“Το Δαχτυλίδι Του Μεγάλου Αλεξάνδρου”

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ

ΑΤΛΑΝΤΙΔΑ 9560 π.Χ.

Λίγο πριν βυθιστεί το μυθικό νησί της Ατλαντίδας, ο Μέγας Αρχιερέας της, κατάφερε και έσωσε το πιο μεγάλο και πιο μυστικό όπλο της αρχαιότητας: το ιερό δαχτυλίδι με τις υπερφυσικές ιδιότητες που είχε χαρίσει ο Ποσειδώνας στο γιο του Άτλαντα, μαζί με έναν αρχαίο πάπυρο όπου περιγράφονταν λεπτομερώς οι ιδιότητες του. (Σχετικά με τον Πάπυρο γράφεται ήδη το δεύτερο βιβλίο της τριλογίας). Μετά από ένα περιπετειώδες ταξίδι, ο Μέγας Αρχιερέας κατάφερε να το παραδώσει προς φύλαξη στο ιερατείο της Σάϊδας στην Αίγυπτο, λίγο πριν πεθάνει.

ΑΙΓΥΠΤΟΣ, 362 π.χ.

Ο Νεκτανεβώ, Φαραώ της Αιγύπτου κατάφερε να αποσπάσει το ιερό δαχτυλίδι από τον Αρχιερέα της Σάϊδας και το μετέφερε μαζί του στην Πέλλα της Μακεδονίας το οποίο δώρισε στον Μεγάλο Αλέξανδρο όταν ο στρατηλάτης έφτασε στην ηλικία των 16 ετών. Του έδωσε παράλληλα τον πάπυρο και του έμαθε να διαβάζει και να καταλαβαίνει τις αλληγορικές του έννοιες. Το δαχτυλίδι και ο πάπυρος βοήθησαν λίγα χρόνια αργότερα τον Αλέξανδρο να κερδίσει πολλές μάχες στη μεγάλη προσπάθεια κατάκτησης του τότε γνωστού κόσμου. Το δαχτυλίδι παρέμεινε στην κατοχή του μεγάλου στρατηλάτη μέχρι το θάνατό του.
Λίγο πριν φύγει από τη ζωή, ο Αλέξανδρος έστειλε τον πάπυρο – για να μη συνυπάρχει με το δαχτυλίδι, επειδή γνώριζε πως αν ένα άτομο αποκτούσε και τα δυο αντικείμενα θα γινόταν κυρίαρχος του κόσμου – στο δάσκαλό του, τον Αριστοτέλη, μαζί με χρήματα και τη βιβλιοθήκη που είχε καταφέρει να συγκεντρώσει από τους κατακτημένους λαούς.
Μετά από το θάνατο του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ο στρατηγός του Πτολεμαίος, ένας από τους διαδόχους του, κατάφερε να εξασφαλίσει τη σορό του στρατηλάτη και μαζί της, το μαγικό δαχτυλίδι που έθαψε μαζί του.

Ν. ΥΟΡΚΗ, ΣΗΜΕΡΑ

Μια ομάδα αποτελούμενη από δυο αρχαιολόγους, τη δόκτορα Ζιζέλ Ρενό και τον δόκτορα Γρηγόρη Παπαδόπουλο, και τρεις πρώην στρατιωτικούς των ειδικών δυνάμεων, τον Τζακ Πάουερ, παρασημοφορημένο πλωτάρχη των Αμερικανών SEALs, τον Τομ Πίτερσον, λοχαγό της βρετανικής SAS και τον Ζαν–Πιέρ Μπελουά, λοχία της Λεγεώνας των Ξένων, ξεκινά ένα επικό ταξίδι για την ανεύρεση του δαχτυλιδιού.
Το ταξίδι έχει οργανωθεί και χρηματοδοτείται από τον Φίλιπ Άντερσον, μεγιστάνα των ηλεκτρονικών παιγνιδιών, που τρέφει μεγάλη αγάπη για τα αρχαιολογικά ευρήματα.
Η ομάδα αναζητεί στοιχεία για το δαχτυλίδι στο Παρίσι, την Αλεξάνδρεια, τη Δαμασκό, την Κωνσταντινούπολη και το Άγιο Όρος και καταφέρνει τελικά να το βρει, μετά από πολλές μάχες και ανθρωποκυνηγητό, στο Βερολίνο – όπου το είχαν κρύψει οι Ναζί μετά από το περιπετειώδες ταξίδι του δαχτυλιδιού σε πολλά μέρη του κόσμου.
Οι μάχες, οι ναυμαχίες, οι έρωτες και τα πάθη κυριαρχούν στο βιβλίο καθώς ομάδα κακοποιών που έχει σχηματίσει ο δισεκατομμυριούχος Μιχαήλ Ιβάνοφ, αντίπαλος επιχειρηματίας και ορκισμένος εχθρός του Φίλιπ Άντερσον, προσπαθεί να κλέψει το δαχτυλίδι για να πετύχει ο Ιβάνοφ το σκοτεινό στόχο του – να γίνει πλανητάρχης. Η ομάδα αυτή, μετά από πολλές περιπέτειες και αναμετρήσεις, απαγάγει τη δόκτορα Ρενό για να εκβιάσει τους ανθρώπους του Άντερσον και να τους αναγκάσει να παραδώσουν το δαχτυλίδι.
Τελικά, το δαχτυλίδι φτάνει στη Νέα Υόρκη, όπου στα επιστημονικά εργαστήρια τις εταιρίας του Άντερσον αποκαλύπτονται οι τεράστιες δυνατότητές του – δυνατότητες που θα μπορούσαν στ’ αλήθεια να κάνουν τον κάτοχό του κυρίαρχο του κόσμου.

