Το 2023 κάνει ποδαρικό με σύμμαχο τον καλό καιρό

Ο Αχιλλέας Σενγιέργκη είναι φοιτητής του τμήματος Βαλκανικών, Σλαβικών & Ανατολικών Σπουδών στο ΠΑΜΑΚ

«Ευτυχισμένο το νέο έτος, με υγεία, χαρά, ευτυχία και λιγότερα προβλήματα να φέρει σ’ όλο τον κόσμο». Τέτοιες μέρες, έχουμε συνηθίσει τον συννεφιασμένο καιρό με τη θερμοκρασία να φτάνει κάτω από το μηδέν, σε συνδυασμό με βροχές, δυνατούς ανέμους ή χιόνια. Είναι γνωστό ότι, κάθε δυο χρόνια -από το 2017- χιονίζει μέσα στο κέντρο της πόλης, με αποτέλεσμα, οι δρόμοι να κλείνουν εξαιτίας του χιονιά και τα εκχιονιστικά να πιάνουν δουλειά ρίχνοντας ταυτόχρονα αλάτι, προς διευκόλυνση των μετακινήσεων.

Η εύνοια του καιρού πάντως, ώθησε πολύ κόσμο να περνά αυτές τις μέρες έξω με τις οικογένειές και τους φίλους τους και μαζί με τη βόλτα, αξιοποίησαν το ρεβεγιόν στην εστίαση -πριν ή μετά το περπάτημα-, μιας και η πελατεία αυξήθηκε για τα καλά.

Από χθες το μεσημέρι, ο κόσμος ξεχύθηκε στο κέντρο και στη Νέα Παραλία, χάρη στον αίθριο καιρό που επικράτησε, με σκοπό να κάνει την εξόρμηση, εκμεταλλεύοντας τη λιακάδα. Είναι χαρακτηριστικό ότι, ο συνωστισμός θύμιζε τις εποχές της καραντίνας, τότε που η κυβέρνηση έκανε συστάσεις στους πολίτες για την τήρηση των μέτρων ανεπιτυχώς, διότι ήταν αδύνατον να παρθούν οι αποστάσεις. Σήμερα, στις 2 Ιανουαρίου, δεύτερη ημέρα αργίας, όσοι δεν ταξίδεψαν πουθενά στις διακοπές ξανακυκλοφόρησαν στην Παραλία, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται περίπου στους 15 βαθμούς Κελσίου.

Μέχρι τώρα, η κίνηση στη Θεσσαλονίκη δεν έχει σταματημό, καθώς οικογένειες, φίλοι και ζευγάρια περιηγούνται στις πλατείες της πόλης, οι οποίες είναι διακοσμημένες με χριστουγεννιάτικα δέντρα, φωτάκια και σπίτια. Όσον αφορά το κομμάτι της διασκέδασης, τα παιδιά απολαμβάνουν την είσοδό τους στον Αστερόκοσμο, ο οποίος διεξάγεται κάθε Δεκέμβριο με αρχές Ιανουαρίου στη ΔΕΘ, διαρκώντας σχεδόν ένα μήνα.

Ο καιρός αυτός, παρόλο που φαίνεται να είναι «ανοιξιάτικος», θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι και λίγο «καλοκαιρινός». Όσο περνάνε οι μέρες, η νύχτα σιγά σιγά αρχίζει να μικραίνει, προκειμένου να έρθει η θερινή περίοδος. Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, η καλοκαιρία θα παραμείνει μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας, ενώ την ημέρα των Θεοφανείων προβλέπεται ότι θα είναι ηλιόλουστη και ζεστή.