ΥΠΟ ΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΥ ΤΑ ΕΙΚΟΣΑΧΡΟΝΑ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗΣ VILLA ΡΟΔΟΠΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΥ ΣΤΟ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ

Εγκαινιάστηκε με επιτυχία στη Σύγχρονη Πινακοθήκη Villa Ροδόπη στο Αργοστόλι της Κεφαλονιάς, η εικαστική έκθεση του ζωγράφου, λογοτέχνη, περφόρμερ, θεωρητικού τέχνης Κώστα Ευαγγελάτου με τίτλο “Προσφορά Τέχνης”

Ένα πολυμορφικό εικαστικό αφιέρωμα στη μνήμη της γιαγιάς του Χρυσομοίρας Κ. Ευαγγελάτου (1904-2000). Είκοσι χρόνια απουσίας, στα πλαίσια των επετειακών εκδηλώσεων για τα 20 χρόνια θερινής λειτουργίας της Villa Ροδόπη. Στην έκθεση μεταξύ άλλων συνθέσεων του καλλιτέχνη παρουσιάζονται 12 νέα και ανέκθετα έργα που φιλοτεχνήθηκαν στην Αθήνα την Άνοιξη του 2020 κατά την διάρκεια της καραντίνας για τον covid19 καθώς και πορτραίτα με αρχαικά στοιχεία, σύμβολα και ανθέμια που είχε φιλοτεχνήσει στο Παρίσι και εκτίθενται για πρώτη φορά στην Κεφαλονιά. Σημαντική στο στήσιμο της έκθεσης ήταν η ευγενική συμβολή των Γάλλων επιμελητών Φιλίπ Ζαμέτ και Πασκάλ Βουαρέν.

Η πολιτισμολόγος Μαριλένα Φωκά αναφέρει σχετικά για τα εκθέματα: Πίνακες με ρόδα, οικεία πρόσωπα, τοπία, ερείπια, αναμνήσεις από ήχους, εικόνες, γεύσεις, συναισθήματα «αποτυπωμένα επί χάρτου», όλα μαζί συγκροτούν ένα νοσταλγικό ταξίδι στο παρελθόν δοσμένα μέσα από την τεχνική της επιμελημένης σχεδίασης, την αλληγορική σημειωτική της εικαστικής λογοτεχνίας και της οργανικής τοποθέτησης των εκθεμάτων στο χώρο.                      

Επίσης εκτίθενται ψηφιακά ντοκουμέντα, επιζωγραφισμένα αντικείμενα και ένα εικαστικό περιβάλλον δράσης οικολογικής διάστασης ταμπλώ στον χώρο.

Στην έκθεση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι της πολιτικής, καλλιτεχνικής, εκπαιδευτικής και κοινωνικής ζωής καθώς και πολλοί νέοι. Τα εγκαίνια τίμησε με την παρουσία του ο Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης κ. Παναγής Καππάτος με μέλη της οικογένειας του. Μετά τα εγκαίνια και την performance, πραγματοποιήθηκε στη λίθινη Μωβ Σκηνή του κήπου η καθιερωμένη εκδήλωση “Πανσέληνος στον Κήπο”.

Μέλη της Χορωδίας και Μαντολινάτας Αργοστολίου ερμήνευσαν θαυμάσια παραδοσιακές επτανησιακές καντάδες, υπό το φως της ολόγιομης σελήνης, και ενθουσίασαν το κοινό.  Ακολούθησε η καθιερωμένη δεξίωση- βεγγέρα στο δροσερό και διακοσμημένο με γλυπτικές συνθέσεις κήπο που επιμελήθηκε ο καλλιτέχνης Ντάνυ Μαρτζώκας. Η λαμπερή βραδιά στην κατάφυτη όαση τέχνης στο κοσμοπολίτικο Αργοστόλι, έδωσε μια ανάσα αισιοδοξίας σε όλους!

ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ VILLA ΡΟΔΟΠΗΜΕΣΟΛΩΡΑ 7 ΚΑΙ ΒΥΡΩΝΟΣ, ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ τηλ: 2671028501, 6944621286.

Διάρκεια έκθεσης μέχρι 7 Σεπτεμβρίου 2020.

Επισκέψεις – Ξεναγήσεις κάθε τετάρτη και Σάββατο 8.30 μ.μ.

Είσοδος ελεύθερη.