Το ισλανδικό metal συγκρότημα SORG κυκλοφορεί το νέο άλμπουμ “Nordandrekar”

Ο Sorg είναι το πνευματικό τέκνο του ζωγράφου, μουσικού και φιλοσόφου Myrmann. Η επιρροή για το SORG συνδυάζει και τα δύο, μια ποικιλία διαφορετικών ειδών ροκ και μέταλ, καθώς και το ενδιαφέρον των Μίρμαν για την ιστορία, τον ρομαντισμό, την ισλανδική λαογραφία, την αλχημεία και τη φιλοσοφία. Ο Sorg είναι ένα εργαλείο για τη χρήση της φωνής του για να δημιουργήσει συνειδητοποίηση σχετικά με τη διάδοση της αγάπης και να σκοτώσει την κρίση και την προκατάληψη στη σύγχρονη κοινωνία.

Η Mýrmann κατάγεται από την Ισλανδία, το μικρό μυστικό και ζοφερό νησί στο Βορρά. Το έργο του είναι επηρεασμένο σε μεγάλο βαθμό από την Ισλανδική Κληρονομιά, τις πολιτιστικές παραδόσεις, τα τρία κύρια στοιχεία του ισλανδικού έθνους: Το τοπίο, την πλούσια λογοτεχνία και τα παλιά έπος.

«Το Sorg δεν έχει να κάνει με τα περισσότερα και καλύτερα άλμπουμ, είναι να χρησιμοποιείς μια φωνή για κάτι ειλικρινές και αληθινό» – λέει η Mýrmann.

Σχετικά με: ‘Nordandrekar’:

Το νέο άλμπουμ είναι ένα concept άλμπουμ 11 τραγουδιών. Η ιστορία είναι για καβαλάρηδες δράκων από το Βορρά, που πάνε σε πόλεμο με έναν κακό τύραννο από το εξωτερικό. Πολεμούν το κακό με καθαρή καρδιά και θάρρος! Κάπως μας διδάσκει την τέχνη του πολέμου όπως θα έπρεπε να είναι.

Η ιδέα πίσω από την ιστορία είναι ότι η Mýrmann πιστεύει ότι το καλό θα κερδίζει πάντα και πιστεύει σε έναν κόσμο όπου όλοι μπορούν να συνεννοηθούν και να αγαπηθούν, ανεξάρτητα από το υπόβαθρο, το χρώμα, την κατάσταση, το φύλο ή τις πεποιθήσεις. Δεν πιστεύει στην ιεραρχία. «Ειλικρινά πιστεύω ότι η ιεραρχία και η ταξική διαίρεση είναι η ρίζα του πιο κακού στη σύγχρονη Κοινωνία».

Η ιδέα πίσω από την ιστορία είναι ότι η Mýrmann πιστεύει ότι το καλό θα κερδίζει πάντα και πιστεύει σε έναν κόσμο όπου όλοι μπορούν να συνεννοηθούν και να αγαπηθούν, δεν υπάρχουν από το υπόβαθρο, το χρώμα, την κατάσταση, το φύλο ή τις πεποιθήσεις. Δεν πιστεύει στην ιεραρχία. «Ειλικρινά πιστεύω ότι η ιεραρχία και η ταξική διαίρεση είναι η ρίζα του πιο κακού στη σύγχρονη Κοινωνία».

‘Nordandrekar’:

https://open.spotify.com/album/55uyPsFjHUPtGaEQaexdS