Η αρχή μιας τριλογίας

Το «Δαχτυλίδι του Μεγάλου Αλεξάνδρου» είναι το πρώτο μιας τριλογίας. Θα ακολουθήσουν σύντομα «Ο Χαμένος Πάπυρος του Μεγάλου Αλεξάνδρου» και ο «Τάφος του Μεγάλου Αλεξάνδρου.
Μια συναρπαστική περιπέτεια γεμάτη πλοκή, ηρωικές μάχες, έρωτες και εξερευνήσεις από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Η συνεχόμενη δράση καθηλώνει τον αναγνώστη μέχρι το τέλος και τον μεταφέρει στην πλοκή του βιβλίου, κάνοντάς τον να συμμετέχει στην αγωνία και τη συγκίνηση των πρωταγωνιστών.

ΚΡΙΤΙΚΕΣ

‘’Εξαιρετικό, εξαιρετικό, εξαιρετικό από κάθε άποψη! Ένα μυθιστόρημα που συνδυάζει το αμιγώς ιστορικό στοιχείο με τη μυθοπλασία, γεμάτο δράση και περιπέτεια”, γράφει στην κριτική της η κα. Χρύσα Βασιλείου, αρθρογράφος στο Bookcity.gr

Γρηγόριος Σκλιάμης: Ο Έλληνας συγγραφέας περιπετειών τύπου Ιντιάνα Τζόουνς!

“Ο Γρηγόριος Σκλιάμης, συγγραφέας του βιβλίου, είναι ένας ταλαντούχος συγγραφέας τύπου Ιντιάνα Τζόουνς. Ένα συναρπαστικό μυθιστόρημα περιπέτειας, με χαρακτήρες που απολαμβάνουν τη δράση και την αγάπη στο έπακρο. Μια πολύ καλή πρόταση για αναγνώστες που αγαπούν τα θρίλερ, τα ιστορικά μυθιστορήματα, το χαμένο θησαυρό, τη μυθολογία, την ιστορία και τον Μέγα Αλέξανδρο, και που δεν χάνουν ποτέ τα βιβλία του Dan Brown και τις ταινίες του Ιντιάνα Τζόουνς.” ΣΤΕΛΛΑ ΜΑΡΓΑΡΙΤΙΔΟΥ, Κριτικός βιβλίων.

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΚΑΙ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ

Ο Γρηγόριος Σκλιάμης γεννήθηκε στο Ναύπλιο αλλά κατοικεί μόνιμα με την οικογένειά του στην Αθήνα. Σπούδασε Οικονομικά στην Αθήνα και πριν αφοσιωθεί ολοκληρωτικά στη συγγραφή βιβλίων εργάστηκε στο Υπουργείο Οικονομικών από το οποίο συνταξιοδοτήθηκε. Ασχολείται συστηματικά με τις καταδύσεις από τις οποίες απέκτησε δύο πτυχία και εμπειρία ώστε να έχει την δυνατότητα να περιγράψει με περισσότερες λεπτομέρειες τις εξερευνήσεις στα αρχαία ναυάγια, ενώ στον ελεύθερο χρόνο του ασχολείται με τη ζωγραφική και τη μουσική.
«Η προσωπικότητα του Μεγάλου Αλεξάνδρου κέντρισε το ενδιαφέρον μου από παιδί. Μεγαλώνοντας, ξεκίνησα την επίπονη συλλογή των ιστορικών στοιχείων για τον Μεγάλο Αλέξανδρο, από διαφορετικές πηγές. Στοιχεία που έπρεπε να αξιολογηθούν και να διασταυρωθούν, επειδή στα κείμενα όσων κατέγραφαν τα ιστορικά γεγονότα, υπήρχαν πολλές ανακρίβειες τόσο στις ημερομηνίες όσο και στα ίδια τα γεγονότα. Επειδή «Το Δαχτυλίδι του Μεγάλου Αλεξάνδρου» είναι ένα περιπετειώδες μυθιστόρημα που βασίζεται σε πραγματικά ιστορικά στοιχεία, απαιτούσε πλήρη και ενδελεχή έρευνα πηγών», επισημαίνει ο συγγραφέας Γρηγόριος Σκλιάμης.