτερη χαρά ο Πρόεδρος του Ομίλου  καθώς και Γενικός Πρόεδρος του Διεθνούς Πολιτιστικού Οργανισμού  Ιnternational Action Art  με παραρτήματα σε 70 χώρες κ. Ιωάννης Μαρωνίτης παραχώρησε την αιγίδα.

Γνωστός για τις Περιβαλλοντικές του ευαισθησίες καθώς και για το Κοινωνικό και Πολιτιστικό του έργου ο κ. Μαρωνίτης αγκαλιάζει και στηρίζει κάθε αξιόλογη προσπάθεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες το “REGENESIS” Trash Art Project μόλις οριστικοποιηθούν οι ημερομηνίες ετοιμάζεται να παρουσιαστεί σε ένα διεθνούς φήμης και κύρους χώρο.

Παραθέτουμε μερικά στοιχεία αναφορικά για το τι είναι και τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα.

Πρόκειται για ένα μη κερδοσκοπικό με Εικαστικό, Περιβαλλοντικό και Eκπαιδευτικό χαρακτήρα πρόγραμμα που εμπνεύστηκε και δημιούργησε ο Ελευσίνιος εικαστικός κ. Στέλιος Ταντούρης από εθελοντές καλλιτέχνες με στόχο την προώθηση και την προβολή της Trash Art σκηνής στην Ελλάδα.

Βασικοί πυλώνες του Project η Τέχνη, ο εθελοντισμός και το Περιβάλλον.

Δια μέσου των έργων τους οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες ενώνουν τις φωνές τους με σκοπό να αφυπνίσουν και να ευαισθητοποιήσουν το φιλότεχνο και μη κοινό στις έννοιες του εθελοντισμού, της ανακύκλωσης της επαναχρησιμοποίησης των υλικών καθώς και της προστασίας της φύσης με απόκτηση περιβαλλοντικού ήθους και ηθικής.

Συμμετέχουν εθελοντικά καταξιωμένοι αλλά και νέοι καλλιτέχνες με δημιουργίες τους από όλες τις μορφές των εικαστικών τεχνών μετά από επιλογή των έργων τους. 

Ως κριτήρια συμμετοχής τίθενται, το έργο, το θέμα και τα υλικά της δημιουργίας τους.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ανά περίπτωση διαδραστικά καλλιτεχνικά εργαστήρια για παιδιά και επίσκεψης από σχολεία.

Ενημερωτικές ομιλίες για την ανάγκη της προστασίας του περιβάλλοντος,την ανακύκλωση,την μείωση του ανθρακικού αποτυπώματος,την επαναχρησιμοποίηση των υλικών και την αειφορία.

Με συμμετοχή εθελοντών  πραγματοποιούνται δράσεις καθαρισμού αστικού περιβάλλοντος  προάγοντας το πνεύμα του εθελοντισμού της ομαδικής συνεργασίας και της περιβαλλοντικής προστασίας.

Ο εθελοντισμός, η ομαδική συνεργασία και η τέχνη γίνονται εργαλεία δόμησης ενός καθαρότερου αυριανού κόσμου που είναι υποχρέωση μας να παραδώσουμε στις επόμενες γενεές.

Όλοι μαζί προσπαθούμε για ένα αύριο με λιγότερη ρύπανση και περισσότερη Τέχνη.

Τα έργα είναι των καλλιτεχνών Αναγνωστόπουλο Νίκου (aka Nikos Wire) και του Ταντούρη Στέλιου.